Ak chcete zapadnúť:
7 vecí, ktoré by ste nikdy nemali robiť v kaviarni a reštaurácii v Taliansku

Jana Klimanová, 6. júla 2024     4 minúty čítania

Hoci ako cudzinci máte nárok na isté prehrešky, niektoré vám v Taliansku miestni jednoducho neodpustia. Ako si na dovolenke vychutnať úžasné jedlá a skvelú kávu bez pohoršenia domácich?



Foto: Shutterstock

Taliani sú vo všeobecnosti známi prísnymi pravidlami pri varení a stolovaní tradičných jedál. A cudzincom nič neodpustia, hoci sa tento ich postoj označuje a kritizuje ako kulinárska xenofóbia. Čo teda Taliani v kaviarňach a reštauráciách nerobia, a ak chcete medzi nich zapadnúť, nemali by ste to robiť ani vy?

1. Nesypú si na cestoviny s rybou alebo morskými plodmi parmezán

Vypýtať si k cestovinám s rybou alebo morskými plodmi parmezán? Mamma mia! Taliani sú presvedčení o tom, že ich tradičné receptúry sú chuťovo dokonale vyvážené a netreba pridávať nič navyše.



Foto: Shutterstock




ANKETA: Pijete cappuccino aj popoludní?

36,5%



63,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist