Jana Hubinská:
Obľúbená herečka si recepty rada vymýšľa

Nora Krchňáková, TV Varecha, 15. augusta 2021     6 minút čítania

Tak ako v živote a práci, miluje rozmanitosť aj vo varení. Možno preto, že nemusí variť každý deň, si to herečka Jana Hubinská v kuchyni o to viac užíva.



Jana Hubinská nám v TV Varecha navarila aj ľahké letné jedlo – plnené pečené papriky.

Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Jana Hubinská je úspešnou herečkou v televízii, vo filme i v divadle. Pôsobila najmä v českých, ale aj v európskych televíznych i filmových produkciách, na slovenských a českých divadelných scénach, v muzikáloch, drámach i v komédiách. Vždy pozitívne naladená Janka má na konte množstvo ocenení. Okrem herečky je aj skvelou speváčkou, spieva šansón a jazz.

Aký je váš vzťah k vareniu? Stíhate si pri práci variť?

Keďže som mala časovo veľmi vyťažený život, priznávam, že varenie ani jedenie v ňom nebolo mojou prioritou, ale keď som raz za čas varila, bolo to s radosťou, vášňou a ešte aj prudko „jedlé“. Niekedy mi varenie pripadalo ako kniha kúziel. Je toľko zázračných možností a kombinácií, že by bol hriech to neskúšať. V poslednom čase si užívam voľnejší stav aj tým, že varím oveľa častejšie a ešte k tomu už aj rada papám (smiech).

Ktoré jedlá varíte najradšej a pre koho?

Milujem rozmanitosť a väčšinou si recepty povymýšľam. Samozrejme, vďaka overeným kuchárskym postupom, ktoré sú základom. Rada varím pre deti, keď prídu domov, pre priateľov aj pre moju maminu. Možno preto, že nemusím variť každý deň, si to v kuchyni o to viac užívam.

Máte skvelú postavu, ako si ju udržiavate a ako sa stravujete?

Má to na svedomí asi genetika a moja povaha. Keď mám čo robiť, nepotrebujem jesť, a keď potom jem, tak môžem čokoľvek, kedykoľvek a koľkokoľvek. Spálim všetko ako oheň (smiech). Hoci neviem, či sa to nezačína pomaly meniť a ja sa asi budem musieť učiť správať v stravovaní slušnejšie voči svojmu organizmu.

Ste pozitívna a energická žena, dokonca motorkárka. Pomohla vám motorka prežiť koronakrízu?

Motorka je úžasná. Spája radosť, adrenalín, zodpovednosť, opatrnosť aj drobnú frajerinu do jedného. Samozrejme, že mi pomáha. Je to ako pri predstavení, svet aj život funguje v iných dimenziách. Som presvedčená, že všetky športy pôsobia na človeka uzdravujúco. Športy, ktorým sa venujem ja, sú pre mňa nekonečná škola, liek, droga. Ďakujem si, že mám dosť koníčkov a môžem ich obmieňať. Tým pádom je to nekončiaci kolobeh. Jednoducho povedané – večný tréning. V horúcom lete ešte pestrejší aj o paddleboard, vodný skúter, plávanie či jachting.

Po lockdowne sa opäť rozbehli divadlá. Aké predstavenia a v akých divadlách chystáte?

V auguste budeme hrať skvelé predstavenie „Made in Slovenskoooo“ s divadlom La komika na nádvorí Zichyho paláca. S Jankom Berkym Mrenicom a ďalšími úžasnými hudobníkmi si zahráme koncerty, odložené práve kvôli lockdownu ešte z minulého roka. A verím, že v septembri sa už naplno rozbehneme aj v iných divadlách.

Čo pripravujete pre vašich hudobných fanúšikov?

Pracujem na nových skladbách. Chcela by som do roka pripraviť nový, ak všetko dobre pôjde, aj celý album. Budú to duety a ja sa veľmi teším na túto prácu aj spoluprácu. Pevne verím, že do budúceho leta v spolupráci s Peťom Luhom, Adrienkou Bartošovou a ďalšími úžasnými hudobníkmi pošleme medzi ľudí niekoľko skladieb, z ktorých budú mať ľudia pri počúvaní takú radosť, ako my pri ich tvorbe.



Pozrite si videorecepty, ktoré Jana Hubinská nakrútila v štúdiu TV Varecha:






Textové verzie videoreceptov nájdete TU:










Diskusia k článku







 



TOPlist