Magazín

Rúru nepotrebujete: Zbierka znamenitých cheesecakov, ktoré vám zaručia stopercentný pôžitok aj bez pečenia

Rúru nepotrebujete:
Zbierka znamenitých cheesecakov, ktoré vám zaručia stopercentný pôžitok aj bez pečenia

Dlhé vypekanie nie je podmienkou, aby ste si pochutnali na dobrom dezerte. Tieto recepty vás o tom presvedčia.
4 minúty čítania

Rady od šéfkuchára: 7 krokov, ktoré vás privedú k dokonalej pečenej kačici

Rady od šéfkuchára:
7 krokov, ktoré vás privedú k dokonalej pečenej kačici

Fantastickú kačicu zvládnete upiecť aj doma. Ako na to, nám prezradil šéfkuchár Igor Čehy.
5 minút čítania

Zákusok na víkend: 11x vychýrené dunajské vlny ako rezy, bábovka aj košíčky

Zákusok na víkend:
11x vychýrené dunajské vlny ako rezy, bábovka aj košíčky

Známy dezert sa v slovenských kuchyniach udomácnil v rôznom podaní. Urobte si dunajské vlny s marhuľami či jablkami a ak chcete prekvapiť, vyskúšajte...
4 minúty čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí západné Švédsko

Gurmánske cesty:
Ako chutí západné Švédsko

Je to ďaleko, je tam draho a ešte k tomu je tam aj zima. To je asi najrozšírenejší názor našinca na Švédsko. Je to ale skutočne tak?...
11 minút čítania

Nedlabte, ale šľahajte: Toto by ste asi nečakali... Ako vám ručný mixér dokáže uľahčiť výrobu svetlonosa?

Nedlabte, ale šľahajte:
Toto by ste asi nečakali... Ako vám ručný mixér dokáže uľahčiť výrobu svetlonosa?

Zoberte si na pomoc kuchynského pomocníka a svietiacu tekvicu vyrobíte bez námahy a neporiadku.
6 minút čítania

Máme ich radi: Super recept na domáce zemiakové lokše + 9 slaných a sladkých tipov, čím ich naplniť

Máme ich radi:
Super recept na domáce zemiakové lokše + 9 slaných a sladkých tipov, čím ich naplniť

Lokše nemusia hrať iba druhé husle pri pečenej kačacine či husacine. Naplnené pečienkou alebo makom bez problémov obstoja aj sólo.
4 minúty čítania

Bobule na neskôr: 7 spôsobov, ako z hrozna spraviť zásoby na zimu

Bobule na neskôr:
7 spôsobov, ako z hrozna spraviť zásoby na zimu

Máte viac hrozna, než dokážete zjesť? Ak ho neplánujete dať do koláčov, tu je niekoľko tipov, ako mať z neho úžitok ešte...
5 minút čítania

Príloha Varecha 43/2023: Tekvica na slano aj na sladko

Príloha Varecha 43/2023:
Tekvica na slano aj na sladko

Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie jedlá z tekvice na slano aj na sladko vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 27. októbra.
3 minúty čítania

6 otázok a odpovedí: Všetko, čo potrebujete vedieť o šampiňónoch, vrátane vychytávky, ako ich nakrájať na rovnaké plátky

6 otázok a odpovedí:
Všetko, čo potrebujete vedieť o šampiňónoch, vrátane vychytávky, ako ich nakrájať na rovnaké plátky

Ak máte pochybnosti, ako so šampiňónmi v kuchyni správne narábať, náš manuál vám všetko objasní.
3 minúty čítania

Pečené aj nepečené: 10 skvelých koláčikov s pekanovými orechmi, bude to veru chrumkavé sladké potešenie

Pečené aj nepečené:
10 skvelých koláčikov s pekanovými orechmi, bude to veru chrumkavé sladké potešenie

Pekanové orechy tvarom pripomínajú tie vlašské, ale sú chuťovo sladšie a pri chrumkaní aj o čosi mäkšie....
5 minút čítania

Otestujte ho: Upečený alebo ešte nie? 4 spôsoby, ako zistíte, či je váš koláč hotový

Otestujte ho:
Upečený alebo ešte nie? 4 spôsoby, ako zistíte, či je váš koláč hotový

Ani to, že je koláč na povrchu krásne dozlatista upečený ešte neznamená, že taký bude aj vo vnútri. Ako sa presvedčiť, ...
5 minút čítania

Piplačka, ktorá za to stojí: Tajomstvo šípkového lekváru mojej svokry

Piplačka, ktorá za to stojí:
Tajomstvo šípkového lekváru mojej svokry

Všetko, čo za niečo stoji, vyžaduje námahu. Prečítajte si, akými peripetiami si prechádza naša kolegyňa Jarka pri varení šípkového lekváru...
5 minút čítania

Dnes je Svetový deň cestovín: 10 fajnových obedov z domácich cestovín. Stojí za to sa im trocha povenovať

Dnes je Svetový deň cestovín:
10 fajnových obedov z domácich cestovín. Stojí za to sa im trocha povenovať

Zachránia vás vždy, keď treba rýchlo navariť, no dnes si zaslúžia viac vašej pozornosti. Cestoviny, ktoré si pripravíte doma, budú výnimočné, tak ako je ich dnešný deň....
5 minút čítania

7 dobrých rád: Bez cesnaku to kuchyni nejde. Ale ste si istí, že ho používate správne?

7 dobrých rád:
Bez cesnaku to kuchyni nejde. Ale ste si istí, že ho používate správne?

Viete, aký cesnak si kúpiť a kedy ho použiť prelisovaný, nakrájaný nadrobno, na plátky alebo vcelku?...
3 minúty čítania

Chutné a variabilné: 10 nákypov zo zemiakov, zeleniny či z ryže, ktoré vyriešia vašu dilemu, čo dnes navariť

Chutné a variabilné:
10 nákypov zo zemiakov, zeleniny či z ryže, ktoré vyriešia vašu dilemu, čo dnes navariť

Slaný nákyp je výborným spôsobom, ako využiť suroviny v štýle „čo dom dal“. Kuknite do chladničky a zapečte doň, čo sa vám...
4 minúty čítania

Čapáky na kamenici

Fedor Malík:
Čapáky na kamenici

Na našej starej kamenici v modranskom hone Ingle rastie stará jabloň...
2 minúty čítania

Piati proti piatim: Tmavé brownies kontra svetlé blondies. Receptový súboj dvoch verzií svetového koláča

Piati proti piatim:
Tmavé brownies kontra svetlé blondies. Receptový súboj dvoch verzií svetového koláča

Gurmáni si klasické brownies nevedia predstaviť s inou, než horkou čokoládou. Jej chuť však nie každému vyhovuje a tak vznikli blondies....
4 minúty čítania

Cestovinové plátky: 3 veci, ktoré rozhodnú o tom, že vaše lazane budú tip-top

Cestovinové plátky:
3 veci, ktoré rozhodnú o tom, že vaše lazane budú tip-top

Na čo si pri príprave domácich lazaní dať pozor, aby vás na konci čakala dokonalá pochúťka ako z Talianska?
4 minúty čítania

Chutná história: Objavte s nami tajomstvo slávnej Eszterházy torty

Chutná história:
Objavte s nami tajomstvo slávnej Eszterházy torty

Nájdete ju v každej maďarskej cukrárni, je pýchou miestnej kuchyne a jedným z ich najznámejších klasických zákuskov....
5 minút čítania

Rýchlo a ľahko: Ako odstrániť tuk z polievky? Stačí, ak urobíte toto...

Rýchlo a ľahko:
Ako odstrániť tuk z polievky? Stačí, ak urobíte toto...

Mastné oká na nedeľnej polievke k nej patria, ale keď je tuku priveľa, nie je to ani chutné ani zdravé....
2 minúty čítania

Zo starkinho zošita: 9 receptov na starodávne jablkové koláče, aké piekli naše babky

Zo starkinho zošita:
9 receptov na starodávne jablkové koláče, aké piekli naše babky

Upečte si na víkend tie najlepšie jablkové koláče! Tieto recepty sú pokladmi, ktoré sa v rodinách dedia z generácie na generáciu....
4 minúty čítania

Aby bol šťavnatý: Králik má málo tuku. Ako sa s ním popasovať, aby ste ho pri pečení nevysušili?

Aby bol šťavnatý:
Králik má málo tuku. Ako sa s ním popasovať, aby ste ho pri pečení nevysušili?

Králičie mäso sa považuje za veľmi zdravé, keďže má minimálny obsah tuku. A to je jeho požehnaním, ale aj prekliatím....
3 minúty čítania

Treba si variť: Martin Pyco Rausch navaril famóznu knihu

Treba si variť:
Martin Pyco Rausch navaril famóznu knihu

Bývalý moderátor, dnes úspešný foodbloger, vydal svoju, v poradí už štvrtú, kuchársku knihu.
4 minúty čítania

Jesenné pochúťky: Všetci radi varia z kapusty, aj Gizka Oňová a Alena Heribanová. A ukážeme vám aj čo

Jesenné pochúťky:
Všetci radi varia z kapusty, aj Gizka Oňová a Alena Heribanová. A ukážeme vám aj čo

Koložvárska, mäsové guľky, pečené kura, kapustníky... Navarte si výborné jedlá z kapusty a s kapustou....
5 minút čítania