Tuniakové penne videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 17. marca 2022

Zdravý rýchlik so zodpovedne vyloveným proteínom. Samozrejme, nesmie chýbať čerstvá červená cibuľa, kapary, olivy a iný príslušný špajzový výber.

2
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
160 g (konzerva)
1 ks
2 strúčiky
1 ČL
1 hrsť
1 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Zovretú vodu dochuť soľou a daj do nej variť cestoviny na 8 minút, alebo až kým nebudú tesne pred bodom al dente.

  2. 2

    Do hlbokej panvice vylej olivový olej z tuniakovej konzervy, ten je už sám o sebe fantasticky ochutený a dodá jedlu skvelú arómu. Panvica je na mierne slabom ohni. Hneď, ako sa olej trošku prehreje, prihoď doňho najemno nakrájanú čili, cesnak a oregano. Zhruba minútku za stáleho miešania všetko spoločne orestuj.

  3. 3

    Dôkladne vychráň z konzervy aj ten najmenší kúsok rybky (my s OCD vieme o čom je reč), pridaj do panvice, potom všetko podlej 2 naberačkami slanej vody, v ktorej sa varia cestoviny. Tú môžeme vyslovene považovať za skrytý poklad, dodá jedlu slanosť, šmrnc, hustotu a lesk. Pridaj teplotu sporáku na mierny level a var asi minútku. Do panvice pridaj scedené penne, dochuť čiernym korením a za stáleho miešania var posledných 60 sekúnd.

    Ideal
  4. 4

    Odstav sporák a k cestovinám prihoď olivy, kapary, na tenké pásiky nakrájanú červenú cibuľu a nasekanú vňať. Posledný krát cestoviny premiešaj, na zbytkovom teple cibuľa stratí svoju prvotnú surovosť, všetko splynie so všetkým a o minútu budeš ready na servírovanie.

  5. 5

    Instagram: walrus.buko

Diskusia k receptu

haji
Dobrá rychlovka, milý úvod - " ...a iný špajzový výber" provádím každou chvíli. Chutné foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia