Sezóna zahájená:
10x milovaná bublanina z prvých jahôd
Každoročné jahodové hody sú tu. A ako inak začať sezónu najobľúbenejšieho slovenského ovocia, než dobrým koláčikom? My budeme piecť bublaninu. Pridáte sa?
4 minúty čítania
Príloha Varecha 20/2022:
Mäsové hody
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 20. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Šéfkuchár Michal Konrád:
Moja obľúbená panázijská kuchyňa
Možno ste sa niekedy stretli s výrazom panázijská kuchyňa. Preklad tohto slova je celoázijská, ale v gastronómii znamená panázijská kuchyňa spájanie európskych a...
3 minúty čítania
Tip na expresný obed:
Latke od Coolinárov sú do pol hodiny aj zjedené
INZERCIA - Poznáte latke, alebo latkes? Za týmto nezvyčajným názvom sa skrýva jedlo, ktoré sa v našich domácnostiach varí celkom bežne. Akurát latke...
2 minúty čítania
Raperka Aless:
Jem všetko, len toho zjem menej
Slovenská raperka a speváčka Aless miluje varenie, niekedy kuchtí dokonca viackrát denne. Keďže má rada zdravé a pestré potraviny, v TV Varecha...
5 minút čítania
Tapas:
Malé občerstvenie zo Španielska
Kto bol niekedy v Španielsku, vie, že k tamojšej stravovacej kultúre neodmysliteľne patria tapas.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Vansovej „plnienka“
Oblúkom ľudského veku sa vraciam do detstva, do mladosti. Takmer vo všetkom. O gastronómii, o stravovacích zvyklostiach ani nehovoriac.
3 minúty čítania
Červené krásky:
10x reďkovková nátierka, ideálna na chlebík aj pečivo
Zeleninové regály a trhoviská rozveselili červené reďkovky. Svieže, šťavnaté, chutné a také sú aj tieto nátierky z nich. Doprajte si úžasnú...
4 minúty čítania
Dobré rady:
5 tipov na vylepšenie vývaru
Hovädzí vývar je kráľom slávnostných polievok. S našimi tipmi ho pripravíte ešte lepší a chutnejší.
3 minúty čítania
Šéfkuchár Rasťo Krampl:
Ako varia svetové reštaurácie
Šéfkuchár Rasťo Krampl varil u slávneho Jamieho Olivera v Anglicku aj v prestížnej michelinskej reštaurácii prekrásneho Casino de Madrid v španielskej metropole....
9 minút čítania
Slovensko - Francúzsko:
Sladký zápas o najlepšie dezerty. Ktoré sú lepšie?
Dnes si naši hokejisti na majstrovstvách sveta zmerajú sily s Francúzskom. Posvietili sme si na slávne dezerty tejto krajiny, ako sú tarte tatin, clafoutis, eclairs, či croissanty. No a prišli sme na to, že podobné robíme aj u nás...
4 minúty čítania
Príloha Varecha 19/2022:
Tvaroh vždy inak
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 13. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Chrumkanie k hokeju:
6 najklikanejších receptov na domáce zemiakové čipsy
Zajtra začíname fandiť našim! A k sledovaniu zápasov Majstrovstiev sveta v hokeji sú čipsy ako stvorené! Skúste ich tentoraz nekupovať a urobiť si domáce....
3 minúty čítania
Hotel Elizabeth v Trenčíne:
Romantika pod hradbami
Vitajte v najromantickejšom hoteli na Slovensku, ktorý nosí meno krásnej manželky cisára Františka Jozefa – Elizabeth a patrí k najkrajším miestam Trenčína....
9 minút čítania
Z kuchyne až do exotiky. Súťaž Mňäm! ma ďalšiu výherkyňu
INZERCIA - Počuli ste už o tom, že špeciálne Mňäm!
komändo počas mája rozdáva každý deň Slovákom až 500 eur? Šťastena sa usmiala aj na
Luciu, milovníčku exotických chutí....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Morská ryba v hlave
Akosi ťažšie sa mi píše o rybách a rybích špecialitách. Ryby mi jednoducho
v minulosti nevoňali.
3 minúty čítania
Nebojte sa jej:
Žihľava pŕhli aj lieči. A toto si z nej môžete uvariť
Keď do nej skočíte s holými nohami, pŕhli, ale na tanieri prinesie vášmu zdraviu množstvo benefitov. Žihľava, ktorá sa na jar...
5 minút čítania
Spevák Juraj Hnilica:
Zamýšľam sa nad tým, čo jem
Spevák a skladateľ Juraj Hnilica je vegetarián. Čo ho k zmene stravovania viedlo a na čom si rád pochutnáva?
6 minút čítania
TOP 30 receptov (apríl 2022):
Najlepšie sú rezne!
Dôkazom, že rezne sú jedny z najobľúbenejších jedál, je náš rebríček najlepších aprílových receptov....
13 minút čítania
Sladké poďakovanie:
Torty s kvetinkami pre najlepšie mamy na svete
Milé mamy, mamky, mamičky, v nedeľu je váš sviatok. Ľúbime vás však každučký deň! Ďakujeme za vašu lásku a starostlivosť a...
4 minúty čítania
Príloha Varecha 18/2022:
Nebojte sa rýb
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 6. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @olinecka
Na našom portáli Varecha.sk nájdete viac ako 60 000 receptov, za ktorými stoja reálni ľudia. Niektorých z nich sme sa vám rozhodli postupne predstaviť....
3 minúty čítania
Reštauračná gastronómia:
Renomovaní šéfkuchári aj o tom, akí sú Slováci zákazníci
Čo je alfou a omegou rozvoja gastronómie na Slovensku? Sme národ gurmánov? Akí sme my, Slováci, hostia?...
2 minúty čítania
Májová SÚŤAŽ:
Aký bude mesiac lásky vo vašej kuchyni? Pridajte recept a vyhrajte!
Máj prináša do našich kuchýň svieži závan čerstvého ovocia a chrumkavej zeleniny. Pochváľte sa, čo počas tohto mesiaca varíte a pečiete....
6 minút čítania
Fedor Malík:
Bucatini alla ricotta
Ešteže moje riadky čítajú tí starší. Majú výhodu v tom, že si oveľa, oveľa viac pamätajú.
3 minúty čítania