Užitočné rady:
Na čo si dať pozor, aby ste si jahody užili v tip-top kvalite
Starostlivosť o kvalitu jahôd až do ich konzumácie začína už pri nákupe, pokračuje správnym skladovaním a spracovaním.
3 minúty čítania
Zdravé grilovanie nie je žiadna veda. Funguje to takto
INZERCIA - Teploty stúpajú, dni sa predlžujú: leto je za dverami a s ním aj začiatok grilovacej sezóny....
5 minút čítania
Super nápady:
12 dobrôt, v ktorých využijete všetky prezreté banány
Mäkké nahnedlé banány na jedenie veľmi nelákajú, ale do koláčikov sa výborne hodia....
5 minút čítania
Toto je 7 naj trendov v stravovaní. Čo na ne vraví rytier gastronómie Dalibor Navrátil?
INZERCIA - Pozreli sme sa na niekoľko zaujímavých trendov, ktoré sa v súčasnosti v stravovaní výrazne prejavujú a spýtali sme sa na názor renomovaného...
8 minút čítania
To by ste nečakali:
Geniálny trik, ktorý razom premení mdlý melón na sladký
Keď k melónu bez chuti pridáte túto bežnú ingredienciu, na jazyku pocítite malý zázrak. A nie, cukor to nie je... ...
3 minúty čítania
Niečo pod zub:
10 receptov na kefírové placky a lievance. Máte chuť na slané alebo sladké? Máme oboje
Urobte si slané chuťovky so syrom, šunkou či špenátom a hneď po nich podávajte sladké lievance ako malý dezertík.
4 minúty čítania
Vyskúšajte ju:
Polenta - kedysi jedlo chudobných, dnes trendy záležitosť
Ľahko stráviteľná, s minimom kalórií a bez lepku. Vďaka týmto benefitom sa z núdznej kukuričnej kaše stal hit vyváženej zdravej stravy.
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Vilkova jarná
Neskorá jar pod Malými Karpatmi. Krajina sa topí v zelenom ošiali a na brehoch troch modranských potokov kvitnú blatúchy....
2 minúty čítania
Na každý deň:
Sardinková, tuniaková, lososová aj z údenáča. 10 najobľúbenejších rybacích nátierok
Vylovte rybičkovú konzervu zo špajzy alebo si prineste údenú rybu z obchodu, na chutnú nátierku dokážete premeniť každú.
4 minúty čítania
Juraj Bača:
Ako pečením nepobozkaný som v zákulisí testoval technické výzvy porotkýň cukrárskej šou
Herca, moderátora a speváka Juraja Baču najviac preslávili úspešné televízne projekty....
19 minút čítania
Taký malý sviatok:
6x viedenský rezeň, slávna špecialitka od susedov u vás doma
Keď sa ocitnete v Rakúsku, tak ochutnať pravý Wiener Schnitzel je povinnou gastronomickou jazdou. Za vyprážaným teľacím rezňom v chrumkavom trojobale však nemusíte cestovať....
3 minúty čítania
Výborné riešenie:
Sezóna rebarbory je krátka, takto si ju však budete môcť užiť celé mesiace
Z rebarbory sa môžeme tešiť len pár týždňov v roku. Ak ju chcete používať aj mimo sezóny, existuje jedna možnosť, ako ju...
3 minúty čítania
11 receptov:
S bryndzou, vajíčkom, kyslou smotanou aj so syrom. Jednoducho špenátové halušky pre každého
Ak by sa neprezradili farbou, nikto by to neriešil, pretože kto má rád halušky, tomu budú chutiť aj tie špenátové....
5 minút čítania
Vyhnite sa problémom:
Grilujte bez rizika. Ktoré veci na gril určite nepatria?
Sú suroviny, ktoré by sa vôbec nemali grilovať, pretože ich konzumácia môže predstavovať zdravotné riziko....
3 minúty čítania
Bublanina a spol.:
10 jednoduchých receptov na víkendový koláč so šťavnatými jahodami
Jahôdky sa už červenajú a ak čerstvo nazbierané dorazia aj do vašej kuchyne, bude správny čas na chutný jahodový koláč.
4 minúty čítania
Erik Volko:
Šéfkuchár, ktorý stále rád obaľuje rezne
Veľa šéfkuchárov skúša šťastie vo vlastnom gastrobiznise, mnohí však v ňom dlho nevydržia....
10 minút čítania
Kreatívne a zdravo:
Nechcete jesť ryžu, zemiaky či cestoviny? Toto je 5 surovín, z ktorých urobíte výborné nízkosacharidové prílohy k mäsu
Klasické prílohy obsahujú veľa sacharidov a ak ich príjem zo stravy chcete obmedziť, otázkou je, čím ich nahradiť....
4 minúty čítania
PRÍLOHA VARECHA 21/2024:
Pochúťky s čerešňami
Varecha s odskúšanými receptami na pochúťky s čerešňami vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 24. mája.
3 minúty čítania
Fandíme pred telkou:
Bude to napínavé a bude to chcieť niečo pod zub. 9x fantastické hokejové chuťovky
Užite si sledovanie športových súbojov s niečím chutným na zahryznutie....
4 minúty čítania
Čo by ste mali vedieť o zázvore:
Ako ho uskladňovať, čistiť, krájať, komu pomáha a kto by sa mu mal vyhnúť
Vzhľadom síce veľmi neboduje, ale len čajová lyžička čerstvého zázvoru urobí s jedlom, dezertom či nápojom zázraky....
4 minúty čítania
Výhercovia 4. kola:
Veľká súťaž s Maresi o 555 cien pokračuje. Pošlite jednu fotku a ste v hre
Máme tu štvrtú várku výhercov našej fotosúťaže, ktorým spolu s Maresi mliekom pošleme skvelé darčeky....
3 minúty čítania
So špekáčikmi aj do nátierky:
9 nápadov, čo urobiť zo zaváraného leča, ktoré už treba minúť
Čo nevidieť tu bude sezóna domácich paprík a paradajok a z nich nová várka sterilizovaného leča....
4 minúty čítania
Dobre vedieť:
Koláče na plech sú jednoduché, ale predsa... Čo nezanedbať pri ich pečení?
Koláče na plech sú veľmi vďačné, ale napriek nenáročnej príprave si pri nich na pár vecí treba dať pozor.
3 minúty čítania
Majstrovské recepty:
Čo si dať na večeru k dnešnému hokeju? Voľba je jasná - švédske mäsové guľky köttbullar!
Ak si dnes k sledovaniu hokejového zápasu so Švédskom urobíte tieto guľky, budete spokojní. Bez ohľadu na výsledok...
4 minúty čítania
Radí šéfkuchár:
8 tipov od profíka, ako v kuchyni používať bryndzu. A čo z nej robíte vy? Pridajte svoj recept a vyhrajte
Aby ste si chuť bryndze užili naplno, hodí sa poznať odporúčania šéfkuchára Milana Lukačoviča....
4 minúty čítania