Fedor Malík:
Teľacie soté s olivami
Už som druhým rokom na dôchodku. Žijem inak, zmenil som
svoj životný rytmus. Dlho spím, starám sa o manželku, varím,
trochu...
3 minúty čítania
Do poslednej omrvinky:
10 receptov, v ktorých schosnujete všetok starší chlieb
Chlieb je boží dar a preto je namieste ani ten starší nevyhadzovať. Našli sme pre vás 10 vynikajúcich receptov, v ktorých využijete všetky zvyšky....
4 minúty čítania
Z domáceho aj kúpeného cesta:
10 podôb milovanej štrúdle
Patríte k tým, ktorí pred krémovým zákuskom dajú prednosť klasickej štrúdli? Tak potom ste tu správne....
5 minút čítania
Varecha 16/2020:
Nápady z mäska
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete v piatok 17. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Vajíčkový Veľkonočný pondelok:
10 chutných nápadov, čo urobiť z vajec
Vajíčka sú jedným zo symbolov jari a veľkonočných sviatkov. Určite z nich viete pripraviť klasickú praženicu, volské oko či omeletu. Vyskúšajte aj...
4 minúty čítania
10 zákuskov na sviatky jari:
Prajeme Vám sladkú Veľkú noc!
Aj keď žijeme dni neľahké, od srdca Vám želáme, aby ste v rámci možností prežili príjemné veľkonočné sviatky. A k tomu pridávame...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Veľkonočné šatôčky
A už sú tu veľkonočné sviatky.
Doba je smutná, sviatky si však
treba pripomenúť.
2 minúty čítania
Varecha 15/2020:
Veľkonočný stôl
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete vo štvrtok 9. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Tipy na rýchle a jednoduché jedlá:
Celá rodina celé dni doma. Čo zasa variť?
Ak ste v súčasnej dobe celá rodina nonstop doma, treba variť každý deň, niekedy aj viackrát....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Vinárova bábovka
Žijeme také smutné časy. Sme
už na dôchodku a médiá majú
o nás starosť.
2 minúty čítania
Voňavá Veľká noc:
10 fantastických receptov s údeným mäsom
Šťavnaté, voňavé údené mäso patrí k Veľkej noci. Aj vám sa už zbiehajú slinky? Vyberte si niektorý z týchto receptov, v ktorých...
5 minút čítania
Aprílová SÚŤAŽ:
Hľadáme recepty na Veľkú noc, ale aj na všedný deň
Podeľte sa s nami o vaše sviatočné i celkom bežné recepty, odmeníme sa vám....
6 minút čítania
TOP 30 receptov (marec 2020):
Milujete segedín, je to dokázané!
Máte radi klasiku. Dôkazom toho je víťazný recept marcového kola našej pravidelnej súťaže, ktorým sa stal recept na segedínsky guláš pripravený podľa niekdajších...
12 minút čítania
Na parádu aj na zjedenie:
10 koláčov, ktoré ozdobia váš veľkonočný stôl
Presne o týždeň sú tu veľkonočné sviatky, kedy chceme mať všetko krásne vyzdobené. Pekné na pohľad môžu byť aj koláče na sviatočnom stole....
4 minúty čítania
Nemusíte zháňať droždie:
Teraz je ten pravý čas začať kváskovať. Ako na to?
Droždie je dnes nedostatkovým tovarom, ak sa vám ho nechce zháňať, začnite kváskovať a čo sa týka chleba, budete úplne sebestační...
2 minúty čítania
Varecha 14/2020:
Dezerty na Veľkú noc
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete v piatok 3. apríla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Veselý 1. apríl:
12 vtipných receptov, ktoré vám zdvihnú náladu
Sranda musí byť aj keby na chleba nebolo, hovorí sa. A kedy sa pobaviť, ak nie 1. apríla. Našli sme...
5 minút čítania
Fedor Malík:
Bigos vo vinici
Nešťastný rok dvetisícdvadsať...
Už zo začiatku tu čosi nesedelo. Vo vzduchu aj v atmosfére
fluidného kvasenia viselo niečo,
o čom sme nemali ani tušenia.
3 minúty čítania
Pomôžte telu odolať vírusom:
10 jedál na posilnenie imunity
Aby telo odolalo chorobám a vírusom, potrebuje našu pomoc. Imunitu posilní správna strava, niektoré suroviny sú priam zázračnými bojovníkmi....
4 minúty čítania
Dobrých tipov nikdy nie je dosť:
Ďalšie rady, ktoré vás zachránia pred katastrofou v kuchyni
Ako spoľahlivo vyklopiť bábovku z formy, kedy sa sneh z bielkov podarí, čo robiť, aby olej neprskal? Na všetko už máme odpoveď....
6 minút čítania
Zdravšie pečenie:
10 sladkých koláčikov bez klasického cukru
V týchto dňoch sa podstatne menej hýbeme, ale chuť na sladké akosi nemizne. Ak chcete maškrtiť zdravšie, napečte koláčik bez klasického cukru....
4 minúty čítania
Varecha 13/2020:
Chute Slovenska
Ďalšie číslo časopisu Varecha nájdete v piatok 27. marca v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Fedor Malík:
„Myslivecká jehla“ strýca Horáčka
Pár kúskov vykosteného a odblaneného králičieho mäsa sa mi už
odvčera rozmrazovalo v chladničke. A ja som stále nevedel,
ako ho pripravím.
2 minúty čítania
Už žiadne vyhadzovanie:
10 receptov ako chutne zužitkovať všetky zvyšky jedla
Zostala vám z obeda zemiaková kaša, uvarená ryža, trocha cestovín či kúsky upečeného mäsa? Nič z toho nepatrí do koša a dnes to platí viac ako inokedy....
5 minút čítania
Pýtali sme sa vás:
Najlepšie kuchynské rady našich mám a babičiek
Do tajov kuchyne nás zvyčajne zasväcujú naše mamy a babky. V súťaži sme sa vás pýtali, na ktoré ich praktické tipy a vychytávky...
8 minút čítania