Pečená ryba
Zubáč s opekanými zemiakmi
Autor receptu: palma
Postup- Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí.
Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich variť do osolenej vody a varíme skoro do mäkka.
Zemiaky potom scedíme a ešte opečieme na panvici s trochou olivového oleja do chrumkava.
- Na druhej panvici pomaly rozohrejeme olej, filety osušíme a zbavíme byliniek (inak by tymian zhnedol) a dáme opekať kožou nadol spolu so strúčikom cesnaku. Po pár minútach, keď je koža opečená, rybu otočíme a krátko dopečieme.
- Rybu podávame so zemiakmi a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.
|