Foto: Shutterstock
Marhule sú pre mnohých najchutnejším letným ovocím, chutia úžasne surové aj v koláčoch. Čerstvé marhule by určite nikoho nenapadlo pred jedením šúpať. Bola by to aj škoda, ich šupka totiž obsahuje vlákninu, ktorá je dôležitá pre trávenie.
Avšak na pečenie, zaváranie ale aj na mrazenie nie je zlé použiť ošúpané marhule. Ako na to? Je to veľmi jednoduché. Pri šúpaní marhúľ sa používa ten istý postup ako pri lúpaní paradajok.
1. Prvým dôležitým krokom je pri kúpe vybrať len zrelé plody. Nezrelé, tvrdé marhule totiž doma nedozrejú správne. Chutia mdlo a tiež sa ťažšie šúpu.
2. Na sporák postavte veľký hrniec s vodou a nechajte ju zovrieť.
Foto: Shutterstock
3. Šupku každej marhule pri mieste kde bola stopka priečne narežte, ale bez toho, aby ste urobili zárez hlboko do dužiny.
4. Ovocie vložte do vriacej vody.
5. Po jednej až dvoch minútach ovocie pomocou sitka vyberte z vody,
6. Opláchnite ich v ľadovej vode a nechajte ich úplne vychladnúť.
7. Po takomto oblanšírovaní šupku z ovocia ľahko odstránite nožom.
Diskusia k článku