
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Kvety, ktoré sa v gastronómii používajú, sú však jedlé a viete nimi krásne ozvláštniť jedlo. Aj v cukrárstve majú jedlé kvety bohaté využitie. Sú vhodné do koláčov a tort, kde ich môžete napríklad vo forme sirupov použiť do krémov alebo do cesta. Určite je to spôsob, ako dodať dezertom zaujímavé nuansy.
Levanduľa, ruže, fialky a ďalšie kvety sú aj krásnou pomôckou na dekorovanie. Stačí zopár lupienkov alebo kvetov a dezert dostane úplne iný vzhľad. Ich výhodou je, že väčšinou, azda s výnimkou levandule, sú chuťovo neutrálne. Výslednú chuť dezertov tak neovplyvnia a môžu ich jesť aj deti.
Samozrejme, keď hovoríme o kvetoch v dezertoch a na nich, nemyslíme tým, že vyplienite svoju záhradu či balkón. Vo veľkoobchode, v e–shopoch a občas aj v supermarketoch dostať balenia špeciálne pestovaných jedlých kvetov, stačí si len vybrať.
Diskusia k článku