Jedzte s chuťou, ale:
Ako si užiť Vianoce bez ujmy na zdraví a čo robiť, ak to s jedlom preženiete. Radia lekári aj šéfkuchár z Na nože
7 tipov od odborníkov ako sa stravovať cez sviatky, aby ste neprišli o chutné jedlo, ale ani o zdravie.
8 minút čítania
O víne:
Chateau Topoľčianky: Dunaj, Nitria, Milia, Noria. Novošľachtence a živý oheň z vína
Slovensko čelí záplave ponuky vín z celého sveta. Najlepšou zbraňou, ktorú proti zvodu mokov zo zvučných vinárskych krajín vedia vinári vytiahnuť, sú...
11 minút čítania
Z babkinho zošita:
5 receptov na starodávne orechové šuhajdy, plus tipy, ako ich robia profesionálky
Aj keď sa šuhajdy dožili rôznych inovácií, na Vianoce aj tak najviac chutia tie, ktoré robili ešte naše staré mamy.
6 minút čítania
Rio Mare:
Tri lahodné varianty tuniaka Tonno Per Pasta pre každú príležitosť
INZERCIA - Pre milovníkov vynikajúceho tuniaka je značka Rio Mare synonymom kvality a výrazného chuťového zážitku....
3 minúty čítania
Čisté rezy:
Pekne nakrájať zákusok, to je umenie. 6 rád, vďaka ktorými sa vám to podarí
Napečené, už zostáva len nakrájať? Poradíme vám, ako správne postupovať pri krájaní zákuskov, aby vyzerali ako z cukrárne.
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Adventné ovocie
Mnohí z vás krútia hlavami. O „zimnom ovocí“ však niektorí moji krajania už čosi vedia....
3 minúty čítania
Sviatky vo svete:
Ako chutia Vianoce v Taliansku
Čo nechýba na vianočné sviatky v žiadnej talianskej rodine? Panettone, nadýchaný kysnutý koláč plný hrozienok a kandizovaného ovocia.
6 minút čítania
Na vyváženie chuti:
11x drobné slané pečivo, ten najlepší liek na presladené Vianoce
Myslite na to, že popri všetkých vianočných koláčikoch dobre padne zahryznúť aj do niečoho slaného....
5 minút čítania
Užitoční pomocníci:
Formičky a vykrajovačky dostávajú zabrať. Ako sa o ne starať, aby vám vydržali roky?
Plechové, plastové alebo silikónové, všetky vyžadujú opateru, nie vždy však rovnakú...
4 minúty čítania
Tradičné dobroty:
Kokosové ježe, žerbó, žĺtkové aj londýnske rezy. 10 vianočných koláčov, ktoré milujú už celé generácie
V týchto koláčoch nenájdete žiadne krémové plnky, ale mak, orechy, kokos či lekvár. Bez problémov by vydržali celé sviatky, akurát že z tácky budú miznúť medzi prvými......
4 minúty čítania
Operná speváčka Adriana Kučerová:
Som gurmán, preto aj rada varím
Pre Adrianu Kučerovú je varenie a pečenie veľkou záľubou a tak, ako vie s vášňou rozprávať o svojej práci, dokáže s rovnakým zápalom hovoriť o chutnom jedle a jeho príprave....
18 minút čítania
Opýtali sme sa odborníka:
Patrí kapor do vane? Fundované rady, čo robiť a nerobiť s vianočnou rybou
Doniesť si domov živého kapra, alebo si ho nechať spracovať hneď pri nákupe? Chovateľ rýb v tom má jasno...
6 minút čítania
Vianočná klasika:
10 receptov na najlepšie vanilkové rožky. A viete, prečo do nich nedávať vanilínový cukor?
Vianoce bez vanilkových rožkov si ani len nedokážeme a vlastne ani nechceme predstaviť. Ako upiecť tie najchutnejšie?...
5 minút čítania
Sviatky vo svete:
Ako chutia Vianoce vo Veľkej Británii
Čo nesmie chýbať na anglickej vianočnej večeri? Plnená morka s prílohami, ale najmä vianočný puding.
2 minúty čítania
Nie je to odpad:
7 tipov, ako využiť orechové škrupiny. Pozrite, na čo všetko sa vám hodia
Škrupiny z vlašských orechov, ktoré ste použili do vianočného pečenia nevyhadzujte. Ešte sa im poteší vaše zdravie, príbytok aj záhrada.
3 minúty čítania
Obľúbené a pôvabné:
Vianočné oriešky, košíčky aj išelské tortičky. 13 receptov na drobné pečivo s výbornou plnkou
Jemný krém či vynikajúca plnka spraví z drobných suchých koláčikov chuťový zážitok na úplne inej úrovni....
5 minút čítania
Obmäkčite ich:
5 spôsobov, ako zachrániť medovníky tvrdé ako kameň
Medovníky máte napečené už v predstihu, ale teraz by ste si na nich mohli aj zuby vylámať? Prezradíme vám niekoľko tipov, ako im...
6 minút čítania
Príloha Varecha 50/2023:
Vianočné maškrtenie
Varecha s odskúšanými receptami na sladké vianočné maškrtenie, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 15. decembra.
3 minúty čítania
Laskonky, štafetky aj orechové sucháre:
11 sladkých receptov, v ktorých zužitkujete všetky prebytočné bielky
Do pečenia často potrebujeme len vaječné žĺtky. Tieto recepty sa vám hodia presne vtedy, keď neviete, čo so zvyšnými bielkami....
5 minút čítania
Nech viete, čo jete:
Ako urobiť domáce salónky a kolekciu na vianočný stromček
Kúpiť si v obchode salónky či čokoládovú kolekciu je najjednoduchšie, ale určite nie najlepšie. To zloženie je niekedy lepšie nečítať...
4 minúty čítania
O víne:
Neblúďte vo víne, volajte someliéra. Zážitok nerobia len tie drahé
Boli časy, keď sa Slováci stretli so someliérom len v románoch a filmoch. Teraz ich nájdeme v dobrých reštauráciách, vo vínotékach a...
13 minút čítania
Čaro Vianoc:
Drobné pečivo, záviny aj bábovka. 12 sladkých dobrôt prevoňaných perníkovým korením
Vôňa perníkového korenia patrí k Vianociam. Či už si namiešate vlastné, alebo použijete hotové, koláčiky, do ktorých ho dáte, ...
6 minút čítania
Sviatky vo svete:
Ako chutia Vianoce v USA
V Spojených štátoch amerických sa Vianoce nezaobídu nielen bez sladkostí, ale najmä bez plneného moriaka s rôznymi prílohami....
2 minúty čítania
Ako miesiť, vaľkať a vykrajovať:
6 praktických rád, ktoré vám uľahčia prácu s lineckým cestom
Práca s krehkým cestom, z ktorého sa robí aj linecké pečivo, má svoje pravidlá....
5 minút čítania
O víne:
Nečakaná variabilita vnemov: Vínu rafinovane dvoria vlašské orechy
Odkedy ľudia pijú víno, hľadajú k nemu vhodného partnera. Pri zoznamovaní sa s moldavským vínom sú na stole vlašské orechy. No...
11 minút čítania