Rôzne

Chcem napisať aby ste sa nebali piecť tortu v mikrovlnke.

olga42 - fotkaolga42, 28. augusta 2011

Dneská som piekla sacherovu tortu v mikrovlnke.Podarila sa a bola výborná.Napišem postup.Misku s janskeho skla som vymazala maslo a vysypala hrub.mukou.10dkg Palmarinu a jenu horku čokoladu som rozpustila v mikrovlnke.Nechala vychladnuť.Cele 3 vajička som vyšlahala s 10dkg kryš.cukru.Do vyšlahaneho základu som dala vychladnutu čokoladu a Palmarinom.Vymiešala a pridala som 10dkg polhrubej muky s 1 kav.lyžičkou prašku do pečiva.Zamiešala a dala do misky.Dala som do mikrovlnky a na obyčajný ohrev na 750-800 W priekla 5 minut.potom som to ešte nachala 3 minuty v zatvorenej mikrovlnke.Vybrala a za chvýľku vyklopila./možete poliat lekvárom a čokoladou alebo rozkrojit potrieť lekvárom a vrch poliať čokoladou.Ja som nemala čokoladu tak som dala 3 lyžice kakaa.Bola výborná.Prajem dobrú chuť.olga / mam mikrovlnku s crips platnou ale tuto som piekla v obyčajnej.

@zareaguj


Diskusia k téme

3sandra3
no ja sa tiež bojím, ale mala by som to raz skusiť,,, a toto je dobrý recept
bibia1
Tak ja mám z tohoto tiež strach - tá tortička ti v tej mikrovlnke nestriekala, nevybuchovala? A 5 minút je stačilo? Tak to je rýchlotorta :)
bibia1
fatk, je to zaujímavé, asi budem musieť vyskúšať - rcp som si pridala do KK, ďakujem
olga42
Nebojte sa upečte,ja som sa tiež bala 5minut stači na 800W a potom ešte nechát 3 minuty v uravretej mikrovlnke.bibia /nestriekala ani nič ine forma sa neprikryva,len sa vloži na otačaci tanier a zapne sa ako ked sa horieva jedlo.Napište akosa vám vydarila.Pozdravujem bibia a evusik.
eunika
Vyskúšané,je super,nebojte sa experimentovať...
papradka
Mám tiež dobrú mikrovlnku, ktorá má gril aj crisp, ale keď pečiem niečo na mikrovlnách, tak po kraji je už upečené a v prostriedku je ešte akoby surové.Stalo sa mi to, keď som piekla koláč alebo napr. francúzske zemiaky a preto radšej pečiem v obyčajnej elektrickej rúre a mám pokoj.Tvoj recept sa mi páči, ale sa ho bojím v mikrovlnke urobiť.
olga42
Papradka.Neboj sa peč vo forme s janskeho skla okruhlaj možeš piect aj v tej s crips ale len na ako by si zohrievala jedlo,nadstav si ju na 5 minut a klikni start.Ked ti zazvoni prejde 5 minut nechaj ešte 3 minuty v zavretej mikrovlnke.Potom vyber a za chvýlku vyklpo na spodok v formy a obyčajnej tortovej formy do rury,Napiš ako sa ti podarila.
lulyna
Ja som ju už tiež niekoľko krát robila a bola dobrá, vôbec nie suchá. Ale keď som ju robila prvý krát, tak som celú dobu kukala do mikrovlnky, čo sa tam deje.
hubata
@olga42 - dostaneš po prstoch!
Takéto recepty sa dávajú medzi recepty aby sme si ich mohli stiahnuť do našich KK a nie pracne odpisovať z diskusie........
hubata
Mimochodom sú polemiky v radoch odborníkov aj o negatívnom vplyve každodenného používania mikrovlnky - ale nebudem vám kaziť chuť. Múka, prášok do pečiva asi by sa mali dlhšie pripravovať, pri častom používaní môže najmä deti bolieť žalúdok, mať problémy so stolicou - no neviem.......
nika60
Musím to vyskúšať zatial som v mikrovlnke ešte nepiekla
nadia56
mikrovlnka je dobry pomocnik, ma vsak svoje ale... kto ma zaujem, tak si precitajte a spravte si svoj nazor,
 www.zzz.sk/?clanok=3030...

na varenie a pecenie pouzivam ine spotrebice, sporak, ruru na pecenie, parny hrniec, tiez ich vyuzivam na ohrievanie, mikrovlnku ozaj len vtedy, ked sa velmi velmi ponahlam,
@olga42 , tvoj recept je zaujimavy, prava sacherka je delikatesa:-)
olga42
Lebo som dostávala neprijemne odpovede,že sa nemám čim chválit Tak som radšej skončila.Myslela som to v dobrom,že niekomu poradím.A nie že by som bola urazená,nechcela som nikoho poškodit.
ancicka
Mňa napr.si vôbec neurazila,ja som ti nedala ani raz nepríjemnú otázku ,alebo odpoved a bola som vymazaná.
Myslím si ,že si už dosť stará na to aby si zniesla aj nejakú nepríjemnú otázku.Mala si si svoje obhájiť a ked niekto mal iný názor na danú tému,tak si sa nemusela urážať,/bez urážky/!
Ja som v živote ešte nedržala dietu,a ver mi že by som ani nikoho nekopirovala. V každej diskúsii je aj veľa dobrých postrehov.Ja sa málokedy zápajam ,ale skoro všetky čítam.A určite je nás takých viac.
Tebe ked to pomohlo,tak si sa mohla nad tým všetkým povzniesť a aj tak by si každý robil podľa svojho.
dada1010
a ja tu hľadám tú diskusiu až tu som sa dočítala, že vlastne zbytočne....
anene
Olga42, v nedeľu som sa odhodlala a upiekla som tortu podľa receptu v mikrovlnke. Podarila sa. Mala som obavy. Je dobrá, len mojej vnučke chýba plnka, no to nie je problém. Na budúce budem s tým počítať.
Ďakujem. Recept je v KK
anene
Prepáčte, nechcela som to poslať trikrát. Neviem ako sa mi to podarilo a zmazať sa mi nedá.
olga42
anene.som rada,že sa podarila postupne budem dávať ďalšie recepty.
45678
Chcem Vás poprosiť o názor, skúsenosti s mikrovlnkou, ktorá má program gril, teplý vzduch. varenie v pare a crisp.Chceme to kúpiť ako svadobný dar, inšpirovaní reláciou Ste to co jíte na Prime, no nemáme s tým osobné skúsenosti a neradi by sme kúpili niečo, čo by neslúžilo k spokojnosti. Ďakujem za každú skúsenosť a názor..-)
olga42
45278.Ja mám mikrovlnku Wirpool.S grilom,varenín ,varením na pare,Crispo platňou,teplý vzduch nemán ale aj to je dobre.Keď som ju kupovala v predajni nemali inu.Ale na internete sa daju objednať všelijake,ja som prišla nato až keď som už mala kupenu.Ale som spokojná.Srdečne pozdravujem olga.
45678
Ďakujem srdečne, už aj ťukám na nete a vyhľadávam s týmito funkciami. Pekný deň želám :-)
olga42
45678.Keď budete ju mať obratte sa na mna rada poradím.pozdravujem
45678
Ste milá, ďakujem, už som objednala cez internet, neviem či môžem napísať značku, ale takú, čo ma funkciu crips ako jediná patentovanú, so všetkými funkciami /mikro, gril 1000W, crips, horúci vzduch a 6-ty zmysel/potešili ma, pri objednávke v tomto týždni je zľava 90 eur:-) zajtra by mala prísť aj s kuchárskou knihou ako darček, no neteším sa predčasne. Pekný večer želám.
olga42
45678.Nech sa darí porešila som sa,že som mohla poradiť.olga