Rady profesionálky:
5 tipov cukrárky Jožky Zaukolcovej, ako urobiť nádherne lesklú čokoládovú polevu

Jarmila Horváthová, mesačník Varecha, 6. marca 2023     3 minúty čítania

Stačí dodržať pár pravidiel a aj vaše zákusky bude zdobiť dokonalá poleva ako od profesionálky.

1. Základom je prvotriedna čokoláda



Foto: Shutterstock

Tak ako pri všetkom, aj tu je prvým predpo­kladom kvalitná surovina, to znamená - po­užívajte kvalitnú čokoládu (aspoň 54 % alebo mliečnu 33 %). Treba vždy po­zerať na zloženie, aby sme vedeli správne postupovať pri práci. V obchodných reťaz­coch sa dá kúpiť aj tuková poleva, tzv. čo­koláda na varenie, s ktorou sa pracuje síce jednoduchšie, ale rozdiel je v chuti.





Diskusia k článku







 



TOPlist