Otestovali sme za vás:
Bystré bistrá
Nachádzate sa v blízkosti Banskej Bystrice alebo Zvolena a hľadáte možnosť, kde sa výborne najesť? V týchto dvoch podnikoch nás nikdy nesklamali. Jedlo...
3 minúty čítania
Dobroty, ktoré majú šťavu:
10 odskúšaných koláčov s marhuľami. Jeden vám stačiť nebude...
Aj vám sa pri pohľade na tieto koláčiky už zbiehajú slinky? Chápeme a preto sme presvedčení, že pri jednom nezostanete. Už len si...
4 minúty čítania
Príloha Varecha 27/2022:
Ľahký letný obed
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 8. júla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Odložte si dary leta:
3 tipy ako spracovať drobné ovocie do zásoby
V našich záhradách dozrieva bobuľové ovocie, ktoré je plné vitamínov aj slnka, preto by sme si ho mali čo najlepšie uchovať. Ako...
3 minúty čítania
Ide to aj bez mäsa:
Grilujte ako profíčka
INZERCIA - Vyskúšajte, ako chutia mrkvové wrapy alebo zeleninový tofu špíz podľa skúsenej profíčky Soni Makranskej z vegánskeho bistra.
4 minúty čítania
Poctivé zákusky:
Pečte ako obľúbená televízna cukrárka Monika Sisková
Poctivé cukrárske remeslo nájdete v každom koláčiku aj torte od Moniky Siskovej, ktorú poznáte z obrazoviek televízií Markíza aj RTVS....
5 minút čítania
Speváci za sporákom:
I keď spolu pracujú, v kuchyni sa stretli prvý raz
Muzikáloví speváci Mirka Marčeková a David Árva spolu pracujú, spoločne však ešte nevarili. Za sporákom sa stretli až v kuchynskom štúdiu TV Varecha....
5 minút čítania
Fedor Malík:
Varenie ako zábava?
Nuž veru neviem. Pripraviť si hrianku s cesnakom, uvariť si vajce natvrdo
a či ukuchtiť držkovú polievku z vrecúška, áno, to je zábava....
2 minúty čítania
Fandíme Tour de France:
10 obedových tipov z okružnej jazdy po francúzskej kuchyni
Tour de France sa naplno rozbehla, fanúšikovia cyklistiky sú v siedmom nebi. Umocnite svoj televízny zážitok z pretekov a zapojte aj ďalší zmysel - chuť....
5 minút čítania
Ako nás formovala kultová hudba, ktorá je tu s nami doteraz
INZERCIA - Osemdesiate a deväťdesiate roky mali svoj vlastný charakter, niesli prvky rebélie, no jedinečné boli hlavne po hudobnej stránke....
3 minúty čítania
Najlepšie tipy pre vás:
Toto sú najklikanejšie recepty uplynulého mesiaca. Teraz už viete, čo navariť a napiecť!
Pomôžeme vám vyriešiť večnú dilemu, čo pripraviť na obed alebo večeru, či podávať ku kávičke....
12 minút čítania
Špeciality z Východnej:
Ochutnajte tradičné jedlá s príbehom
Vo Východnej sa práve koná obľúbený folklórny festival. Ochutnať na ňom môžete aj tradičné jedlá, ktoré sa tu varili odnepamäti. Ale okoštovať ich môžete aj doma, podľa receptov 82–ročnej Zuzany Gajdošovej, ktorú všetci v obci volajú Paluška....
4 minúty čítania
Sladký čas bez školy:
10x plný pekáč buchiet, ktoré cez prázdniny pôjdu na dračku
Schytiť do ruky a utekať von. Pečené buchty sú ideálnym prázdninovým jedlom i koláčom zároveň. Osvedčia sa na výlete, ale aj počas leňošenia pri vode, ktoré bude s nimi ešte sladšie....
5 minút čítania
Príloha Varecha 26/2022:
Varenie ako zábava
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 1. júla v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Na ochladenie, za vysvedčenie:
9 najklikanejších receptov na domácu zmrzlinu nielen pre školákov
Dnešný posledný deň v škole bude poriadne horúci. Potrápia nás vysoké teploty a niekoho možno aj známky na vysvedčení. Dobre padne schladiť horúce hlavy kopčekom zmrzliny....
4 minúty čítania
Víno z Modry:
Sen o pôvabe ryňáka
Modra – to je víno. Malebné mestečko na skok od Bratislavy má plno prívlastkov. Napríklad perla Malých Karpát. V ostatnom čase sa...
7 minút čítania
Kulinárske tajomstvá:
Ako vzniklo suši a ako si ho správne pripraviť doma?
Suši patrí k vyhľadávaným a vysoko hodnoteným kulinárskym zážitkom. Šéfkuchár Rastislav Krampl vám poradí nielen ako ho pripraviť, ale odhalí aj jeho históriu....
6 minút čítania
Fedor Malík:
Mladé zemiaky, teľací rezeň
Rozmarné leto poodchýlilo dvere. Sú dni, keď vás oranžové slnko prežiari až do kosti, a sú noci, keď sa nad krajinu...
3 minúty čítania
Toto ocení každá gazdinka:
10x kuracinka so zemiakmi spolu na jednom pekáči
Upiecť naraz mäsko aj prílohu na jednom pekáči, je nielen veľmi praktické, ale aj chutné. Zemiaky a zelenina získajú skvelú chuť vďaka...
5 minút čítania
Moderátorka Miriam Kalisová:
Pre kamošky som kuchárka cez telefón
Moderátorka Miriam Kalisová nám prezradila, ako začala nakrúcať svoje videá, ktorý jej recept spôsobil na sociálnych sieťach doslova ošiaľ, ale aj to,...
14 minút čítania
Odborníčka na výživu:
Aké jedlo je skutočne zdravé
Farmaceutka a dietologička Margit Slimáková vám prezradí, aké potraviny si vyberať, aby ste sa cítili spokojní a plní energie....
7 minút čítania
Nielen pre pána Jána:
10 meninových tortičiek a zákuskov
Jánovia, Jankovia, Janíčkovia, prajeme vám krásny meninový deň! Meniny, to je dobrá príležitosť potešiť oslávencov sladkou dobrotou....
4 minúty čítania
Príloha Varecha 25/2022:
Klasika na nedeľu
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 24. júna v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Hotel Arcadia:
Oáza pokoja v srdci Bratislavy
Tichá, romantická Františkánska ulička priamo v centre Bratislavy ukrýva za nenápadnou fasádou prekrásny hotel Arcadia, ktorý patril do prestížnej skupiny najluxusnejších hotelov sveta....
8 minút čítania
DJ Mairee:
Dbá na vyváženú stravu, ale čomu nezdravému nedokáže odolať?
Aj vo svete známy DJ Mairee sa snaží zdravo stravovať, ráta si energetický príjem, jedna vec mu však robí problém...
5 minút čítania