4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
300 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
Grilovaná cukina: | |
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 vetvičky |
|
|
|
|
|
Marinovaná červená repa: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Na troche masla restujeme nasekanú šalotku a cesnak. Keď sú zemiaky uvarené (15-20 minút), zlejeme vodu a do ešte horúcich pridáme špenát, zvyšné maslo a urestovanú šalotku s cesnakom. Vypracujeme pyré ktoré dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením.
- 2
Keď pyré trochu vychladne, zabalíme ako salónku do potravinovej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 3
Vychladnuté krájame na malé "knedlíky". Zemiaky sú vhodné ako príloha k mäsu, rybám, grilovanej zelenine ale aj ako samostatné predjedlo.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu