Čerešňový koláč

Najlepší kysnutý koláč s čerstvým ovocím (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Najjednoduchší kysnutý koláč s čerstvým ovocím aký poznám. Pravý babičkovský, plný čerstvého, sladučkého šťavnatého ovocia*😉👍 Je úžasne chutný !

20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré už bez ďalšieho miesenia necháme cca 1 hodinu kysnúť.
  2. Zatiaľ kým cesto kysne pripravíme ovocie, podľa sezóny a chuti. Teraz je sezóna čerešní, takže u mňa sú to čerešne, ktoré vykôstkujeme. Ďalej si pripravíme aj cukor, škoricu, poprípade kakao a strúhanku, ktorá je pri tomto množstve čerstvého ovocia veľmi dôležitá🙂 Čerešní má byť 1,5 kg už vykôstkovaných.
  3. Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, keďže budú 2 koláče🙂 Vyvaľkáme na veľkosť plechu, môj má 38x28 cm. Cesto uložíme na plech s papierom, posypeme trochou strúhanky, dáme ovocie, posypeme kryštálovým, vanilkovým cukrom podľa vlastnej chuti a škoricou, ktorá dá výbornú chuť👍Napokon trocha posypeme ovocie aj zvrchu, aby vzniknutá šťava nezaplavila celý plech a nerozmočila koláč. Napokon dáme koláč piecť do vopred rozohriatej rúry na 180 °C na 20-25 minút.
  4. Tento koláč je naozaj úžasne chutný, cesto mäkučké a plné ovocia😍 Ovocie môžete obmieňať podľa sezóny a chuti, ako aj škoricu, alebo kakao atď. U nás ho rodinka zbožňuje a zje sa väčšinou v deň pečenia🙂Prajem dobrú chuť!
  5. Tento koláč je úžasný s hocijakým ovocím, kľudne aj rôzne pomiešať🙂 My máme 2 veľké čerešňové stromy, takže väčšinou ho pečiem s čerešňami, alebo pomiešam s jahodami. Aj so slivkami je super!
  6. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com