zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hrach
Žltý hrach so pšenom a s avokádom
Autor receptu:
blissofplants
3-4
porcie
45 minút
príprava
Suroviny
2 PL ( podľa vlastného výberu)
olej
1 ks
cibuľa
1-2 strúčiky
cesnak
1/4 ks
paprika červená
1-2 stonky
zeler stonkový
1-2 ks
mrkva
200 g
hrach žltý
200 ml
pretlak paradajkový
pohár
pšeno
1 ks
avokádo
bylinky sušené
korenie čierne mleté
soľ
Postup
Zohrejeme si olej na panvici, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku, zeler, mrkvu a dusíme niekoľko minút.
Pridáme hrach (cez noc namočený vo vode), vodu (600-800 ml), ochutíme, prikryjeme a varíme zhruba 30 minút.
Pridáme pretlak a varíme, kým hrach nezmäkne.
Medzitým uvaríme v hrnci s vodou pšeno do mäkka (na pohár pšena použijeme 2 poháre vody). Ochutíme.
Podávame spolu s uvareným hrachom a nakrájanou polovicou avokáda.