Keď jej máte priveľa:
4 najlepšie metódy, ako uchovať bazalku na zimu
Bazalku v záhrade treba pravidelne zastrihávať, do jedla nám však postačí pár lístkov. Čo so zvyškom?...
3 minúty čítania
Bez nich to v kuchyni nejde:
Všetko, čo potrebujete vedieť o doskách na krájanie
Používame ich dennodenne a preto si zaslúžia primeranú starostlivosť. Ako dosky na krájanie udržať v čistote a kedy je čas ich vymeniť?
4 minúty čítania
Ochladenie s nápadom:
8x lahodná zmrzlina medzi sušienkami. Takéto sendviče by si dnes dal každý!
Hodil by sa sendvič? A čo takto zmrzlinový? Podávajte domácu zmrzlinu medzi dvoma sušienkami alebo oblátkami, nech je do čoho zahryznúť.
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Broskyňový chrbát
Broskyňa (Prunus persica), ker či stromček z čeľade Rosaceae, milovali už prastarí Číňania...
2 minúty čítania
Ešte dokáže poslúžiť:
6 geniálnych nápadov, ako v domácnosti využiť obal z vajec
Pozrite sa, akým multifunkčným pomocníkom môže byť obyčajný papierový obal z vajíčok.
3 minúty čítania
Fašírky, cestoviny, slaný koláč, donuty:
10 jedál z brokolice, v ktorých do seba dostanete dennú dávku céčka ako nič!
Už 100 g brokolice pokryje odporúčanú dennú dávku vitamínu C. Uvarte si z tejto extra zdravej zeleniny niečo dobré a máte to vybavené aj...
4 minúty čítania
Perfektné zákusky:
10x krémové ovocné rezy, ktoré v lete musíte ochutnať!
Sú svieže, lahodné a dá sa v nich využiť všetko ovocie, ktoré práve dozrieva v záhradkách a predáva sa na trhoch....
4 minúty čítania
Poriadny kus mäsa:
Aké je tajomstvo dokonalého steaku? Tejto chybe sa určite vyhnite
Soliť steak pred alebo až po grilovaní? To je zásadná otázka. A my vám ju teraz zodpovieme.
3 minúty čítania
Prekvapia chuťou aj farbami:
Pohrajte sa s klasikou. Urobte si halušky 10x inak
Skúste k zemiakom do cesta na halušky pridať kúsok zeleniny, alebo ich ňou dokonca úplne nahradiť....
5 minút čítania
Vyznajte sa:
Sorbet, parfait, nice cream. Čo sú to vlastne za zmrzliny?
Už dávno neplatí, že zmrzlina môže byť len kopčeková alebo točená. Objavte
rôzne mrazené pochúťky, výber je veľký a pre každého...
4 minúty čítania
Tipy na reštaurácie:
Pre milovníkov exotických chutí
Reštauráciám s exotickým jedlom sa na Slovensku dlhé roky nedarilo, snáď s výnimkou vietnamských a čínskych fastfoodov. To sa však, našťastie, zmenilo a kto má rád iné ako stredoeurópske chute, má už v Bratislave celkom široký výber....
3 minúty čítania
Bude to dilema:
Toto sú naozaj husté čučoriedkové koláče! Každý jeden by ste chceli mať na stole
Receptov na koláče z čučoriedok sú na našej Vareche stovky, má to však háčik. Ako si z nich vybrať jeden jediný?...
4 minúty čítania
Hubárska sezóna:
5 overených spôsobov, ako v domácnosti sušiť huby
Ak všetko pôjde dobre, po daždivých dňoch budeme nosiť z lesa plné košíky voňavých húb. Je niekoľko možností, ako ich doma usušiť,...
5 minút čítania
Iné maškrtenie:
Koláčiky bez výčitiek, ktoré potešia deti aj ich mamičky
Dobroty Gabriely Bottlíkovej ocenia deti, ich rodičia, všetci, ktorí si strážia kilá, aj maškrtníci s rôznymi potravinovými intoleranciami.
5 minút čítania
Príloha Varecha 32/2023:
Lahodné broskyňové koláče
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie broskyňové koláče a dezerty vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 11. augusta.
3 minúty čítania
To naj z TV Varecha:
Ako sa robí plnená paprika, lečo či moravské koláče? Naše najpozeranejšie videá vás to naučia
Aj v júli sme pre vás v našej Televízii Varecha nakrútili množstvo užitočných videoreceptov a toto sú tie najsledovanejšie z nich....
5 minút čítania
Druhá šanca:
Čo s prezretým ovocím, ktoré už nikto nechce? 7 dobrôt, po ktorých sa len tak zapráši
Poradíme vám, kde všade nájde uplatnenie ovocie, ktoré stratilo svoju sviežosť a doma nad ním už všetci ohŕňajú nos. Týmto pochúťkam ale...
7 minút čítania
Každá rada drahá:
Nie je všetko stratené! Ako zachrániť pripálenú ryžu, mäso a zeleninu?
Ak vaše jedlo nie je spálené úplne na „kompletku“, nemusíte ho celé vyhodiť. Aspoň časť z neho sa ešte dá použiť, prezradíme...
3 minúty čítania
Ľahký obed či večera:
Premeňte ovocný šalát na hlavný chod. Týchto 13 receptov vám ukáže, ako sa to dá
K niektorým druhom ovocia výborne „pasuje“ mäso či syry. Tie dobre zasýtia, preto ak ich pridáte do ovocného šalátu, môže z neho...
6 minút čítania
12 receptov do foroty:
Deti sa dožadujú cestovín, len s čím ich zase urobiť? Tieto omáčky vás zachránia
Najmä deti by cestoviny pokojne jedli aj každý deň, len vy už neviete, s čím ich stále robiť. Toto je zásoba receptov...
5 minút čítania
Keď ste zamiesili priveľa:
Aj kysnuté cesto môžete zamraziť, ale aby bolo dobré, dodržte nasledujúce pravidlá
Čo je dôležité pri mrazení cesta, aby z neho boli výborné kysnuté koláče aj o mesiac?...
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Cuketu milujem
Podľa nálezov semienok v Mexiku je cuketa staršia ako päťtisíc rokov!...
2 minúty čítania
Fenomén, ktorý pobláznil svet:
10 ružových zákuskov, z ktorých by bola paf aj samotná Barbie. Ani na punčák sme nezabudli
Najnovší filmový trhák spustil lavínu Barbiemánie. Nenechajte sa nachytať a namiesto pochybnej Barbie selfie si radšej upečte dobrý zákusok....
4 minúty čítania
Uchová farbu a chuť:
5 otázok a odpovedí o blanšírovaní potravín
Už ste počuli o blanšírovaní, ale vôbec netušíte, čo si pod tým máte predstaviť? Prevedieme vás touto kuchárskou technikou tak, že ju...
4 minúty čítania
Dokáže zázraky:
11x vynikajúce bravčové mäso na horčici, ktorá mu dodá šmrnc
Žiadna tajná ingrediencia, všetci ju máme doma. Vylepšite bravčovú krkovičku či karé horčicou a potom už len sledujte, ako všetkým doma chutí....
5 minút čítania