Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Najlepší kysnutý koláč s čerstvým ovocím videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 26. mája 2022

Najjednoduchší kysnutý koláč s čerstvým ovocím aký poznám. Pravý babičkovský, plný čerstvého, sladučkého šťavnatého ovocia 😉👍 Je úžasne chutný !
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/06/kysnuty-kolac-s-cerstvym-ovocim.html?m=1

20-25 minút
na 180 °C
Najlepší kysnutý koláč s čerstvým ovocím (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
800 g
1 dl
100 g
1 ks
1 ks
3,5-4 dl
30 g čerstvé
1/2 KL
Navrch:
1,5 kg čerstvé (alebo iné ovocie)




Postup

  1. 1

    Z uvedených prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré už bez ďalšieho miesenia necháme cca 1 hodinu kysnúť.

  2. 2

    Zatiaľ kým cesto kysne pripravíme ovocie, podľa sezóny a chuti. Teraz je sezóna čerešní, takže u mňa sú to čerešne, ktoré vykôstkujeme. Ďalej si pripravíme aj cukor, škoricu, poprípade kakao a strúhanku, ktorá je pri tomto množstve čerstvého ovocia veľmi dôležitá🙂 Čerešní má byť 1,5 kg už vykôstkovaných.

    Najlepší kysnutý koláč s čerstvým ovocím (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, keďže budú 2 koláče🙂 Vyvaľkáme na veľkosť plechu, môj má 38x28 cm. Cesto uložíme na plech s papierom, posypeme trochou strúhanky, dáme ovocie, posypeme kryštálovým, vanilkovým cukrom podľa vlastnej chuti a škoricou, ktorá dá výbornú chuť👍Napokon trocha posypeme ovocie aj zvrchu, aby vzniknutá šťava nezaplavila celý plech a nerozmočila koláč. Napokon dáme koláč piecť do vopred rozohriatej rúry na 180 °C na 20-25 minút.

  4. 4

    Tento koláč je naozaj úžasne chutný, cesto mäkučké a plné ovocia😍 Ovocie môžete obmieňať podľa sezóny a chuti, ako aj škoricu, alebo kakao atď. U nás ho rodinka zbožňuje a zje sa väčšinou v deň pečenia🙂Prajem dobrú chuť!

    Najlepší kysnutý koláč s čerstvým ovocím (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tento koláč je úžasný s hocijakým ovocím, kľudne aj rôzne pomiešať🙂 My máme 2 veľké čerešňové stromy, takže väčšinou ho pečiem s čerešňami, alebo pomiešam s jahodami. Aj so slivkami je super!

    Najlepší kysnutý koláč s čerstvým ovocím (videorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Diskusia k receptu

cesminaz
@petulka určite neolutuješ, so slivkami je tiež výborný. Ja tiež robievam slivkový v sezóne sliviek🙂 Verím, že vám bude chutiť! @terinka dakujem za komentík, som rada že si nahliadla🙂 Pekný deň obom.
haji
Krása střídá nádheru, třešňové kynuté koláče dělávala aj moja babinka excelentní. Jen se nehrála s vypeckováním. Každý dostal misku na pecky a čau. Skvělý receptík, milá Cesmínko! U nás nevím jestli už něco dozrává.... v noci je chladno a teď dokonce u nás hlásí přízemní mráz a v horách sníh. Tak nevím... Tiše závidím vašu úrodu - od špenátu, přes jahody a třešně. Jsi šťastná žena!
chorvatka
Takuto dobrotu robievam zo sliviek, je to sice pracnejsie nez ten francuszky "clafoutis", ale pripomina mi to moje detsvo na Slovensku. Vyskusam aj s ceresnami ! Vdaka za podrobny recept aj s udanim rozmerov plechu.
cesminaz
@haji zlatá dakujem za milý komentík🥰 Ano chvalabohu máme všeliaké ovocie a zeleninu, čomu som naozaj vďačná. Človek naodkladá do fliaš všeličo na zimu. @chorvatka je naozaj výborný, určite si pochutnáš👍 @dr kludne aj posýpku ak niekto chce🙂 Pekný deň všetkým
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Vynikajuce kolac- lahucky a lahodný. Použila som čerstvé jahody s kakaovou posypkou.
Dakujeme za další vynikajuci recept.
P. S. Cesminaz máte krasnu záhradu; no a tie ruže musia urcite krasne voňať.
cesminaz
@ojv (30.5.2022 22:00)

Dakujem za správu🥰 teším sa že koláč chutil. Dakujem aj za pochvalu záhrady, človek sa snaží tak, aby sa v nej dobre cítil😊 Pekný voňavý pozdrav vám!!


1x ojv




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia