Krok za krokom:
8 overených rád, aby sa vám šamrole vydarili hneď na prvýkrát

Jana Stárková, 12. marca 2023     6 minút čítania

Tiež v cukrárni neodoláte krehkým trubičkám s bielkovým snehom? A čo vám bráni upiecť si ich doma? Poďte s nami do toho, pomôžeme vám, aby to vyšlo.



Foto: Jana Stárková

1. Kovové rúrky, bez ktorých to nepôjde


Prvým predpokladom, aby ste šamrole mohli upiecť doma sú správne pomôcky a to sú v tomto prípade kovové rúrky. Dajú sa kúpiť v kuchynských alebo domácich potrebách v minimálne 2 veľkostiach. Zvyčajne býva v balení 10 rúrok, ktoré sa na jednom konci zužujú, aby sa upečené trubičky z nich dali ľahko stiahnuť.



Foto: Jana Stárková

Vopred si premyslite, koľko kusov šamrolí budete asi piecť, pretože ak budete mať rúrok málo, budete musieť čakať, kým po upečení prvej várky vychladnú a potom ich pred ďalším použitím očistiť, teda budete piecť trubičky na pokračovanie.





Diskusia k článku







 



TOPlist