Vynájdite sa:
7 tipov, ako na grilovačke prekvapiť, aj keď nemáte žiadne mäso
Na gril patria klobásy, špekáčiky či poriadny kus mäsa... Takú predstavu má väčšina z nás. Ale čo keď doma nič z toho nemáte, alebo sa jednoducho mäsu vyhýbate?...
4 minúty čítania
Príloha Varecha 34/2023:
Pochúťky z paradajok a z papriky
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie pochúťky z paradajok a z papriky vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 25. augusta.
3 minúty čítania
12 ovocných koláčov:
Komu sa v tomto teple najlepšie pracuje? Kysnutému cestu! A čo si z neho upiecť?
Kysnuté cesto miluje teplo, pomáha mu naberať na objeme. Tak ak teraz piecť, tak jedine kysnutý koláč....
5 minút čítania
Aj párky s ňou už budú navždy iné:
Ako urobiť domácu horčicu s jedinečnou chuťou
Poctivá, doma vyrobená horčica povýši aj obyčajné varené párky na originálne menu.
2 minúty čítania
Varí celé Slovensko:
Pečený, rýchly, zdravší, s minimom odpadu, aj od svokry. Domáci kečup na 10 spôsobov
Varenie kečupu je povinnou letnou jazdou mnohých domácností a každá má ten svoj rokmi overený recept. Pozrite sa, ako rôzne sa dá urobiť....
4 minúty čítania
Zápas s horúčavou:
Ochlaďte sa zvnútra, urobte si mrazený jogurt presne podľa svojej chuti
Dobrou stratégiou pre boj s vysokým letnými teplotami je dopriať si niečo chladivé a chutné. A presne také sú zmrzlinky s rôznymi príchuťami, ...
4 minúty čítania
Suché salámy sú výkladnou skriňou výrobcu
INZERCIA - Vyrobiť kvalitnú suchú salámu dokážu len tí najlepší výrobcovia....
6 minút čítania
Toto sa dnes extra hodí:
9 nepečených dezertov, ktoré môžete urobiť, keď si namiesto rúry pustíte naše videá
Zapínať v týchto horúčavách ešte aj rúru, to by bolo za trest. Uspokojte chúťky na sladké domáce dobroty aj bez pečenia....
4 minúty čítania
Ako ich urobiť:
Tisíc ostrovov, Caesar, vinaigrette - slávne dresingy, s ktorými budú vaše šaláty svetové
Šalát bez dresingu je nuda, práve on dokáže obyčajnú zeleninu povýšiť na delikatesu. Naučte sa s nami pripraviť 3 najobľúbenejšie dresingy a žiadny...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Barónkina teľacia štrúdľa
Mnohým mojim čitateľom nebude meno barónky Džiny Magyesiovej neznáme....
2 minúty čítania
Lepšia a zdravšia:
Obľúbená nátierka bez kopy cukru a palmového oleja. Ako urobiť domácu nutelu?
Aj vy ste zhrození pri pohľade na etiketu orieškovej nátierky, ktorú vaši doma tak zbožňujú? Prezradíme vám, ako urobiť domácu nutelu, z ktorej nebudete mať žiadne výčitky....
3 minúty čítania
Rizoto, placky, fašírky:
12 chutných jedál z prehliadaného patizóna a ako bonus aj voňavý koláč
Partizónu sa v našich kuchyniach akosi vyhýbame. Staňte sa vo vašej rodine priekopníkom a urobte z neho výborný obed vrátane sladkého múčnika.
6 minút čítania
Letné vrstvenie:
9 ovocných dezertov na spôsob tiramisu. Sviežejšie než klasika, jednoducho dokonalé!
Slávny taliansky dezert sa stal inšpiráciou na rôzne nepečené dezerty z piškót a krému. A v týchto dňoch jednoznačne vyhrávajú tie, v ktorých...
4 minúty čítania
Martin Pyco Rausch:
Zelenina je teraz najlepšia a toto si z nej najradšej robím ja
Moderátor a najúspešnejší slovenský foodbloger nám prezradil tipy na svoje obľúbené jedlá z plodov, ktoré u nás práve dozrievajú....
5 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí slovinský Jadran
Hovorí sa, že dobrého málo býva. To presne platí o jadranskom pobreží v Slovinsku, ktoré má len necelých 50 kilometrov....
8 minút čítania
Vďačné recepty:
Naukladáte, šupnete do rúry a viac sa nestaráte. 11 fantastických obedov z jedného pekáča
Nech položíte na stôl ktorýkoľvek z týchto pekáčov plných chutného jedla, len sa tak po ňom zapráši. A pri jeho príprave vôbec nemusíte...
5 minút čítania
Koruna každého koláča:
Sladká mrvenička ako od babičky. Tipy a triky ako ju nedomrviť
Dozlatista upečená chrumkavá posýpka je veru dokonalou bodkou na každom koláči. Poradíme vám, ako urobiť skvelú mrveničku voňajúcu maslom.
5 minút čítania
Dokonalý pár:
9 neodolateľných ovocných koláčov so snehovou čiapočkou
Spojenie kyslého ovocia a sladučkého snehu z bielkov je dôkazom, že protiklady sa priťahujú. Tieto koláče nabetón zlepšia deň každému!
4 minúty čítania
Pravidlá, ktoré fungujú:
Prečo, ako a koľko marinovať mäso pred grilovačkou?
Správny postup pri marinovaní zvýši šance, že vám pod rukami vzniknú len výborné grilované jedlá. Aké sú základné zásady, ktoré by ste...
4 minúty čítania
Príloha Varecha 33/2023:
Štrúdle a záviny, ktoré zasýtia
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie slané štrúdle a záviny vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 18. augusta.
3 minúty čítania
Letné kávičkovanie:
Ľadová káva vzpruží a osvieži zároveň. A toto je 5 spôsobov, ako si ju môžete urobiť
Chuť na kávu nás neopúšťa ani v teplých dňoch, kedy obzvlášť dobre padne studené kávové povzbudenie v orosenom pohári.
4 minúty čítania
Zo záhrady na tanier:
Nezostaňte len pri polievke a prívarku. 12x zelená fazuľka v hlavnej úlohe
Vychutnajte si strukovú fazuľku v tých najobľúbenejších podobách a potom skúste aj niečo nové. Možností, ako ju v kuchyni využiť, sú totiž...
5 minút čítania
Pre pôžitkárov:
10 senzačných koláčikov, v ktorých si dosýta užijete čas malín
Šťavnaté, osviežujúce, sladké aj kyselkavé zároveň. Všetky tieto pôžitky naraz si vychutnáte v každom z týchto malinových koláčikov.
4 minúty čítania
Keď jej máte priveľa:
4 najlepšie metódy, ako uchovať bazalku na zimu
Bazalku v záhrade treba pravidelne zastrihávať, do jedla nám však postačí pár lístkov. Čo so zvyškom?...
3 minúty čítania
Bez nich to v kuchyni nejde:
Všetko, čo potrebujete vedieť o doskách na krájanie
Používame ich dennodenne a preto si zaslúžia primeranú starostlivosť. Ako dosky na krájanie udržať v čistote a kedy je čas ich vymeniť?
4 minúty čítania