Magazín

Užitočné rady: Na čo si dať pozor, aby ste si jahody užili v tip-top kvalite

Užitočné rady:
Na čo si dať pozor, aby ste si jahody užili v tip-top kvalite

Starostlivosť o kvalitu jahôd až do ich konzumácie začína už pri nákupe, pokračuje správnym skladovaním a spracovaním.
3 minúty čítania

Zdravé grilovanie nie je žiadna veda. Funguje to takto

Zdravé grilovanie nie je žiadna veda. Funguje to takto

INZERCIA - Teploty stúpajú, dni sa predlžujú: leto je za dverami a s ním aj začiatok grilovacej sezóny....
5 minút čítania

Super nápady: 12 dobrôt, v ktorých využijete všetky prezreté banány

Super nápady:
12 dobrôt, v ktorých využijete všetky prezreté banány

Mäkké nahnedlé banány na jedenie veľmi nelákajú, ale do koláčikov sa výborne hodia....
5 minút čítania

Toto je 7 naj trendov v stravovaní. Čo na ne vraví rytier gastronómie Dalibor Navrátil?

Toto je 7 naj trendov v stravovaní. Čo na ne vraví rytier gastronómie Dalibor Navrátil?

INZERCIA - Pozreli sme sa na niekoľko zaujímavých trendov, ktoré sa v súčasnosti v stravovaní výrazne prejavujú a spýtali sme sa na názor renomovaného...
8 minút čítania

To by ste nečakali: Geniálny trik, ktorý razom premení mdlý melón na sladký

To by ste nečakali:
Geniálny trik, ktorý razom premení mdlý melón na sladký

Keď k melónu bez chuti pridáte túto bežnú ingredienciu, na jazyku pocítite malý zázrak. A nie, cukor to nie je... ...
3 minúty čítania

Niečo pod zub: 10 receptov na kefírové placky a lievance. Máte chuť na slané alebo sladké? Máme oboje

Niečo pod zub:
10 receptov na kefírové placky a lievance. Máte chuť na slané alebo sladké? Máme oboje

Urobte si slané chuťovky so syrom, šunkou či špenátom a hneď po nich podávajte sladké lievance ako malý dezertík.
4 minúty čítania

Vyskúšajte ju: Polenta - kedysi jedlo chudobných, dnes trendy záležitosť

Vyskúšajte ju:
Polenta - kedysi jedlo chudobných, dnes trendy záležitosť

Ľahko stráviteľná, s minimom kalórií a bez lepku. Vďaka týmto benefitom sa z núdznej kukuričnej kaše stal hit vyváženej zdravej stravy.
4 minúty čítania

Vilkova jarná

Fedor Malík:
Vilkova jarná

Neskorá jar pod Malými Karpatmi. Krajina sa topí v zelenom ošiali a na brehoch troch modranských potokov kvitnú blatúchy....
2 minúty čítania

Na každý deň: Sardinková, tuniaková, lososová aj z údenáča. 10 najobľúbenejších rybacích nátierok

Na každý deň:
Sardinková, tuniaková, lososová aj z údenáča. 10 najobľúbenejších rybacích nátierok

Vylovte rybičkovú konzervu zo špajzy alebo si prineste údenú rybu z obchodu, na chutnú nátierku dokážete premeniť každú.
4 minúty čítania

Juraj Bača: Ako pečením nepobozkaný som v zákulisí testoval technické výzvy porotkýň cukrárskej šou

Juraj Bača:
Ako pečením nepobozkaný som v zákulisí testoval technické výzvy porotkýň cukrárskej šou

Herca, moderátora a speváka Juraja Baču najviac preslávili úspešné televízne projekty....
19 minút čítania

Taký malý sviatok: 6x viedenský rezeň, slávna špecialitka od susedov u vás doma

Taký malý sviatok:
6x viedenský rezeň, slávna špecialitka od susedov u vás doma

Keď sa ocitnete v Rakúsku, tak ochutnať pravý Wiener Schnitzel je povinnou gastronomickou jazdou. Za vyprážaným teľacím rezňom v chrumkavom trojobale však nemusíte cestovať....
3 minúty čítania

Výborné riešenie: Sezóna rebarbory je krátka, takto si ju však budete môcť užiť celé mesiace

Výborné riešenie:
Sezóna rebarbory je krátka, takto si ju však budete môcť užiť celé mesiace

Z rebarbory sa môžeme tešiť len pár týždňov v roku. Ak ju chcete používať aj mimo sezóny, existuje jedna možnosť, ako ju...
3 minúty čítania

11 receptov: S bryndzou, vajíčkom, kyslou smotanou aj so syrom. Jednoducho špenátové halušky pre každého

11 receptov:
S bryndzou, vajíčkom, kyslou smotanou aj so syrom. Jednoducho špenátové halušky pre každého

Ak by sa neprezradili farbou, nikto by to neriešil, pretože kto má rád halušky, tomu budú chutiť aj tie špenátové....
5 minút čítania

Vyhnite sa problémom: Grilujte bez rizika. Ktoré veci na gril určite nepatria?

Vyhnite sa problémom:
Grilujte bez rizika. Ktoré veci na gril určite nepatria?

Sú suroviny, ktoré by sa vôbec nemali grilovať, pretože ich konzumácia môže predstavovať zdravotné riziko....
3 minúty čítania

Bublanina a spol.: 10 jednoduchých receptov na víkendový koláč so šťavnatými jahodami

Bublanina a spol.:
10 jednoduchých receptov na víkendový koláč so šťavnatými jahodami

Jahôdky sa už červenajú a ak čerstvo nazbierané dorazia aj do vašej kuchyne, bude správny čas na chutný jahodový koláč.
4 minúty čítania

Erik Volko: Šéfkuchár, ktorý stále rád obaľuje rezne

Erik Volko:
Šéfkuchár, ktorý stále rád obaľuje rezne

Veľa šéfkuchárov skúša šťastie vo vlastnom gastrobiznise, mnohí však v ňom dlho nevydržia....
10 minút čítania

Kreatívne a zdravo: Nechcete jesť ryžu, zemiaky či cestoviny? Toto je 5 surovín, z ktorých urobíte výborné nízkosacharidové prílohy k mäsu

Kreatívne a zdravo:
Nechcete jesť ryžu, zemiaky či cestoviny? Toto je 5 surovín, z ktorých urobíte výborné nízkosacharidové prílohy k mäsu

Klasické prílohy obsahujú veľa sacharidov a ak ich príjem zo stravy chcete obmedziť, otázkou je, čím ich nahradiť....
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 21/2024: Pochúťky s čerešňami

PRÍLOHA VARECHA 21/2024:
Pochúťky s čerešňami

Varecha s odskúšanými receptami na pochúťky s čerešňami vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 24. mája.
3 minúty čítania

Fandíme pred telkou: Bude to napínavé a bude to chcieť niečo pod zub. 9x fantastické hokejové chuťovky

Fandíme pred telkou:
Bude to napínavé a bude to chcieť niečo pod zub. 9x fantastické hokejové chuťovky

Užite si sledovanie športových súbojov s niečím chutným na zahryznutie....
4 minúty čítania

Čo by ste mali vedieť o zázvore: Ako ho uskladňovať, čistiť, krájať, komu pomáha a kto by sa mu mal vyhnúť

Čo by ste mali vedieť o zázvore:
Ako ho uskladňovať, čistiť, krájať, komu pomáha a kto by sa mu mal vyhnúť

Vzhľadom síce veľmi neboduje, ale len čajová lyžička čerstvého zázvoru urobí s jedlom, dezertom či nápojom zázraky....
4 minúty čítania

Výhercovia 4. kola: Veľká súťaž s Maresi o 555 cien pokračuje. Pošlite jednu fotku a ste v hre

Výhercovia 4. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien pokračuje. Pošlite jednu fotku a ste v hre

Máme tu štvrtú várku výhercov našej fotosúťaže, ktorým spolu s Maresi mliekom pošleme skvelé darčeky....
3 minúty čítania

So špekáčikmi aj do nátierky: 9 nápadov, čo urobiť zo zaváraného leča, ktoré už treba minúť

So špekáčikmi aj do nátierky:
9 nápadov, čo urobiť zo zaváraného leča, ktoré už treba minúť

Čo nevidieť tu bude sezóna domácich paprík a paradajok a z nich nová várka sterilizovaného leča....
4 minúty čítania

Dobre vedieť: Koláče na plech sú jednoduché, ale predsa... Čo nezanedbať pri ich pečení?

Dobre vedieť:
Koláče na plech sú jednoduché, ale predsa... Čo nezanedbať pri ich pečení?

Koláče na plech sú veľmi vďačné, ale napriek nenáročnej príprave si pri nich na pár vecí treba dať pozor.
3 minúty čítania

Majstrovské recepty: Čo si dať na večeru k dnešnému hokeju? Voľba je jasná - švédske mäsové guľky köttbullar!

Majstrovské recepty:
Čo si dať na večeru k dnešnému hokeju? Voľba je jasná - švédske mäsové guľky köttbullar!

Ak si dnes k sledovaniu hokejového zápasu so Švédskom urobíte tieto guľky, budete spokojní. Bez ohľadu na výsledok...
4 minúty čítania

Radí šéfkuchár: 8 tipov od profíka, ako v kuchyni používať bryndzu. A čo z nej robíte vy? Pridajte svoj recept a vyhrajte

Radí šéfkuchár:
8 tipov od profíka, ako v kuchyni používať bryndzu. A čo z nej robíte vy? Pridajte svoj recept a vyhrajte

Aby ste si chuť bryndze užili naplno, hodí sa poznať odporúčania šéfkuchára Milana Lukačoviča....
4 minúty čítania