Herec Marcel Nemec:
Vývar považujem za jeden z divov sveta

Nora Krchňáková, TV Varecha, 8. augusta 2021     6 minút čítania

Varenie je preňho vášeň, tak ako aj práca, preto varí s láskou a robí ho to šťastným. Čo má herec Marcel Nemec v kuchyni a na stole rád? V rozhovore nám prezradil aj to, že inšpiráciu často hľadá aj na našej Vareche.



Marcel Nemec miluje polievky – jesť aj variť. V TV Varecha nám uvaril rovno dve.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Marcel Nemec vyštudoval herectvo na Štátnom konzervatóriu v Bratislave. So spolužiakmi založili satiricko–umelecký súbor Jána Kopytu, s ktorým hrávali autorské predstavenia a kabarety. S Kopytovcami a neskôr ako duo Mc Sava a Marcela nahrali niekoľko albumov. V roku 2003 napísal knihu Homošapiens, ktorá je výnimočná v tom, že sa v nej po prvý raz na Slovensku mediálne známy človek zo šoubiznisu otvorene priznáva k homosexualite. Aktuálne ho môžete vidieť v divadle La Komika, kde práve pripravujú novú hru, ktorá bude mať premiéru začiatkom divadelnej sezóny.

V TV Varecha ste boli doslova polievkovým kráľom. Máte rád polievky?

Milujem polievky. Nielen jesť, ale aj variť. Dokonca vývar považujem za jeden z divov sveta. Je to fascinujúce, že do jedného hrnca dáš mäsko, zeleninu, vodu, korenie, lásku a po troch hodinách máš liek! Polievku som už varil takmer zo všetkého, čo sa dá zjesť. Fantázii sa medze nekladú.

Aký je váš vzťah k vareniu? Kedy a kde ste sa naučili variť?

Varenie je pre mňa vášeň, tak ako aj moja práca, preto varím s láskou a robí ma šťastným. Hlavne ten výsledok. Variť ma naučil život. A tak trochu aj Jamie Oliver. Milujem pozerať jeho programy o varení. Sú také inšpiratívne. Mimochodom, Varecha je môj najobľúbenejší „variaci“ portál. Vždy sa tam dozviem, čo potrebujem. Už som raz odtiaľ „vyskočil“ aj ja.

Stíhate si pri práci herca variť?

Áno. Nevarím však každý deň, no keď mám čas, navarím si aj viac jedál na pár dní dopredu. Naposledy som si varil fazuľovicu. Mňam. Najlepšia je taká dvojdňová.

Ako sa stravujete a ako sa udržiavate v kondícii?

Stravujem sa pestro. Občas si dám aj menej zdravú maškrtu, ale naučil som sa vyberať si v obchode zdravšie a kvalitnejšie potraviny. Jem veľa zeleniny v rôznych podobách. Cukor vôbec nemám v kuchyni, používam kvalitný med od suseda včelára z Kremnice. Jem vtedy, keď som hladný, a telo si zvyklo na režim trikrát denne. Stačí mi to. No a veľa chodím. Pomaly, rýchlo, no skoro všade a najradšej v prírode.

Nedávno ste prišli s novým schudnutým imidžom. Ako sa vám to podarilo?

Bol to jeden z darčekov k mojej päťdesiatke. Všetko je „len“ v hlave. Rozhodol som sa a začal som. Keď niečo chceš, aj vesmír sa spojí, aby ti pomohol.

Ako ste prežívali koronakrízu? Pre hercov to bolo osobitne ťažké.

Ja na to obdobie hľadím ako na veľmi „plodné“, keď teda opomeniem fakt, že som nič nezarábal. Okrem herectva sa živím aj manažérskou prácou, vyše 10 rokov sa venujem zážitkovému vzdelávaniu detí. Korona ovplyvnila obe moje profesie. Nesedel som však so založenými rukami. S Kopytovcami sme po 25 rokoch nakrútili videoklip k hitu Dojit, pre Mestskú knižnicu v Kremnici som nahral knižku Malého princa s ilustráciami mojej neterky. Pre deti Buvirozprávky Daniela Heviera, účinkoval som v klipe skupiny Lucie. To všetko bolo bez divákov a tí mi chýbali najviac. Ale aj na to som našiel riešenie a začal som robiť na sociálne siete videá s politickou satirou v poľštine. Vytvoril som postavu Tadeuša – Nemca hovoriaceho po poľsky, ktorý je takým kopytovským pokračovateľom. Okrem kontaktu s divákmi to bola pre mňa aj úžasná psychohygiena.

Po lockdowne sa opäť rozbehli divadlá. Čo chystáte v La Komike pre milovníkov divadla?

Celé leto hrávame na nádvorí Zichyho paláca. Už sme boli aj na zájazde v Spišskej Novej Vsi. Je to neopísateľný pocit byť znova v kontakte s divákmi, stáť na javisku a hrať (sa). Tiež sme začali skúšať novú hru Karola Vosátka aj s Miškou Mesiarovou a Števkom Martinovičom. Tešíme sa na premiéru v novej divadelnej sezóne.



Pozrite si videorecept, ktorý Marcel Nemec nakrútil v štúdiu TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:








Diskusia k článku







 



TOPlist