Magazín

„Čerešňovec“ babky Rózky

Fedor Malík:
„Čerešňovec“ babky Rózky

Aj Folegrunt, najzápadnejšiu modranskú vinicu zrekvírovali po „víťaznom“ februári vládcovia nového režimu....
2 minúty čítania

Dobrý nápad: Čo bude dnes na večeru? Spravte zeleninové placky, z týchto receptov si vyberie naozaj každý

Dobrý nápad:
Čo bude dnes na večeru? Spravte zeleninové placky, z týchto receptov si vyberie naozaj každý

Stačí očistiť a nastrúhať zeleninu, niečo k nej popridávať a hneď môžete začať piecť....
4 minúty čítania

Šéfkuchár Peter Kulhány: Splnený sen o bystrickom Champs–Élysées

Šéfkuchár Peter Kulhány:
Splnený sen o bystrickom Champs–Élysées

O vlastnú reštauráciu sa pokúsili mnohí kuchári, väčšina však zistila, že je to oveľa ťažší chlebíček, ako si predstavovali, a z vlastného biznisu vycúvali....
8 minút čítania

Nie je len na zadočky: 7 tipov, ako v domácnosti využiť detský púder

Nie je len na zadočky:
7 tipov, ako v domácnosti využiť detský púder

Aj keď vaše ratolesti detský púder už nepotrebujú, nevyhadzujte ho. Vie byť ešte celkom užitočným pomocníkom.
3 minúty čítania

Deň otcov: 9x mäso na pive, skvelý nedeľný obed nielen pre ocka

Deň otcov:
9x mäso na pive, skvelý nedeľný obed nielen pre ocka

Troška piva dokáže urobiť z mäsa lahodnú šťavnatú pochúťku. Ručíme, že tieto porcie sa budú páčiť nielen všetkým oteckom a nielen dnes.
4 minúty čítania

Stolovanie v prírode: 4 tipy na dokonalý piknik. Čo si vziať, aby nikomu nič nechýbalo?

Stolovanie v prírode:
4 tipy na dokonalý piknik. Čo si vziať, aby nikomu nič nechýbalo?

Spoločné občerstvenie v prírode z prinesených jedál a nápojov, alebo jednoducho piknik, je ďalšou možnosťou, ako si okrem grilovačky na terase alebo v záhrade užiť teplé dni....
5 minút čítania

S alkoholom i bez: 3 svieže koktaily s čerstvými jahodami ako stvorené na párty

S alkoholom i bez:
3 svieže koktaily s čerstvými jahodami ako stvorené na párty

S týmito drinkami bude váš záhradný večierok nezabudnuteľný.
3 minúty čítania

Rozpáľte gril: Presuňte sa z kuchyne von a vychutnajte si tieto fantastické grilované mäsové špeciality

Rozpáľte gril:
Presuňte sa z kuchyne von a vychutnajte si tieto fantastické grilované mäsové špeciality

Končí sa vaša grilovacia fantázia pri klobáskach? Tak vám trocha pomôžeme. Pozrite sa, o aké lákavé mäsové dobroty tým prichádzate....
5 minút čítania

Perly sa rodia vo vinohrade

O víne:
Perly sa rodia vo vinohrade

Denne čelíme slovu bio. Kde sa končí marketing a kde sa začína poctivá výroba biopotravín a bionápojov rešpektujúca prirodzené procesy odohrávajúce sa v prírode?
7 minút čítania

11 parádnych receptov: Čerešne a čokoláda, to je fantastická dvojka. No a predstavte si ich v spolu v jednom koláči!

11 parádnych receptov:
Čerešne a čokoláda, to je fantastická dvojka. No a predstavte si ich v spolu v jednom koláči!

Kombinácia, ktorá zaručene platí na všetky rozmaznané maškrtné jazýčky. Urobte im dobrotu zo šťavnatých čerešní v sprievode lahodnej čokolády.
5 minút čítania

Bodka na i: Šalát bez dresingu, to nie je ono. Aký sa hodí k tomu vášmu a ako ho perfektne urobiť?

Bodka na i:
Šalát bez dresingu, to nie je ono. Aký sa hodí k tomu vášmu a ako ho perfektne urobiť?

Správne zvolený dresing pozdvihne chuť každého zeleninového šalátu.
4 minúty čítania

Predium vydalo tajomstvo vrábeľskej viničnej hory. Zážitok z ochutnania prekoná všetky očakávania

O víne:
Predium vydalo tajomstvo vrábeľskej viničnej hory. Zážitok z ochutnania prekoná všetky očakávania

Prírodno-architektonickou dominantou Vrábeľ sa stali obnovené vinohrady na viničnej hore Predium. Tá dala meno aj jednému z najmladších slovenských vinárstiev Predium Vráble.
13 minút čítania

Príloha Varecha 24/2023: Ovocné osvieženie z pohára

Príloha Varecha 24/2023:
Ovocné osvieženie z pohára

Varecha s odskúšanými receptami na ovocné pochúťky z pohára, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 16. júna.
3 minúty čítania

Podľa babky aj šéfkuchára: 13 spôsobov, ako si dokonale vychutnať nové zemiaky

Podľa babky aj šéfkuchára:
13 spôsobov, ako si dokonale vychutnať nové zemiaky

Pečené, varené, s bylinkami, maslom, bryndzou či so smotanou. K novým zemiakom stačí prihodiť pár ingrediencií a skvelá večera bude na svete....
5 minút čítania

Poctivá maškrta: Urobte si ozajstný domáci pribináčik lacno a bez umelín

Poctivá maškrta:
Urobte si ozajstný domáci pribináčik lacno a bez umelín

Známu tvarohovú pochúťku milujeme už celé desaťročia. Hlavne dnes už to však nie je najlacnejšia maškrta, ktorá navyše obsahuje aj rôzne prídavné látky....
3 minúty čítania

Rizling rýnsky – rytier vín

O víne:
Rizling rýnsky – rytier vín

Slovensko je krajinou bielych vín a spomedzi nich vyniká Rizling rýnsky. Víno podľa prívlastku nemecké, ale súčasne aj slovenské, ktoré nás preslávilo...
7 minút čítania

Nechajte ho zažiariť: 10 vynikajúcich jedál s karfiolom v hlavnej úlohe

Nechajte ho zažiariť:
10 vynikajúcich jedál s karfiolom v hlavnej úlohe

Vyprážaný ho má rád takmer každý, ale z karfiolu sa dá pripraviť oveľa viac nápaditých jedál, ktoré vás svojou chuťou prekvapia.
4 minúty čítania

Keď sa vás leto opýta: Zamrazte banány a keď udrú horúčavy, budete mať zmrzlinu hotovú za 5 minút!

Keď sa vás leto opýta:
Zamrazte banány a keď udrú horúčavy, budete mať zmrzlinu hotovú za 5 minút!

Myslite na letné páľavy vopred. Vyskúšajte tento sladký trend, s ktorým budete mať doma zmrzlinu vždy, keď na ňu dostanete chuť.
3 minúty čítania

Svojsen, Milia a Noria. Tajomné vína juhu ponúka Château Rúbaň

O víne:
Svojsen, Milia a Noria. Tajomné vína juhu ponúka Château Rúbaň

Ešte pred desiatimi rokmi nebolo Château Rúbaň na vinárskej mape Slovenska, dnes je nezameniteľným reprezentantom Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti.
16 minút čítania

Osviežte ho ovocím: 6x zbožňovaný strúhaný tvarohový koláč v letnom móde

Osviežte ho ovocím:
6x zbožňovaný strúhaný tvarohový koláč v letnom móde

Preneste nestarnúcu klasiku do letnej nálady. Doplňte jeden z našich najobľúbenejších koláčov šťavnatým ovocím.
3 minúty čítania

Rýchlovky na večeru: Tortilla, pita, tacos... Vyznáte sa chlebových plackách?

Rýchlovky na večeru:
Tortilla, pita, tacos... Vyznáte sa chlebových plackách?

Je praktické mať doma poruke obilninové placky vo vákuových vreckách. Nielenže vydržia oveľa dlhšie než klasické pečivo, ale oceníte ich aj keď potrebujete rýchle jedlo....
5 minút čítania

Grilovací raut v zámockej záhrade

Fedor Malík:
Grilovací raut v zámockej záhrade

V polovica mája bolo počasie stále vrtkavé. Chladno, dážď, slota...
2 minúty čítania

Koláče bez vypľúvania: Odkôstkujte čerešne rýchlo a bez neporiadku

Koláče bez vypľúvania:
Odkôstkujte čerešne rýchlo a bez neporiadku

Vychutnajte si čerešňový koláč bez toho, aby ste boli v strehu, kedy natrafíte na kôstku....
2 minúty čítania

Šéfkuchár Michal Konrád: Z nóbl reštaurácie na ulicu

Šéfkuchár Michal Konrád:
Z nóbl reštaurácie na ulicu

Šéfkuchár Michal Konrád dosiahol všetko, čo sa v slovenskom gastre dosiahnuť dá....
8 minút čítania

Chrumkavé listy: 8x hlávkový šalát, ako ste ho možno ešte nejedli

Chrumkavé listy:
8x hlávkový šalát, ako ste ho možno ešte nejedli

Dajte hlávkovému šalátu vážnejšiu úlohu, než len plávanie v sladkokyslom náleve....
4 minúty čítania