Zemiaky so špenátom

Autor receptu: eraserhead

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Na troche masla restujeme nasekanú šalotku a cesnak. Keď sú zemiaky uvarené (15-20 minút), zlejeme vodu a do ešte horúcich pridáme špenát, zvyšné maslo a urestovanú šalotku s cesnakom. Vypracujeme pyré ktoré dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením.
  2. Keď pyré trochu vychladne, zabalíme ako salónku do potravinovej fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
  3. Vychladnuté krájame na malé "knedlíky". Zemiaky sú vhodné ako príloha k mäsu, rybám, grilovanej zelenine ale aj ako samostatné predjedlo.