Zemiaky so špenátom
Autor receptu: eraserhead
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody.
Na troche masla restujeme nasekanú šalotku a cesnak. Keď sú zemiaky uvarené (15-20 minút), zlejeme vodu a do ešte horúcich pridáme špenát, zvyšné maslo a urestovanú šalotku s cesnakom. Vypracujeme pyré ktoré dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením.
- Keď pyré trochu vychladne, zabalíme ako salónku do potravinovej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
- Vychladnuté krájame na malé "knedlíky".
Zemiaky sú vhodné ako príloha k mäsu, rybám, grilovanej zelenine ale aj ako samostatné predjedlo.