Tipy a videá:
4 spôsoby, ako rozkrojiť tortový korpus rovno a bez omrviniek

Jana Klimanová, 9. marca 2023     4 minúty čítania

Rovnomerne rozkrojiť tortový korpus, to je niekedy poriadna dráma. Máme pre vás pár návodov, ako si s tým poradiť.



Foto: Shutterstock

Nedarí sa vám pekne rozrezať upečený korpus? Nech sa snažíte akokoľvek, výsledkom sú nerovnomerné pláty a korpus sa mrví po celej kuchyni? Možno robíte chybu ešte pred samotným krájaním. Ak chcete dosiahnuť rovnomerný rez s minimom omrviniek, korpus musí byť pred krájaním dobre vychladnutý. Po upečení ho nechajte chladnúť v tortovej forme, najlepšie sa bude krájať na druhý deň.

1. Rozkrojenie dlhým vrúbkovaným nožom

Použite nôž, ktorý je dlhší, než priemer torty. Pod korpus položte papier na pečenie alebo ho položte na otáčací podnos, ak taký máte. Na korpus položte dlaň jednej ruku, druhú ruku s nožom priložte na jeho bok do výšky, kde chcete rezať. Rukou položenou na korpuse ho pomaly otáčate, a druhou rukou režte v rovnakej výške.



Foto: Shutterstock

Korpus si môžete najprv nakrojiť po obvode do hĺbky asi 2 cm. Pri druhom rezaní postúpte bližšie k stredu a nakoniec korpus prerežte úplne. Pre lepšiu predstavu si môžete pozrieť nasledujúce video.



Zdroj: CuisineVideoGuy





ANKETA: Máte zakaždým obavy, ako prekrojenie tortového korpusu dopadne?

55,5%



44,5%







Diskusia k článku







 



TOPlist