O víne:
Zámok obnovený vínom a umením
Víno je románopiscom, aký nemá páru. S neomylnosťou si vyberá hlavných hrdinov, podrobuje ich dramatickým životným skúškam, núti siahnuť na samé...
17 minút čítania
Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @blissofplants
Recepty na vegánske jedlá doplnené nádhernými fotografiami. Tak môžeme opísať príspevky, ktorými náš kulinársky portál obohacuje Zina Zólyomiová pod prezývkou @blissofplants....
4 minúty čítania
O víne:
Ako vníma víno kolová generácia
Narodil sa do vinárskej rodiny v Čajkove a je taký starý ako rodinné vinárstvo, ktoré tohto roku oslávi 25 rokov. Jakub Nichta vyrástol...
14 minút čítania
TOP 30 receptov (máj 2022):
Najlepší koláč, ktorý vám nepokazí figúru
Vyzerá to, že všetci už myslíme na plavkovú sezónu. Aj tak sa dá vysvetliť, že uplynulý mesiac na našom portáli vzbudil najväčší záujem koláč bez múky a cukru....
13 minút čítania
O víne:
Muži, ktorí udali tón slovenskému vínu
Zmenili pohľad na víno a jeho rolu v spoločnosti ako málokto pred nimi. Vladimír Mrva a Peter Stanko pred 25 rokmi odštartovali veľkú modernizačnú...
16 minút čítania
Sladké mámení:
Dajte si rande s čerešňami v chutnom koláčiku
Ďalšie červené krásky dozrievajú, po jahodách sa začíname tešiť z čerešní. Tak si s nimi dajte stretko v kuchyni, koláčik z nich...
4 minúty čítania
Príloha Varecha 22/2022:
Sladké letné pokušenia
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 3. júna v denníku Pravda.
3 minúty čítania
O víne:
Národný salón vín 2022: Povznášajúca sladká ľahkosť
Slovenské víno aj jeho milovníci sa menia. Nielen preto, že každý rok prinesie v dôsledku rozmarného počasia hrozno s nenapodobiteľnou chuťou, ale...
9 minút čítania
Uvaríte aj za pár drobných. Tu je tip od známej foodblogerky
INZERCIA - Poznáte to - do výplaty ďaleko a v peňaženke len zopár eur. Ako z nich zdravo uvariť obed či večeru?
4 minúty čítania
Na vlastné oči:
Slávni tenori za sporákom
Štyria sympatickí páni s unikátnymi hlasmi tvoria českú vokálnu formácia 4 Tenoři. Nielen spevom sú však živí. Ako to majú s jedlom, čo majú radi a čo dobré pod zub im nosia fanúšičky?...
7 minút čítania
10 najklikanejších receptov:
Urobte deťom na MDD výbornú palacinkovú tortu
Poznáte dieťa, ktoré by nemalo rado palacinky? Zajtra je skvelá príležitosť im ich urobiť. No a keďže to bude výnimočný deň, urobte z nich rovno tortu....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Dolnozemský „morváň“
Postcovidové vrece sa roztrhlo. Dvojnásobne to platí aj v našej vinohradnícko–vinárskej praxi.
3 minúty čítania
Domáce sú fajn:
10x kuracie nugetky potešia aj vaše dietky
Kúsky dochrumkava vypraženého kuracieho mäsa, tie veru málokoho nechajú chladným....
5 minút čítania
Gurmánske cesty:
Ako chutí Banská Štiavnica
Jedno z najkrajších slovenských miest vás nadchne svojou atmosférou, prírodou a veľmi chutnou kuchyňou....
9 minút čítania
Drink na víkend:
Príbeh Krvavej Mary
Aj doma v špajze objavíte suroviny, z ktorých si pripravíte chutné kombinácie nápojov....
2 minúty čítania
SÚŤAŽ:
Vyhrajte s novým magazínom Varecha balíček v hodnote 80 eur
Už ste si kúpili nové číslo nášho mesačníka Varecha? Tak sa na našej facebookovej stránke môžete zapojiť do súťaže o balíček v hodnote 80...
2 minúty čítania
Šťavnatá desiatka:
Sladké, ale svieže pečenie s rebarborou a jej kamarátmi
Ak ste ešte nikdy nepiekli koláč z rebarbory, teraz je ten správny čas. Jej sezóna netrvá večne, tak ju tento rok nepremeškajte....
5 minút čítania
Príloha Varecha 21/2022:
Jedlo ako radosť
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 27. mája v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Poznáme výhercov:
Súťaž o darčekové karty Nivy v hodnote 50 eur
Každý, kto správne vyplnil anketu bol automaticky zaradený do žrebovania o 3x darčekovú kartu Nivy v hodnote 50 eur....
4 minúty čítania
Speváčka Daniela Nízlová:
Milujem klasickú slovenskú kuchyňu, ale neprejedám sa
Jedna z dvojičiek Nízlových, Daniela, sa od detstva zvŕta v kuchyni. Ako to peknej speváčke ide, nám prišla ukázať do TV...
6 minút čítania
Prírodná lekárnička:
Baza kvitne, viete ako ju môžete využiť v kuchyni?
Bazový ker býval súčasťou gazdovských dvorov, využívali sa jeho kvety, plody aj drevo. Gazdinky mali bazu stále na očiach a vytvorili z...
5 minút čítania
Fedor Malík:
Bravčové rebro s medom
Už po dvadsiatykrát za posledné roky sme merali cestu do Ostravy. Tam sa už niekoľko rokov koná medzinárodný konkurz vín „Není cuvée jako cuvée“....
3 minúty čítania
Nebojte sa párovania:
K ostrejšiemu jedlu skúste výrazne horké pivo
INZERCIA - Tohtoročná grilovacia sezóna odštartovala. A grilovanie bez piva si ani nevieme
predstaviť....
3 minúty čítania
Zelené perličky:
10 obedov s hráškom pre celú rodinu
Šťavnatý čerstvý hrášok, to je zdravá pochúťka, ktorú môžete chrumkať bez výčitiek. A keď už nevládzete, rátať s ním môžete aj pri príprave obeda či večere....
5 minút čítania
Kráľovná týchto dní:
Nezmeškajte rebarboru, jej sezóna je krátka
Sezóna rebarbory v kuchyni trvá len do polovice júna. Užite si ju najmä na prípravu kyslastých džemov, sirupov či dezertov.
3 minúty čítania