Dobre vedieť:
Koláče na plech sú jednoduché, ale predsa... Čo nezanedbať pri ich pečení?
Koláče na plech sú veľmi vďačné, ale napriek nenáročnej príprave si pri nich na pár vecí treba dať pozor.
3 minúty čítania
Majstrovské recepty:
Čo si dať na večeru k dnešnému hokeju? Voľba je jasná - švédske mäsové guľky köttbullar!
Ak si dnes k sledovaniu hokejového zápasu so Švédskom urobíte tieto guľky, budete spokojní. Bez ohľadu na výsledok...
4 minúty čítania
Radí šéfkuchár:
8 tipov od profíka, ako v kuchyni používať bryndzu. A čo z nej robíte vy? Pridajte svoj recept a vyhrajte
Aby ste si chuť bryndze užili naplno, hodí sa poznať odporúčania šéfkuchára Milana Lukačoviča....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Clafoutis
Poďme spolu do Francúzska. Poďme si pripraviť čosi fajnové, čosi sladké....
2 minúty čítania
Na zelenej vlne:
Z čerstvej úrody aj z mrazených zásob. 9 receptov na rýchlu hráškovú polievku
Hrášok sa uvarí bleskovo, ak ste siahli po čerstvom na trhu alebo ho máte dosť v mrazničke, môžete rodine raz-dva podávať chutnú polievku....
4 minúty čítania
Má to svoje pravidlá:
Ryby vás pri grilovaní môžu potrápiť. Ako teda na ne?
Sú chutné, zdravé, háčik je v tom, že ich správne grilovanie nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá....
5 minút čítania
Odporúčame:
Ako stráviť leto s deťmi? Poďte s nami na vandrovku po stopách pokladov
INZERCIA - Ach, Slovensko naše krásne, koľko len pokladov ukrývaš!...
5 minút čítania
Vtačí úlet:
Moravský vrabec alebo španielsky vtáčik? Receptový súboj dvoch zbožňovaných jedál
Dnešná ponuka je lákadlom hneď pre dva gurmánske tábory. Vyhovieme milovníkom pečenej bravčovinky a aj mäsovej roládky plnenej vajíčkom, uhorkou a mrkvou...
4 minúty čítania
Nemilé úskalie:
Riedke tiramisu? 5 chýb, ktoré za to môžu a tipy ako debakel zakamuflovať
Keď je krém do tiramisu príliš riedky, dezert potom na tanieri vyzerá ako kôpka nešťastia. Ako docieliť, aby sa vo výsledku dal...
5 minút čítania
Šéfkuchár Michal Škorec:
Varí hokejovým hviezdam aj deťom v tábore
Ako kuchárskemu učňovi mu mama prorokovala, že v škole dlho nevydrží, pretože ho majster na praxi po týždni zabije. Dnes je z...
9 minút čítania
Víkendové pečenie:
10x linecký koláč. Skombinujte obľúbené cesto s orechmi, makom, tvarohom či ovocím
Linecké cesto sa nehodí len na drobné pečivo. Dajú sa z neho pripraviť fantastické koláče rôznych chutí....
4 minúty čítania
Treba dať pozor:
Aké druhy syrov sa môžu dávať do mrazničky a ktorým to neprospeje?
Niektoré syry pobyt v mrazničke prežijú bez väčšej ujmy, iným to zásadne uškodí.
3 minúty čítania
SÚŤAŽ:
Vyhrajte návštevu zákulisia detského festivalu a ďalšie hodnotné ceny. Stačí pridať recept
Nepremeškajte jedinečnú šancu stretnúť sa s obľúbenými interpretmi a získať pekné ceny na Kaufland detskom festivale.
6 minút čítania
Záložný plán:
9x kakaové muffiny, zachránia vás, keď doma nie je ani kúsok čokolády
Chutné rýchle dobroty z kakaa, ktorými zabodujete, keď sa vaši zháňajú po čokoláde, ale tá kamsi zmizla.
4 minúty čítania
Vyznajte sa:
Anglická, oravská, pancetta, prosciutto... Nie každá slanina sa hodí na všetko. Podľa čoho si vyberať?
Na pultoch nájdeme viacero druhov slaniny. A keďže rozhodne neplatí, že slanina ako slanina, v kuchyni by sme ich nemali len tak lárom-fárom zamieňať....
5 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 20/2024:
Sviatočné jarné menu
Varecha s odskúšanými receptami na sviatočné jarné menu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 17. mája.
3 minúty čítania
Prvé džemovanie:
S medom, minimom cukru aj s čokoládou. 9 receptov, ako urobiť skvostný jahodový džem
Kým sa pustíte do varenia prvého džemu z tohtoročných jahôd, nakuknite do týchto receptov. Okrem starej dobrej klasiky v nich nájdete zaujímavé nové...
4 minúty čítania
Malá sestra:
Baby brokolica nie je obyčajnou zmenšeninou tej klasickej. V čom sa líšia?
Spoznajte rozdiely medzi klasickou a baby brokolicou a využite ich vo svoj prospech.
2 minúty čítania
Máj, lásky čas:
10x tradičné svadobné koláčiky. Upečte si, svadba nie je podmienkou...
Kedysi tieto drobné koláčiky s bohatými plnkami nechýbali takmer na žiadnej svadbe....
5 minút čítania
Sladká, štipľavá, údená:
Podľa čoho vyberať mletú papriku a ako rozpoznať jej kvalitu?
Do polievok, omáčok či mäsa, v kuchyni je mletá červená paprika nenahraditeľná. V obchode jej nájdete viacero druhov, ktoré sa líšia...
4 minúty čítania
10x focaccia:
K polievke, šalátu, aj na výlet. Upečte si taliansky chlebový posúch rôznych chutí
Jednoduchá, len s bylinkami, alebo vylepšená olivami, paradajkami či prevoňaná cesnakom....
4 minúty čítania
Urobte to správne:
Ako zamraziť a rozmrazovať mleté mäso, aby ste sa vyhli šíreniu baktérií
Mleté mäso je veľmi citlivé na skladovanie a po nákupe by sme ho mali čo najskôr spotrebovať....
5 minút čítania
Fedor Malík:
Grilované rebrá
Medzinárodná súťaž vín Cuvée Ostrava, skôr „Není cuvée jako cuvée“ funguje od roku 2003...
2 minúty čítania
Na obed aj na párty:
Objavte 11 nových spôsobov, ako v kuchyni uplatniť parmezán
Neodmysliteľne patrí k cestovinám či na pizzu, ale parmezán vynikne aj iných úlohách....
5 minút čítania
Chutná história:
Staršia než sa predpokladalo. Kde sú korene populárnej Pavlovovej torty?
Chrumkavý povrch, vláčne vnútro, k tomu lahodná šľahačka a svieže ovocie, ktoré ideálne dopĺňa sladký snehový korpus....
7 minút čítania