Plnené zemiaky
Zemiaky plnené mletým mäsom
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky umyjeme, v šupke vložíme do osolenej
vody a varíme ich domäkka.
- Rozpálime panvicu s olejom, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme slaninu nakrájanú
na kocky, mleté mäso a opečieme
dohneda. Pridáme nakrájané paradajky,
pretlak, vývar, čili a za stáleho
miešania varíme asi 30 minút,
než zmes zhustne.
- Uvarené zemiaky pozdĺžne narežeme, zľahka roztvoríme a lyžičkou vydlabeme vnútro, ktoré vmiešame do mäsovej zmesi. Vydlabané zemiaky naplníme mäsovou
zmesou.
- Naplnené zemiaky ukladáme do pekáča, posypeme strúhaným
syrom a zapečieme v rúre pri
teplote 200 °C približne 5 minút.
Pred podávaním posypeme vňaťou z jarnej
cibuľky, pokvapkáme olivovým
olejom a dozdobíme mikrobylinkami.
|