Magazín

Zámok obnovený vínom a umením

O víne:
Zámok obnovený vínom a umením

Víno je románopiscom, aký nemá páru. S neomylnosťou si vyberá hlavných hrdinov, podrobuje ich dramatickým životným skúškam, núti siahnuť na samé...
17 minút čítania

Predstavujeme Varecháčov: Kto sa skrýva za prezývkou @blissofplants

Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @blissofplants

Recepty na vegánske jedlá doplnené nádhernými fotografiami. Tak môžeme opísať príspevky, ktorými náš kulinársky portál obohacuje Zina Zólyomiová pod prezývkou @blissofplants....
4 minúty čítania

Ako vníma víno kolová generácia

O víne:
Ako vníma víno kolová generácia

Narodil sa do vinárskej rodiny v Čajkove a je taký starý ako rodinné vinárstvo, ktoré tohto roku oslávi 25 rokov. Jakub Nichta vyrástol...
14 minút čítania

TOP 30 receptov (máj 2022): Najlepší koláč, ktorý vám nepokazí figúru

TOP 30 receptov (máj 2022):
Najlepší koláč, ktorý vám nepokazí figúru

Vyzerá to, že všetci už myslíme na plavkovú sezónu. Aj tak sa dá vysvetliť, že uplynulý mesiac na našom portáli vzbudil najväčší záujem koláč bez múky a cukru....
13 minút čítania

Muži, ktorí udali tón slovenskému vínu

O víne:
Muži, ktorí udali tón slovenskému vínu

Zmenili pohľad na víno a jeho rolu v spoločnosti ako málokto pred nimi. Vladimír Mrva a Peter Stanko pred 25 rokmi odštartovali veľkú modernizačnú...
16 minút čítania

Sladké mámení: Dajte si rande s čerešňami v chutnom koláčiku

Sladké mámení:
Dajte si rande s čerešňami v chutnom koláčiku

Ďalšie červené krásky dozrievajú, po jahodách sa začíname tešiť z čerešní. Tak si s nimi dajte stretko v kuchyni, koláčik z nich...
4 minúty čítania

Príloha Varecha 22/2022: Sladké letné pokušenia

Príloha Varecha 22/2022:
Sladké letné pokušenia

Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 3. júna v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Národný salón vín 2022: Povznášajúca sladká ľahkosť

O víne:
Národný salón vín 2022: Povznášajúca sladká ľahkosť

Slovenské víno aj jeho milovníci sa menia. Nielen preto, že každý rok prinesie v dôsledku rozmarného počasia hrozno s nenapodobiteľnou chuťou, ale...
9 minút čítania

Uvaríte aj za pár drobných. Tu je tip od známej foodblogerky

Uvaríte aj za pár drobných. Tu je tip od známej foodblogerky

INZERCIA - Poznáte to - do výplaty ďaleko a v peňaženke len zopár eur. Ako z nich zdravo uvariť obed či večeru?
4 minúty čítania

Na vlastné oči: Slávni tenori za sporákom

Na vlastné oči:
Slávni tenori za sporákom

Štyria sympatickí páni s unikátnymi hlasmi tvoria českú vokálnu formácia 4 Tenoři. Nielen spevom sú však živí. Ako to majú s jedlom, čo majú radi a čo dobré pod zub im nosia fanúšičky?...
7 minút čítania

10 najklikanejších receptov: Urobte deťom na MDD výbornú palacinkovú tortu

10 najklikanejších receptov:
Urobte deťom na MDD výbornú palacinkovú tortu

Poznáte dieťa, ktoré by nemalo rado palacinky? Zajtra je skvelá príležitosť im ich urobiť. No a keďže to bude výnimočný deň, urobte z nich rovno tortu....
4 minúty čítania

Dolnozemský „morváň“

Fedor Malík:
Dolnozemský „morváň“

Postcovidové vrece sa roztrhlo. Dvojnásobne to platí aj v našej vinohradnícko–vinárskej praxi.
3 minúty čítania

Domáce sú fajn: 10x kuracie nugetky potešia aj vaše dietky

Domáce sú fajn:
10x kuracie nugetky potešia aj vaše dietky

Kúsky dochrumkava vypraženého kuracieho mäsa, tie veru málokoho nechajú chladným....
5 minút čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Banská Štiavnica

Gurmánske cesty:
Ako chutí Banská Štiavnica

Jedno z najkrajších slovenských miest vás nadchne svojou atmosférou, prírodou a veľmi chutnou kuchyňou....
9 minút čítania

Drink na víkend: Príbeh Krvavej Mary

Drink na víkend:
Príbeh Krvavej Mary

Aj doma v špajze objavíte suroviny, z ktorých si pripravíte chutné kombinácie nápojov....
2 minúty čítania

SÚŤAŽ: Vyhrajte s novým magazínom Varecha balíček v hodnote 80 eur

SÚŤAŽ:
Vyhrajte s novým magazínom Varecha balíček v hodnote 80 eur

Už ste si kúpili nové číslo nášho mesačníka Varecha? Tak sa na našej facebookovej stránke môžete zapojiť do súťaže o balíček v hodnote 80...
2 minúty čítania

Šťavnatá desiatka: Sladké, ale svieže pečenie s rebarborou a jej kamarátmi

Šťavnatá desiatka:
Sladké, ale svieže pečenie s rebarborou a jej kamarátmi

Ak ste ešte nikdy nepiekli koláč z rebarbory, teraz je ten správny čas. Jej sezóna netrvá večne, tak ju tento rok nepremeškajte....
5 minút čítania

Príloha Varecha 21/2022: Jedlo ako radosť

Príloha Varecha 21/2022:
Jedlo ako radosť

Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 27. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Poznáme výhercov: Súťaž o darčekové karty Nivy v hodnote 50 eur

Poznáme výhercov:
Súťaž o darčekové karty Nivy v hodnote 50 eur

Každý, kto správne vyplnil anketu bol automaticky zaradený do žrebovania o 3x darčekovú kartu Nivy v hodnote 50 eur....
4 minúty čítania

Speváčka Daniela Nízlová: Milujem klasickú slovenskú kuchyňu, ale neprejedám sa

Speváčka Daniela Nízlová:
Milujem klasickú slovenskú kuchyňu, ale neprejedám sa

Jedna z dvojičiek Nízlových, Daniela, sa od detstva zvŕta v kuchyni. Ako to peknej speváčke ide, nám prišla ukázať do TV...
6 minút čítania

Prírodná lekárnička: Baza kvitne, viete ako ju môžete využiť v kuchyni?

Prírodná lekárnička:
Baza kvitne, viete ako ju môžete využiť v kuchyni?

Bazový ker býval súčasťou gazdovských dvorov, využívali sa jeho kvety, plody aj drevo. Gazdinky mali bazu stále na očiach a vytvorili z...
5 minút čítania

Bravčové rebro s medom

Fedor Malík:
Bravčové rebro s medom

Už po dvadsiatykrát za posledné roky sme merali cestu do Ostravy. Tam sa už niekoľko rokov koná medzinárodný konkurz vín „Není cuvée jako cuvée“....
3 minúty čítania

Nebojte sa párovania: K ostrejšiemu jedlu skúste výrazne horké pivo

Nebojte sa párovania:
K ostrejšiemu jedlu skúste výrazne horké pivo

INZERCIA - Tohtoročná grilovacia sezóna odštartovala. A grilovanie bez piva si ani nevieme predstaviť....
3 minúty čítania

Zelené perličky: 10 obedov s hráškom pre celú rodinu

Zelené perličky:
10 obedov s hráškom pre celú rodinu

Šťavnatý čerstvý hrášok, to je zdravá pochúťka, ktorú môžete chrumkať bez výčitiek. A keď už nevládzete, rátať s ním môžete aj pri príprave obeda či večere....
5 minút čítania

Kráľovná týchto dní: Nezmeškajte rebarboru, jej sezóna je krátka

Kráľovná týchto dní:
Nezmeškajte rebarboru, jej sezóna je krátka

Sezóna rebarbory v kuchyni trvá len do polovice júna. Užite si ju najmä na prípravu kyslastých džemov, sirupov či dezertov.
3 minúty čítania