Foto: Shutterstock
Najviac 8 °C
Teplota na balkóne či terase by sa mala približovať teplote v chladničke a nemala by presiahnuť 8 °C. Musíte však rátať s teplotnými výkyvmi, ktoré potravinám nesvedčia. Sledujte počasie - ak sa počas dňa oteplí, radšej ich presuňte do chladničky.Naopak, ak je vonku mráz, jedlo zamrzne a treba ho potom rozmraziť. V takom prípade ho už treba skonzumovať a nedávať ho znovu na mráz.
Foto: Shutterstock
Pri odkladaní jedla na balkón či terasu sa vyhýbajte miestam, kde svieti priame slnko, aby sa hrnce a nádoby s potravinami neprehriali a aby nedošlo k množeniu zdraviu škodlivých baktérií.
Do menších nádob
Von dávajte len také potraviny, ktoré rýchlo spotrebujete, napríklad obed na ďalší deň. Skladovanie polievky alebo mäsa vonku by nemalo presiahnuť jeden deň.Pri skladovaní na balkóne alebo terase pokrmy rozdeľte do menších nádob. Kapustnicu nedávajte na balkón vo veľkom hrnci, v ktorom ste ju varili, ale vo dvoch až troch menších - aby čo najskôr vychladla. Rovnako aj majonézový šalát.
Foto: Shutterstock
Diskusia k článku