Ahojte Varecháčky a Varecháči ,
chcem Vás skúsenejších požiadať o radu :-)
Kedže som typ, ktorý priemyselne vyrábané lieky obchádza ako sa len dá, snažím sa využívať dary prírody. Ovšem moje zlaté dietko nie vždy dostatočne spolupracuje - rozumej, buď je to mňam, alebo to zjem ( vypijem ) raz a dosť !
Takže suším , varím sirupy, tiež nevarené sirupy - ale kapacita chladničky je bohužiaľ obmedzená a nie a nie prísť na to, ako spracovať bylinky síce neskutočne prospešné, ale nechutiace ( napr. šalvia, kapucínka a podobne ) tak, aby si uchovali liečivé účinky aspoň do jari.
Pokiaľ taký spôsob existuje a nájde sa niekto, kto sa oň podelí, budem veľmi rada :-)
Ďakujem a želám krásny deň :-)
posielam ti link na mnozstvo tinktur, ako pise siisa, vyrobis si ich do zasoby a maju velmi dlhu-niekolkorocnu trvanlivost, nech sa ti dari a vela zdravia ti zelam ☺
www.spektrumzdravi.cz/domaci-tinktury/...
Super stránka, aj ja ďakujem, určite využijem :)
smrekovy sirup mam narobeny, aj bylinkove robim tak, ze spravim cukrovy sirup, potom zamiesam bylinky, necham vymacerovat, pridam citron , scedim a odlozim do chladu, ale trvanlivost je obmedzena na par tyzdnov , kapacita chladnicky obmedzena a hlavna sezona chorob nezastihnuta :-(
vyprchanie alkoholu ma nenapadlo , preto som sa tinkturam vyhybala, ale teraz zacinam zvazovat
hlavne ma mrzi, ze mam vela krasnej kapucinky a ta by sa v zime zisla, akurat v caji ma naozaj nie lakavu chut :-)))
este raz dakujem za vsetky rady a uvitam aj pripadne dalsie tipy :-)