Rúru nepotrebujete:
Zbierka znamenitých cheesecakov, ktoré vám zaručia stopercentný pôžitok aj bez pečenia
Dlhé vypekanie nie je podmienkou, aby ste si pochutnali na dobrom dezerte. Tieto recepty vás o tom presvedčia.
4 minúty čítania
Rady od šéfkuchára:
7 krokov, ktoré vás privedú k dokonalej pečenej kačici
Fantastickú kačicu zvládnete upiecť aj doma. Ako na to, nám prezradil šéfkuchár Igor Čehy.
5 minút čítania
Zákusok na víkend:
11x vychýrené dunajské vlny ako rezy, bábovka aj košíčky
Známy dezert sa v slovenských kuchyniach udomácnil v rôznom podaní. Urobte si dunajské vlny s marhuľami či jablkami a ak chcete prekvapiť, vyskúšajte...
4 minúty čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí západné Švédsko
Je to ďaleko, je tam draho a ešte k tomu je tam aj zima. To je asi najrozšírenejší názor našinca na Švédsko. Je to ale skutočne tak?...
11 minút čítania
Nedlabte, ale šľahajte:
Toto by ste asi nečakali... Ako vám ručný mixér dokáže uľahčiť výrobu svetlonosa?
Zoberte si na pomoc kuchynského pomocníka a svietiacu tekvicu vyrobíte bez námahy a neporiadku.
6 minút čítania
Máme ich radi:
Super recept na domáce zemiakové lokše + 9 slaných a sladkých tipov, čím ich naplniť
Lokše nemusia hrať iba druhé husle pri pečenej kačacine či husacine. Naplnené pečienkou alebo makom bez problémov obstoja aj sólo.
4 minúty čítania
Bobule na neskôr:
7 spôsobov, ako z hrozna spraviť zásoby na zimu
Máte viac hrozna, než dokážete zjesť? Ak ho neplánujete dať do koláčov, tu je niekoľko tipov, ako mať z neho úžitok ešte...
5 minút čítania
Príloha Varecha 43/2023:
Tekvica na slano aj na sladko
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie jedlá z tekvice na slano aj na sladko vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 27. októbra.
3 minúty čítania
6 otázok a odpovedí:
Všetko, čo potrebujete vedieť o šampiňónoch, vrátane vychytávky, ako ich nakrájať na rovnaké plátky
Ak máte pochybnosti, ako so šampiňónmi v kuchyni správne narábať, náš manuál vám všetko objasní.
3 minúty čítania
Pečené aj nepečené:
10 skvelých koláčikov s pekanovými orechmi, bude to veru chrumkavé sladké potešenie
Pekanové orechy tvarom pripomínajú tie vlašské, ale sú chuťovo sladšie a pri chrumkaní aj o čosi mäkšie....
5 minút čítania
Otestujte ho:
Upečený alebo ešte nie? 4 spôsoby, ako zistíte, či je váš koláč hotový
Ani to, že je koláč na povrchu krásne dozlatista upečený ešte neznamená, že taký bude aj vo vnútri. Ako sa presvedčiť, ...
5 minút čítania
Piplačka, ktorá za to stojí:
Tajomstvo šípkového lekváru mojej svokry
Všetko, čo za niečo stoji, vyžaduje námahu. Prečítajte si, akými peripetiami si prechádza naša kolegyňa Jarka pri varení šípkového lekváru...
5 minút čítania
Dnes je Svetový deň cestovín:
10 fajnových obedov z domácich cestovín. Stojí za to sa im trocha povenovať
Zachránia vás vždy, keď treba rýchlo navariť, no dnes si zaslúžia viac vašej pozornosti. Cestoviny, ktoré si pripravíte doma, budú výnimočné, tak ako je ich dnešný deň....
5 minút čítania
7 dobrých rád:
Bez cesnaku to kuchyni nejde. Ale ste si istí, že ho používate správne?
Viete, aký cesnak si kúpiť a kedy ho použiť prelisovaný, nakrájaný nadrobno, na plátky alebo vcelku?...
3 minúty čítania
Chutné a variabilné:
10 nákypov zo zemiakov, zeleniny či z ryže, ktoré vyriešia vašu dilemu, čo dnes navariť
Slaný nákyp je výborným spôsobom, ako využiť suroviny v štýle „čo dom dal“. Kuknite do chladničky a zapečte doň, čo sa vám...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Čapáky na kamenici
Na našej starej kamenici v modranskom hone Ingle rastie stará jabloň...
2 minúty čítania
Piati proti piatim:
Tmavé brownies kontra svetlé blondies. Receptový súboj dvoch verzií svetového koláča
Gurmáni si klasické brownies nevedia predstaviť s inou, než horkou čokoládou. Jej chuť však nie každému vyhovuje a tak vznikli blondies....
4 minúty čítania
Cestovinové plátky:
3 veci, ktoré rozhodnú o tom, že vaše lazane budú tip-top
Na čo si pri príprave domácich lazaní dať pozor, aby vás na konci čakala dokonalá pochúťka ako z Talianska?
4 minúty čítania
Nebude to nuda:
V netradičnom trojobale, v cestíčku, aj pečené v rúre. 10x perfektné kuracie rezne pre fajnšmekrov aj pohodlných!
Vyskúšajte rôzne možnosti, ako urobiť rezne z kuracieho mäsa....
5 minút čítania
Chutná história:
Objavte s nami tajomstvo slávnej Eszterházy torty
Nájdete ju v každej maďarskej cukrárni, je pýchou miestnej kuchyne a jedným z ich najznámejších klasických zákuskov....
5 minút čítania
Rýchlo a ľahko:
Ako odstrániť tuk z polievky? Stačí, ak urobíte toto...
Mastné oká na nedeľnej polievke k nej patria, ale keď je tuku priveľa, nie je to ani chutné ani zdravé....
2 minúty čítania
Zo starkinho zošita:
9 receptov na starodávne jablkové koláče, aké piekli naše babky
Upečte si na víkend tie najlepšie jablkové koláče! Tieto recepty sú pokladmi, ktoré sa v rodinách dedia z generácie na generáciu....
4 minúty čítania
Aby bol šťavnatý:
Králik má málo tuku. Ako sa s ním popasovať, aby ste ho pri pečení nevysušili?
Králičie mäso sa považuje za veľmi zdravé, keďže má minimálny obsah tuku. A to je jeho požehnaním, ale aj prekliatím....
3 minúty čítania
Treba si variť:
Martin Pyco Rausch navaril famóznu knihu
Bývalý moderátor, dnes úspešný foodbloger, vydal svoju, v poradí už štvrtú, kuchársku knihu.
4 minúty čítania
Jesenné pochúťky:
Všetci radi varia z kapusty, aj Gizka Oňová a Alena Heribanová. A ukážeme vám aj čo
Koložvárska, mäsové guľky, pečené kura, kapustníky... Navarte si výborné jedlá z kapusty a s kapustou....
5 minút čítania