Zemiaky plnené mletým mäsom
Šuhajíci pri panvici
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 8. októbra 2021
František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula a Kristián Kandráč, 8. októbra 2021
Foto: Šuhajíci pri panvici
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 ks väčšie |
|
350 g mleté |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
100 g |
|
1 ks väčšia |
|
400 g (v plechovke) |
|
100 g |
|
1/2 ČL |
|
100 ml |
|
100 g strúhaný |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, v šupke vložíme do osolenej vody a varíme ich domäkka.
- 2
Rozpálime panvicu s olejom, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky, mleté mäso a opečieme dohneda. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak, vývar, čili a za stáleho miešania varíme asi 30 minút, než zmes zhustne.
- 3
Uvarené zemiaky pozdĺžne narežeme, zľahka roztvoríme a lyžičkou vydlabeme vnútro, ktoré vmiešame do mäsovej zmesi. Vydlabané zemiaky naplníme mäsovou zmesou.
- 4
Naplnené zemiaky ukladáme do pekáča, posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre pri teplote 200 °C približne 5 minút. Pred podávaním posypeme vňaťou z jarnej cibuľky, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme mikrobylinkami.
Tiež plnené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu