
Foto: Coop Jednota
Šťavnaté klobásky bez zárezov
Grilovaciu klobásku je najlepšie pripravovať v celku. Ak ju narežete, zbytočne stratí šťavu a zostane suchá. Ideálne je pomalé pečenie na miernom ohni alebo grile, aby sa rovnomerne prepiekla a zostala šťavnatá. Naopak, špekáčiky a párky bez obsahu tuku môžete pred grilovaním narezať, aby sa lepšie prepiekli.Dokonalé mäso vďaka teplomeru
Aby ste mali istotu, že mäso bude správne prepečené a šťavnaté, tak sa oplatí použiť digitálny teplomer. Pre hovädzie mäso je ideálna teplota 55 °C, pre bravčové 65 °C a pre kuracie 75 °C. Takto dosiahnete profesionálny výsledok aj v domácom prostredí.Grilovaná zelenina s arómou ohňa
Zeleninu ako brokolicu či mrkvu odporúča Dávid Géczy pred grilovaním krátko blanšírovať vo vriacej osolenej vode a následne schladiť v ľadovej vode. Takto si zachová krásnu farbu a chrumkavosť, pričom jemné grilovanie jej dodá príjemnú arómu. Dochutiť ju môžete kvalitným olivovým olejom a grilovacou zmesou značky COOP Jednota Na grile.Jednoduché dipy a bylinkové salsy
K mäsu aj zelenine sa hodia jednoduché, no chuťovo výrazné omáčky. Rýchly dip si pripravíte z bieleho jogurtu alebo kyslej smotany zmiešanej s kečupom, cesnakom, soľou, čiernym korením a bylinkami. Zaujímavou alternatívou je bylinkové chimichurri z nasekaných vňatí, šalotky, olivového oleja, citrónovej šťavy a podľa chuti aj zo zázvoru.
Foto: Coop Jednota