Foto: Jana Kollárová
Izbová teplota
Tak ako pri väčšine surovín, aj vajcia (bielky) na sneh vytiahnite z chladničky skôr, aby mali izbovú teplotu. Ak by boli priveľmi studené, bielky by sa nedali dobre vyšľahať.Pomalé šľahanie
Bielky začnite šľahať na nízky otáčkach, rýchlosť na stredne silné otáčky zvyšujte postupne.Cukor až neskôr
Práškový cukor (1 lyžica na 2 bielky) alebo práškový s kryštálovým v pomere 1:1 pridávajte do vyšľahaného snehu postupne po lyžiciach, to je základ úspechu. Nešľahajte bielky s cukrom hneď od začiatku.Pár kvapiek octu
Do snehu môžete pridať pár kvapiek octu alebo troška kyseliny citrónovej - bielky sa vyzrážajú a sneh bude pevnejší. Pomôže aj polievková lyžica kukuričného škrobu.Foto: Jana Kollárová
Diskusia k článku