10 zákuskov a koláčov:
Neušla sa vám v obchode múka? Vieme ako napiecť aj bez nej!
Niektoré základné suroviny sú dnes v obchodoch úzky profil. Z regálov rýchlo mizne aj obyčajná múka. Aj keď doma žiadnu nemáte, upiecť...
5 minút čítania
Varecha 12/2020:
Inšpirácie z králika
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete v piatok 20. marca v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Posilnite imunitu:
Ktoré potraviny by vám teraz nemali v jedálničku chýbať?
Jednou z vecí, ktorú môžete v časoch hrozby koronavírusu pre seba urobiť, je dbať na správne stravovanie. Výber vhodných potravín má totiž veľký vplyv na imunitu a kondíciu organizmu....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Zeleno–čierne mafiny
Porovnávam indexy dvoch kuchárskych kníh, ktoré
pojednávajú o sladkostiach našej kuchyne. Tá prvá
je kuchárka Terézie Vansovej a druhá Cukráreň
A. Polákovej.
3 minúty čítania
10 receptov na domáce pečivo:
Rožok nad zlato
Chodiť každý deň do obchodu dnes nikomu neprospieva. Čerstvé rožky by však bodli... Toto je ten správny čas naučiť sa ich piecť doma....
4 minúty čítania
Aby doma nebola nuda:
10 dobrôt, pri ktorých sa vaše deti zabavia
Od pondelka sú zatvorené všetky školy a škôlky. Deti by mali tráviť čas doma a tak im veru niekedy asi bude dlhá chvíľa. Zažeňte nudu v kuchyni, pripravte si spoločne nejakú sladkú dobrotu....
4 minúty čítania
Varecha 11/2020:
Mafiny a mafinôčky
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete v piatok 13. marca v denníku Pravda.
3 minúty čítania
V hlavnej úlohe mascarpone:
17 najklikanejších receptov na tiramisu
Najznámejší taliansky dezert sa dočkal mnohých stvárnení aj na našom portáli. Pozrite si 17 historicky najklikanejších receptov na túto slávnu maškrtu s krémom z...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Klasika, ktorá nezradí
Listujem v útlej knižke Ctirada Králíka Víno lehce poetické, lehce romantické. (Cti)Radek je môj moravský priateľ, vinohradník, degustátor, fajnšmeker......
2 minúty čítania
Nazbierajte a uvarte:
Medvedí cesnak už rastie. Čo s ním?
Už sa zelená... Sezóna medvedieho cesnaku sa pomaličky rozbieha a bol by hriech tento zdravý dar prírody ignorovať....
5 minút čítania
Marcová SÚŤAŽ:
Aj v očakávaní jari hráme o pekné ceny
I keď kalendár tomu nenasvedčuje, jar sa už ozýva. Nenechajte sa však učičíkať jarnou únavou a namiesto na gauči sa realizujte v kuchyni....
6 minút čítania
Jednoducho a hlavne veľa:
10 vynikajúcich koláčov na celý plech
Cesto na celý plech a jednoduchá plnka alebo len mrvenička či poleva. Takýto rodinný koláč môžete upiecť každý víkend, nakrájate z neho veľa...
4 minúty čítania
Pátranie po receptoch na všedný deň:
Toto varím na večeru ja!
Vo všedný deň zvyčajne nie je veľa času na varenie, večerať však treba. Ako to robia v niektorých domácnostiach? Čo dávajú na stôl...
2 minúty čítania
Varecha 10/2020:
To NAJ na oslavu
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete v piatok 6. marca v denníku Pravda.
3 minúty čítania
TOP 30 receptov (február 2020):
Jedna torta vládne všetkým
Kopec skvelých receptov k nám na Varecha. sk pribudlo vo februári. Nečudo, veď fašiangy sa bez dobrého jedla nezaobídu. Do nášho rebríčka...
12 minút čítania
SÚŤAŽ Napíšte a vyhrajte:
Akú najlepšiu kuchynskú radu ste dostali od svojej mamy alebo babky?
Hľadáme všetky dobré kuchynské rady, ktorými vás zásobili vaše mamy a babky....
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Tmavá cibuľová omáčka
V deväťtisícovej Modre fungujú
v režime chamtivého kapitalizmu dva supermarkety. Ponuka
je v nich bohatá a tovaru sú tam
plné „japonky“.
2 minúty čítania
Zdravá obilnina:
10x pohánka pripravená tak, aby vám zachutila
Nevonia vám pohánka? Nie ste sami, napriek množstvu výživových benefitov, mnohým táto bezlepková obilnina nechutí. Ale možno ju len neviete dobre pripraviť....
5 minút čítania
Božský čokoládový koláč:
20 najobľúbenejších variácií na brownies
Svetoznámy koláč plný čokolády sa dnes pripravuje v rôznych podobách. Toto je rebríček dvadsiatich najklikanejších receptových variácií na brownies v histórii Varecha. sk...
8 minút čítania
Oslaďte si život:
10 sladkých obedov zo zemiakového cesta
Jedlá zo zemiakového cesta majú síce rovnaký základ, ale môžu chutiť zakaždým inak. Záleží na tom, akú spoločnosť mu vyberiete. Dnes...
4 minúty čítania
Varecha 9/2020:
Cibuľa, slovenský poklad
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete v piatok 28. februára v denníku Pravda.
3 minúty čítania
V jedálničku by nemali chýbať:
Prečo sú polievky pre nás dôležité?
Polievka je grunt. Už naše babičky vedeli, že ide o dôležitú súčasť jedálnička. Prečo nášmu telu prospieva?
1 minúta čítania
Fedor Malík:
Pečeň v šlajeri
Tieto riadky píšem zahorúca.
Len pred hodinkou som sa vrátil
z modranskej zakáľačky. Bol to
zážitok. Ľudský aj gastronomický.
2 minúty čítania
V stredu začína pôst:
Bez mäsa neznamená bez chuti
Popolcovou stredou začína predveľkonočný pôst. Striedmejšie stravovanie nášmu telu prospeje a pokiaľ sa chystáte na dni bez mäsa, máme pre vás niekoľko tipov...
5 minút čítania
Upečte si na víkend:
Kysnuté koláče na rozlúčku s fašiangami
Tradičné fašiangové sprievody, zábavy spojené s pochovávaním basy, to čaká mnoho slovenských obcí tento víkend. A kysnuté koláče k nim neodmysliteľne patria....
4 minúty čítania