Ochutený chlieb:
Focaccia, jeden z talianskych pokladov
Nadýchané cesto, chuť olív, byliniek a morskej soli, to je focaccia. Tento tradičný chlieb, nájdete v každej talianskej kuchyni aj...
2 minúty čítania
Známy foodbloger varí:
Rýchlo, čerstvo, za pár drobných
INZERCIA - Rastúce ceny prevetrávajú naše peňaženky. Preto hľadáme možnosti, kde ušetriť. Samozrejme, aj pri nákupoch a varení.
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Svetový guláš
Vyhlásme celosvetovú anketu o najchutnejšie, najobľúbenejšie a najrozšírenejšie mäsové jedlo planéty a s výsledkom budeme spokojní. Na stupni víťazov sa určite ocitne guláš....
2 minúty čítania
Od polievky k pečivu:
10x varenie i pečenie s voňavým kôprom
Jedni ho milujú, druhí ho nemôžu ani cítiť. Kôpor má naozaj jedinečnú chuť a vôňu, ktoré nemusia vyhovovať každému. Táto bylinka je však veľmi zdravá, tak jej treba dať šancu....
5 minút čítania
Cukrárka Razija Kudlicska Trnačević:
Piecť som sa naučila sama
Jej torty a koláčiky sú krásne, lahodné a vyrába ich z kvalitných a zo zdravších surovín....
7 minút čítania
Pre najlepších oteckov:
6 najklikanejších receptov na čiernohorský rezeň
Zajtra je Deň otcov, čím ich potešiť? No predsa dobrým rezňom! Pripravte na nedeľný obed výborné čiernohorské rezne a vychutnajte si ich spoločne...
2 minúty čítania
Urobte ich zas:
Jahodové zákusky, na ktorých ste si pochutnávali minulú sezónu
Na čerstvé domáce jahôdky sa tešíme každý rok. A tak neuškodí, ak si pripomenieme, aké zákusky ste z nich pripravovali vlani...
4 minúty čítania
Príloha Varecha 24/2022:
To pravé Maďarsko
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 17. júna v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Natacha Pacal:
Príbeh prvej dámy francúzskej cukrárne
Čo stojí za úspechom známej cukrárky a špecialistky na francúzske dezerty s vlastnou sieťou obľúbených cukrární?...
11 minút čítania
Aby sa vydarilo:
3 tajomstvá piškótového cesta
Vyšľaháme do pevnej peny, jemne zapracujeme, dôkladne spojíme,
to sú výrazy, ktoré nájdete v receptoch na prípravu piškótového cesta. Viete ale,...
3 minúty čítania
Vyberte si dobrý ročník
INZERCIA - Vinobranie nie je jediným obdobím, na ktoré sa všetci milovníci dobrého vínka tešia....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Cisárske „šmorny“
Rakúsko–Uhorsko, dualistická monarchia, ktorá vznikla v roku 1867 po rakúsko–maďarskom vyrovnaní....
3 minúty čítania
Variabilné biele hlávky:
10x sólo pre karfiol
Všeličo sa dá pripraviť z karfiolu, nielen ho vypražiť v trojobale. A tieto recepty sú toho dôkazom!
4 minúty čítania
Talianska šéfkuchárka:
V Poprade žiarila hviezda od Michelina
V Ríme je len jediná ženská držiteľka prestížnej michelinskej hviedzy. Je ňou Cristina Bowerman, ktorá pred pár dňami predviedla svoje kuchárske umenie aj...
6 minút čítania
Jedlo s atmosférou:
Špičkové reštaurácie v mlynoch
Podniky, ktoré vám dnes predstavíme majú špeciálne genius loci – ide totiž o citlivo zrekonštruované mlyny. Ich majitelia im dali nový účel a stali sa vyhľadávanými miestami pre milovníkov chutného jedla a pekného prostredia....
4 minúty čítania
Skúste to zdravšie:
10x ovocné džemy bez umelých konzervantov
Varené, nevarené, sterilizované aj nie. V tomto výbere nájdete 10 tipov ako pripraviť ovocné džemy, jedno však majú spoločné. Sú...
4 minúty čítania
O víne:
ViaJur: A žiť sa oplatí
Bola prvou veľkou dámou vína v histórii Slovenska, krásnou ženou veľkého ducha, podnikateľkou, ale najmä ženou milujúcou. Na nádvorí obnoveného kaštieľa...
21 minút čítania
Príloha Varecha 23/2022:
Jedzte ako cisári
Ďalšie číslo prílohy Varecha nájdete v piatok 10. júna v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Speváčka Andrea Zimányiová:
Bez čili nevarím!
Slovenská speváčka varieva najradšej minútkové recepty a najlepšie z jednej panvice. Andrea Zimányiová má rada štipľavé jedlá, a jedno také nám pripravila aj...
6 minút čítania
O víne:
Kto sa stará o vinice, má pivnice plné vína
Vinice sú studňami vína, kto chce mať plné pivnice dobrého vína, musí sa starať o nepretržitú obnovu vinohradov, vysádzať odrody, ktoré...
10 minút čítania
To naj z Varecha.sk:
10x polievka z hlávkového šalátu
Hlávkový šalát si radi pochrumkáme svieži, ale dá sa z neho pripraviť aj chutná polievka. Vyskúšajte niektorý z najklikanejších receptov na jej prípravu....
5 minút čítania
O víne:
Slovenské víno vo Francúzsku? Realita, nie sen
Uspieť so slovenským vínom vo francúzskych vinotékach či v tamojších reštauráciách s Michelinovou hviezdou je zdanlivo nemožné. A predsa sa to krok za krôčikom...
17 minút čítania
Sladké misky:
3x crumble so sezónnym ovocím
Tradičný anglický dezert crumble sa pečie len z ovocia a posýpky, je to teda úsporná sladkosť. Je veľmi obľúbený pre svoju skvelú chuť aj jednoduchú a rýchlu prípravu....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Fragariové potešenie
Je začiatok júna a nastal čas jahodový. Čas voňavý a šťavnatý.
3 minúty čítania
Konečne grilovačka:
Oprášte grily a pripravte voňavé pochúťky pre rodinu a priateľov
S nástupom teplých dní do našich životov prišlo aj ďalšie potešenie. Grilovačka je super príležitosťou na stretnutie s rodinou či priateľmi pri dobrom jedle v príjemnom prostredí záhrady či terasy....
4 minúty čítania