Príroda na plechu:
Veľhory, vlny aj mraky. Zákusky z odpaľovaného cesta, neodolateľné a jednoduchšie než veterníky

Redakcia Varecha.sk, 12. apríla 2024     3 minúty čítania

Z odpaľovaného cesta nemusia byť len veterníky či venčeky. Babračka s jednotlivými kúskami pri týchto zákuskoch odpadá, pretože sa z neho upečú celé pláty, ktoré sa naplnia lahodným krémom. Zaujímavé názvy dostali pre zvlnené vrchné cesto pripomínajúce rozčerenú vodnú hladinu, pohorie alebo niekomu aj oblaky.

Krémeš - TATRY

Recept - Krémeš - TATRY
Foto: Gitka194Krémeš - TATRY Plnený pudingovým krémom a šľahačkou. Tento krémeš je našim rodinným mňam.

Koláč Mraky

Recept - Koláč Mraky
Foto: PiglinKoláč Mraky Ani ozdobenie čokoládovou polevou mu neuškodí.

Koláč Veľhory

Recept - Koláč Veľhory
Foto: SkubkoKoláč Veľhory Zákusok v pánskom podaní. Recept od priateľky zafungoval.

Dunajské vlny

Recept - Dunajské vlny
Foto: BejulienkaDunajské vlny Úžasne veľa krému, ktorý ulahodí maškrtníkom.

Veľhory (fotorecept)

Recept - Veľhory
Foto: AdejaVeľhory Tieto sú plnené karamelovým krémom, musí to byť fajnotka.

Karamelové veľhory

Recept - Karamelové veľhory
Foto: Chillinka12Karamelové veľhory A na karamelový krém môžete dať aj vrstvu šľahačky, ako v tomto recepte.




ANKETA: Už ste niekedy robili odpaľované cesto?

77,8%



22,2%







Diskusia k článku







 



TOPlist