Plnené zemiaky

Zemiaky plnené mletým mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, v šupke vložíme do osolenej vody a varíme ich domäkka.
  2. Rozpálime panvicu s olejom, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky, mleté mäso a opečieme dohneda. Pridáme nakrájané paradajky, pretlak, vývar, čili a za stáleho miešania varíme asi 30 minút, než zmes zhustne.
  3. Uvarené zemiaky pozdĺžne narežeme, zľahka roztvoríme a lyžičkou vydlabeme vnútro, ktoré vmiešame do mäsovej zmesi. Vydlabané zemiaky naplníme mäsovou zmesou.
  4. Naplnené zemiaky ukladáme do pekáča, posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre pri teplote 200 °C približne 5 minút. Pred podávaním posypeme vňaťou z jarnej cibuľky, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme mikrobylinkami.