Magazín

Sezóna zahájená: 10x milovaná bublanina z prvých jahôd

Sezóna zahájená:
10x milovaná bublanina z prvých jahôd

Každoročné jahodové hody sú tu. A ako inak začať sezónu najobľúbenejšieho slovenského ovocia, než dobrým koláčikom? My budeme piecť bublaninu. Pridáte sa?
4 minúty čítania

Príloha Varecha 20/2022: Mäsové hody

Príloha Varecha 20/2022:
Mäsové hody

Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 20. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Šéfkuchár Michal Konrád: Moja obľúbená panázijská kuchyňa

Šéfkuchár Michal Konrád:
Moja obľúbená panázijská kuchyňa

Možno ste sa niekedy stretli s výrazom panázijská kuchyňa. Preklad tohto slova je celoázijská, ale v gastronómii znamená panázijská kuchyňa spájanie európskych a...
3 minúty čítania

Tip na expresný obed: Latke od Coolinárov sú do pol hodiny aj zjedené

Tip na expresný obed:
Latke od Coolinárov sú do pol hodiny aj zjedené

INZERCIA - Poznáte latke, alebo latkes? Za týmto nezvyčajným názvom sa skrýva jedlo, ktoré sa v našich domácnostiach varí celkom bežne. Akurát latke...
2 minúty čítania

Raperka Aless: Jem všetko, len toho zjem menej

Raperka Aless:
Jem všetko, len toho zjem menej

Slovenská raperka a speváčka Aless miluje varenie, niekedy kuchtí dokonca viackrát denne. Keďže má rada zdravé a pestré potraviny, v TV Varecha...
5 minút čítania

Tapas: Malé občerstvenie zo Španielska

Tapas:
Malé občerstvenie zo Španielska

Kto bol niekedy v Španielsku, vie, že k tamojšej stravovacej kultúre neodmysliteľne patria tapas.
2 minúty čítania

Vansovej „plnienka“

Fedor Malík:
Vansovej „plnienka“

Oblúkom ľudského veku sa vraciam do detstva, do mladosti. Takmer vo všetkom. O gastronómii, o stravovacích zvyklostiach ani nehovoriac.
3 minúty čítania

Červené krásky: 10x reďkovková nátierka, ideálna na chlebík aj pečivo

Červené krásky:
10x reďkovková nátierka, ideálna na chlebík aj pečivo

Zeleninové regály a trhoviská rozveselili červené reďkovky. Svieže, šťavnaté, chutné a také sú aj tieto nátierky z nich. Doprajte si úžasnú...
4 minúty čítania

Dobré rady: 5 tipov na vylepšenie vývaru

Dobré rady:
5 tipov na vylepšenie vývaru

Hovädzí vývar je kráľom slávnostných polievok. S našimi tipmi ho pripravíte ešte lepší a chutnejší.
3 minúty čítania

Šéfkuchár Rasťo Krampl: Ako varia svetové reštaurácie

Šéfkuchár Rasťo Krampl:
Ako varia svetové reštaurácie

Šéfkuchár Rasťo Krampl varil u slávneho Jamieho Olivera v Anglicku aj v prestížnej michelinskej reštaurácii prekrásneho Casino de Madrid v španielskej metropole....
9 minút čítania

Slovensko - Francúzsko: Sladký zápas o najlepšie dezerty. Ktoré sú lepšie?

Slovensko - Francúzsko:
Sladký zápas o najlepšie dezerty. Ktoré sú lepšie?

Dnes si naši hokejisti na majstrovstvách sveta zmerajú sily s Francúzskom. Posvietili sme si na slávne dezerty tejto krajiny, ako sú tarte tatin, clafoutis, eclairs, či croissanty. No a prišli sme na to, že podobné robíme aj u nás...
4 minúty čítania

Príloha Varecha 19/2022: Tvaroh vždy inak

Príloha Varecha 19/2022:
Tvaroh vždy inak

Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 13. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Chrumkanie k hokeju: 6 najklikanejších receptov na domáce zemiakové čipsy

Chrumkanie k hokeju:
6 najklikanejších receptov na domáce zemiakové čipsy

Zajtra začíname fandiť našim! A k sledovaniu zápasov Majstrovstiev sveta v hokeji sú čipsy ako stvorené! Skúste ich tentoraz nekupovať a urobiť si domáce....
3 minúty čítania

Hotel Elizabeth v Trenčíne: Romantika pod hradbami

Hotel Elizabeth v Trenčíne:
Romantika pod hradbami

Vitajte v najromantickejšom hoteli na Slovensku, ktorý nosí meno krásnej manželky cisára Františka Jozefa – Elizabeth a patrí k najkrajším miestam Trenčína....
9 minút čítania

Z kuchyne až do exotiky. Súťaž Mňäm! ma ďalšiu výherkyňu

Z kuchyne až do exotiky. Súťaž Mňäm! ma ďalšiu výherkyňu

INZERCIA - Počuli ste už o tom, že špeciálne Mňäm! komändo počas mája rozdáva každý deň Slovákom až 500 eur? Šťastena sa usmiala aj na Luciu, milovníčku exotických chutí....
4 minúty čítania

Morská ryba v hlave

Fedor Malík:
Morská ryba v hlave

Akosi ťažšie sa mi píše o rybách a rybích špecialitách. Ryby mi jednoducho v minulosti nevoňali.
3 minúty čítania

Nebojte sa jej: Žihľava pŕhli aj lieči. A toto si z nej môžete uvariť

Nebojte sa jej:
Žihľava pŕhli aj lieči. A toto si z nej môžete uvariť

Keď do nej skočíte s holými nohami, pŕhli, ale na tanieri prinesie vášmu zdraviu množstvo benefitov. Žihľava, ktorá sa na jar...
5 minút čítania

Spevák Juraj Hnilica: Zamýšľam sa nad tým, čo jem

Spevák Juraj Hnilica:
Zamýšľam sa nad tým, čo jem

Spevák a skladateľ Juraj Hnilica je vegetarián. Čo ho k zmene stravovania viedlo a na čom si rád pochutnáva?
6 minút čítania

TOP 30 receptov (apríl 2022): Najlepšie sú rezne!

TOP 30 receptov (apríl 2022):
Najlepšie sú rezne!

Dôkazom, že rezne sú jedny z najobľúbenejších jedál, je náš rebríček najlepších aprílových receptov....
13 minút čítania

Sladké poďakovanie: Torty s kvetinkami pre najlepšie mamy na svete

Sladké poďakovanie:
Torty s kvetinkami pre najlepšie mamy na svete

Milé mamy, mamky, mamičky, v nedeľu je váš sviatok. Ľúbime vás však každučký deň! Ďakujeme za vašu lásku a starostlivosť a...
4 minúty čítania

Príloha Varecha 18/2022: Nebojte sa rýb

Príloha Varecha 18/2022:
Nebojte sa rýb

Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 6. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Predstavujeme Varecháčov: Kto sa skrýva za prezývkou @olinecka

Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @olinecka

Na našom portáli Varecha.sk nájdete viac ako 60 000 receptov, za ktorými stoja reálni ľudia. Niektorých z nich sme sa vám rozhodli postupne predstaviť....
3 minúty čítania

Reštauračná gastronómia: Renomovaní šéfkuchári aj o tom, akí sú Slováci zákazníci

Reštauračná gastronómia:
Renomovaní šéfkuchári aj o tom, akí sú Slováci zákazníci

Čo je alfou a omegou rozvoja gastronómie na Slovensku? Sme národ gurmánov? Akí sme my, Slováci, hostia?...
2 minúty čítania

Májová SÚŤAŽ: Aký bude mesiac lásky vo vašej kuchyni? Pridajte recept a vyhrajte!

Májová SÚŤAŽ:
Aký bude mesiac lásky vo vašej kuchyni? Pridajte recept a vyhrajte!

Máj prináša do našich kuchýň svieži závan čerstvého ovocia a chrumkavej zeleniny. Pochváľte sa, čo počas tohto mesiaca varíte a pečiete....
6 minút čítania

Bucatini alla ricotta

Fedor Malík:
Bucatini alla ricotta

Ešteže moje riadky čítajú tí starší. Majú výhodu v tom, že si oveľa, oveľa viac pamätajú.
3 minúty čítania