Pečená ryba

Zubáč s opekanými zemiakmi

Autor receptu: palma

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich variť do osolenej vody a varíme skoro do mäkka. Zemiaky potom scedíme a ešte opečieme na panvici s trochou olivového oleja do chrumkava.
  3. Na druhej panvici pomaly rozohrejeme olej, filety osušíme a zbavíme byliniek (inak by tymian zhnedol) a dáme opekať kožou nadol spolu so strúčikom cesnaku. Po pár minútach, keď je koža opečená, rybu otočíme a krátko dopečieme.
  4. Rybu podávame so zemiakmi a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.