Komentáre k receptu:
  • radox1 - fotkaradox1 19. apríla 2019 o 14:53

    uz som tu naozaj zazil vsakovake sprostosti,ale dat muku do salatu by mi ani vo sne nenapadlo.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 19. apríla 2019 o 15:32

    @Radox1 (19.4.2019 14:53)

    Mne to nevadí,ty si daj aj 2kg majonézy do piatich kg zemiakov.Majonéza sa takto nastavovala voľakedy z finančných dôvodov,ja som to urobila zo zdravotných dôvodov.Preto nedávam ani hrášok a aj cibuľu blanšírujem.Čakala som takúto reakciu,ale kritizovať bez toho,aby si ochutnal,mi príde neprimerané.Šalát je ľahko stráviteľný aj pre mojich blízkych,ktorí už nemajú žlčníky ☺.
    @zareaguj
  • klotilda - fotkaklotilda 19. apríla 2019 o 15:49

    @Radox1 (19.4.2019 14:53)

    Ako vidieť, Ty si si neprečítal o čo Ťa Viera1 hneď v úvode svojho receptu poprosila. No čo už ? Recept je výborný, autorka receptu už tu niekoľkokrát radila, ako nahradiť majonézu kašou z mlieka a múky. Pre mňa je tento recept vítaný a som rada, že si ho môžem uložiť do kuchárskej knihy.
    @zareaguj
  • dr - fotkadr 19. apríla 2019 o 15:57

    @Viera1 , ak by som šalát takto upravila kvôli zdraviu lebo majonézu nemôžem, tak ho radšej nebudem jesť a dám si to čo môžem. Mimochodom, myslíte si, že s tou múkou robíte dobre svojmu zdraviu ? Ani omylom.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 19. apríla 2019 o 16:23

    @Dr (19.4.2019 15:57)

    Neriešme tu môj zdravotný stav,ja majonézu môžem...a to vážne tu,kde je záplava receptov na zákusky,koláče,bôčiky,údené kolená atď, budeme riešiť 2,5g múky,ktoré pripadá na jednu porciu? Veď ja to nikomu nevnucujem,verte mi,inak ste pozorne nečítali úvod.
    @zareaguj
  • rika111 - fotkarika111 19. apríla 2019 o 18:12

    Pekný deň, zaujimavý recept, verím, že pár ĺudí sa potešilo, hlavne tí ktorí ho majú radi ale jesť ho nemôžu, tí budú určite vďační za akúkoļvek náhradu no a my ostatní sa zatiaľ môžeme napchávať tým s majonézou.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatardormella 19. apríla 2019 o 18:17

    @Viera1 (19.4.2019 16:23)

     www.toprecepty.cz/recept/9260-bramborovy-salat-s-vytecnou...


    Nechci se vnucovat, ale toto je dalsi zpusob, jak nastavit majonezu. Mnozstvi je na 4-5 kg salatu a pocet lzic toho ci onoho lze upravit podle vlastni chuti.
    @zareaguj
  • slavka2012 - fotkaslavka2012 19. apríla 2019 o 18:24

    Ja odlahcujem majonézu zeleninovým vývarom, v ktorom som varila mrkvu, zeler a petržlen. Je redšia, ale zemiaky ju vsiaknu - a predovšetkým menej mastná a zeleninový vývar chuť neovplyvní.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaafataga 19. apríla 2019 o 18:25

    Nemozes nikomu zakazat, aby sa vyjadril. Podla mna dost podivny rcp.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 19. apríla 2019 o 18:56

    @Dormella (19.4.2019 18:17)

    Aj tak sa dá,lenže to množstvo ti nenahradí objem a šalát nie je vláčny,je tuhý.Tam v diskusii sa aj pýtajú,koľko to je "velká majonéza" a ja tu dávam len 270g. Robila som tento šalát pre 60 ľudí a všetkým chutil,nikto nepoznal,že je majonéza nastavovaná múčnou kašou.Ja neodmietam a ani nechválim niečo,čo som nevyskúšala.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarradost 19. apríla 2019 o 19:22

    @Viera1 (19.4.2019 18:56)

    táto "múčna majonéza" je recept veľmi starý..

    áno
    môže byť..
    prípadne majonézu nadstaviť:
     dobruchut.aktuality.sk/recept/44197/husta-majoneza/...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarradost 19. apríla 2019 o 19:23

    @Dr (19.4.2019 15:57)

    ale veď ten šalát nerobí každý deň..
    vy nejete múku nikde..??
    @zareaguj
  • 45678 - fotka45678 19. apríla 2019 o 20:37

    Šalát na fotografii vyzerá dobre, čo kto do šalátu dá je samozrejme vec rodinných tradícií a chutí, neviem,prečo sa tu musí riešiť zloženie surovín,ak niekomu nevyhovuje, nebude robiť.Toto je presne dôvod,prečo mnohí svoje recepty nepridávajú, patrím medzi nich,nemám potrebu bojovať a obhajovať sa tak ako @Viera , ktorá sem recept určite pridala v dobrej viere.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 19. apríla 2019 o 20:55

    Tá "múčna kaša" je vlastne bešamel, ktorý som aj ja včera robila na zapekanú brokolicu s karfiolom, a ozaj ju treba variť najmenej 10 minút, aj viac, aby sa múčna chuť stratila. Nastaviť šalát, či majonézu som ešte neskúšala, bolo by treba ochutnať, alebo spraviť v menšom množstve (odobrať z hotového šalátu trochu). Možno skúsim, niekedy, no tiež kvôli manželovi ( zdravie) som šalát prestala robiť minulé Vianoce.
    @zareaguj
     1x farbuska
  • používateľ nemá avatarviera1 19. apríla 2019 o 21:23

    @Evanaaa (19.4.2019 20:55)

    Nie je to bešamel,zavára sa múka rozmiešaná v časti mlieka do vriaceho mlieka.Pri bešameli oprážaš múku na masle a zalievaš mliekom a vtedy potrebuješ bešamel variť 10min aj viac,aby opražená múka stratila múčnu chuť.Krupicová kaša tiež nie je bešamel a je to varené na rovnakom princípe .
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 19. apríla 2019 o 21:26

    @45678 (19.4.2019 20:37)

    V pohode,šalát sa vydaril a aj chutil,nemám s tým problém,že niekto má ☺.
    @zareaguj
     2x dosa, farbuska
  • elenas - fotkaelenas 20. apríla 2019 o 08:46

    Recept je netradičný, ale predsa majonéza tam je a úplne sa nenahradza. Ale možnože niekomu tak bude vyhovovať. Pre veľké množstvo šalátu, možno pre verejné stravovanie, je to celkom výhodná náhrada ako ušetriť. Nie je lepšie potom nerobiť majonézový šalát vôbec a zvyknúť si na iné šaláty? Slovenský zemiakový bez majonézy je tiež výborný.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 20. apríla 2019 o 08:58

    @Elenas (20.4.2019 08:46)

    Vieš ako to je;určite každý počul od niekoho:"Viem,že toto by som nemal,ale dám si" alebo aj takto:"Viem,že mi bude zle..." Šalát patrí k tradíciám,mnohí si povedia,že 1-2 do roka zvládnem a o následkoch by vedeli rozprávať na pohotovostiach.Toto je o šetrení tráviaceho traktu,nie o financiách.Čo už so mnou - na námestie a ukameňovať ☺ za tento fatálny prehrešok,hehe...Pekné sviatky,večer idem na to...
    @zareaguj
     1x farbuska
  • používateľ nemá avatarmathias 20. apríla 2019 o 08:59

    @Viera1 (19.4.2019 15:32)

    Milá pani, tých 12 kg múčneho šalátu aj skonzumujete, alebo ho zamrazujete?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 20. apríla 2019 o 10:14

    @Mathias (20.4.2019 08:59)

    To je šalát pre štyri rodiny ☺,nie je čo mraziť,aj keby sa dalo - nedá sa.
    @zareaguj
  • boxik - fotkaboxik 20. apríla 2019 o 12:15

    @Klotilda (19.4.2019 15:49)

    Ja som si recept prečítal, pre istotu dvakrát, a aj tak súhlasím s tým že niekto dá múku do zemiakového šalátu som za svoj dosť dlhý život nezažil. Čo už v dnešnej dobe sa človek dočká aj iných „vylepšení“.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 20. apríla 2019 o 12:39

    @Boxik (20.4.2019 12:15)

    V dnešnej dobe? Pár náhodných receptov: Vaříme zdravě,chutně a hospodárně ( vyd. 1953,str.186 -Majonéza nastavená kaší (úsporná)
     www.labuznik.cz/recept/mlecna-nastavena-majoneza/...

     www.domacikuchyne.estranky.cz/clanky/omacky-studene/mlecna-nastavena-...

     www.receptyonline.cz/recept/jidlo/majoneza-zakladni-ii/...

    To,že to nepoznáš,neznamená,že to neexistuje. Bavia ma vaše komentáre ☺
    @zareaguj
  • boxik - fotkaboxik 20. apríla 2019 o 14:53

    @Viera1 (20.4.2019 12:39)

    To dokazuje ,že vždy sa našli ľudia čo nevedeli čo zo sebou a kazili poriadne jedlo náhražkami , niektorí z lakomosti a tí v tých 50 desiatych rokoch aj preto lebo kúpiť v tých časoch vajcia v obchodoch nebolo až také jednoduché pretože vtedajšie sliepky nebolo ochotné znášať vajcia celý rok, neboli uvedomelé , bolo ich málo a naviac „kulaci“ a iní záškodníci si vajíčka nechali pre seba a chudák pracujúci musel klamať žalúdok múkou v majonéze. Rozhodne to nebolo preto ako dnes ,že by myslel na nejakú diétu a naviac vtedy bol v móde človek ,najmä chlap, čo musel dobre vyzerať čo v tých časoch znamenalo že musel mať aj bruško.
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 20. apríla 2019 o 14:58

    Hrášok a mrazenú kukuricu asi nemôžete zo zdrav. dôvodov, ja dávam okrem mrkvy a zeleru (petržlen nepatrí do šalátu) aj na drobno posekané olúpané jabĺčko. To snáď by ste mohli. A použijem vodu z varenej zeleniny po vychladnutí na zamiešanie soli, cukru a octu, čím vlastne ochutím celý šalát. Plus mleté čierne korenie. Do šalátu patrí aj horčica, ktorú asi nedávate tiež zo zdr. dôvodov. Myslím, že lepšia voľba je jogurt biely ako múka, čo je polysacharid a tiež je škodlivá veľmi.
    @zareaguj
     1x pivonka
  • používateľ nemá avatarviera1 20. apríla 2019 o 16:06

    @Marienka44 (20.4.2019 14:58)

    Hrášok aj kukuricu môžem,ale nechcem.Kombinácia čistej majonézy,hrášku a surovej cibule (+ vyprážaný rezeň) je pre trávenie veľká záťaž a tak ako píšem v úvode,smotanovo-jogurtové náhrady sa neujali.Do 12kg šalátu by som mala dať 2,4kg majonézy,čo je vyše 2kg oleja a preto to robím tak,ako robím.A horčica je v majonéze,robím si ju sama,len tu som dala kúpenú majonézu,lebo recept je pre začiatočníkov.A tak ako píšem v tomto recepte (na toto množstvo) je pre mňa prijateľnejšie dať 50g múky + mlieko namiesto 500g majonézy.O tom je tento recept - ľahšie stráviteľný šalát.A aj tí dvaja v rodine,ktorí nemajú žlčníky,bez problémov môžu tento šalát ☺.
    @zareaguj
  • mitzy - fotkamitzy 20. apríla 2019 o 17:05

    @Boxik (20.4.2019 14:53)

    Nikdy nebolo modne mat brusko. Dobre vyzerajuci muz sportoval a boli dokonca panske korzety na stiahnutie pasu, ktory bol chic praveze uzky ako u zien tak u muzov. Ale pani si dokazu ospravedlnit svoje brusko vzdy ;) a potom je uz na kazdom co sa komu osobne paci. Muzi su sarmantni casto aj s tym bruskom.
    @zareaguj
     1x martau
  • rulik - fotkarulik 20. apríla 2019 o 17:23

    všetkým ľuďom sa nezavďačíš, vrtáci budú stále
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkamarienka44 20. apríla 2019 o 17:49

    @Viera1 (20.4.2019 16:06)

    To kto povedal, ze treba 2,4 kg majonezy na 12 kg salatu? My robíme 8 kg a tam davame 1 bal. majonezy, co je asi 400 g!
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 20. apríla 2019 o 18:46

    @Viera1 , pravdu máš, predsa len je to múčna kaša a nie bešamel, čo som si neskôr uvedomila aj aj....prepáč.
    @Marienka44 , každý má svoj spôsob, neznamená to, že ak ty tam dávaš kukuricu, horčicu, zeler a zarábaš vo vode z vyvarenej zeleniny, že to tak má byť ( ja zarábam nálev vo vode z uhoriek, napríklad), a aj tie jabĺčka radíš každému......
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatardiducko 20. apríla 2019 o 19:57

    Múka a mlieko, je to divné. Veď to po krátkej dobe skysne. Chuťove to môže byť dobre, ale no skysne to, o tom som presvedcená. Proroti gustu žiadny disputát!
    @zareaguj
  • rulik - fotkarulik 20. apríla 2019 o 20:41

    je vidieť, že nečítate poriadne,@Viera1 napísala, že sa nedá zmraziť, lebo nič nezostane, to znamená, že ani nemá čo skysnúť, len sa po ňom zapráši a je preč
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmataso 20. apríla 2019 o 20:58

    Ja tiež varím ale miesto mlieka dávam 1 k 1 sladkú a kyslú smotanu plus 4 žĺtka a dochutím horčicou. korením. soľou, podľa chuti vegeta a tuhá paprika. Podľa nálady dám trocha majolky , ale nemusí byť.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmataso 20. apríla 2019 o 21:21

    @Boxik (20.4.2019 14:53)

    Omylom som klikla pekný komentár. Skús si prácu kuláka a podobného záškodníka a potom sa na ich adresu vyjadruj. Moj starý otec si odpracoval svoje v továrni a potom išiel na svoje malé políčko čo to si pre seba a svoju rodinu dopestovať a aj stoho musel potom niečo odovzdať napríklad zemiaky, vajíčka, mlieko a veľa krát v obchode kde sa to odovzdávalo už čakali takí, ktorím sa nechcelo si nič dopestovať tzv.lenivci a ofrflali to, že zemiaky sú malé, či vajíčka nie sú náhodov dvoj dňové mlieko má malo smotany a podobne. Mimochodom bez tých kulakov, sedlákov, hnojárov a podobne neviem koľkí by dnes prežili.
    @zareaguj
     1x terinka55
  • používateľ nemá avatarviera1 21. apríla 2019 o 11:29

    @Mataso (20.4.2019 21:21)

    Tam,kde si klikla omylom,klikni ešte raz na "Pekný komentár" a vymaže sa to.Tiež sa mi to stalo a redakcia poradila ☺.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 21. apríla 2019 o 11:33

    @Evanaaa (20.4.2019 18:46)

    V pohode,však slušne diskutovať môžme,na to je diskusia...oceňujem,že si si uznala chybu.Želám peknú sviatočnú nedeľu ☺.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarradost 21. apríla 2019 o 14:28

    VARECHÁčI
    mne sa vás premúdry nadradený kritický postoj veru nepáči..
    ZLO je nielen v politike..ale aj na tanieri..
    mám domáci vaječný koňak-ponúknem-
    len už žime v mieri..
    :-)))))))))
    @zareaguj
     1x terinka55
  • marienka44 - fotkamarienka44 21. apríla 2019 o 15:56

    @Evanaaa (20.4.2019 18:46)

    Ja nikomu nenacujem svoj recept, len som komentovala. Absolvovala som v minulosti kurz studených mís a jabĺčko pokrájané na malé kocky sa aj tam pridávalo, lebo to urobí dobrú chuť a obsahuje vitamín C. Kukuricu ja nedávam, len moja dcérka. Myslím, že nálev z uhoriek obsahuje nežiadúce konzervanty, hlavne ak sú kyslé uhorky kupované v obchode. Čistá voda je teda vhodnejšia.
    Dodatočne som si všimla, že v uvedenom recepte nie sú vôbec pokrájané uvarené vajíčka na tvrdo, čo je okrem zemiakov základná inkrediencia. Obyčajne dávam na moje množstvo zemiakov min. 4 ks vajec.
    @zareaguj
     1x pivonka
  • používateľ nemá avatarkeszenemcipen 21. apríla 2019 o 16:00

    @Radost (21.4.2019 14:28)

    To ako štamperlikove zlobive?
    @zareaguj
  • marlenka - fotkamarlenka 21. apríla 2019 o 17:35

    A varené vajce natvrdo je kde?Zemiakový šalat bez vajca nie je šalat,hoc tam pridate čokoľvek.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaevanaaa 21. apríla 2019 o 17:46

    @Marienka44 , ja si zaváram uhorky, lebo sme dia.....a ten nálev ešte dochutím, mrkvu si varím, lebo tá konzervovaná mi nechutí. Ale píšeš napríklad - do šalátu PATRÍ aj horčica.....no, kto chce, ten ju dá, ale že by patrila? Ja ju nedávam, ale vyskúšať môžem.....
    @zareaguj
  • finczi - fotkafinczi 21. apríla 2019 o 19:43

    @Marlenka (21.4.2019 17:35)

    Nuž ani ja nepridávam vajce do šalátu a je to šalát aj bez vajíčok. Je x možností prípravy šalátov, každá rodina má svoj osvedčený recept.
    @zareaguj
     1x farbuska
  • finczi - fotkafinczi 21. apríla 2019 o 19:45

    @Marienka44 (20.4.2019 14:58)

    Tiež dávam jabĺčko... : )
    @zareaguj
     1x nadia56
  • používateľ nemá avatarkeszenemcipen 21. apríla 2019 o 19:51

    @Finczi (21.4.2019 19:45)

    Fajn jablučko, dobrý chutí.
    @zareaguj
  • finczi - fotkafinczi 21. apríla 2019 o 19:54

    Nuž neviem, či nebudem veľmi obťažovať, ale napíšem... Šalát zemiakový s majonézou som spoznala už skoro ako dospelá. V našej rodine sa nikdy tak nerobil. Pripravoval sa len jednoduchý s cibuľkou a sladkokyslým otcovým nálevom. S majonézou alebo s tatárskou omáčkou som sa to naučila od švagra. Aj to jabĺčko tam on dával. S odstupom času ( a hlavne rokov) musím povedať, že sme doma o nič neprišli. Každý si šalát prípraví podľa svojej chuti, možností a peňaženky. Pekný a pohodový sviatočný večer všetkým!
    @zareaguj
  • finczi - fotkafinczi 21. apríla 2019 o 19:55

    * oprava: octovým nálevom : D
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 21. apríla 2019 o 20:03

    @Marienka44 (21.4.2019 15:56)

    Majonézových šalátov poznám 22 druhov a jablko ide do francúzskeho šalátu špeciál .To len tak mimochodom,nič osobné ☺.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarmadona 21. apríla 2019 o 20:30

    Ludia, prosim vas, zi a nechaj zit. Preco kritizujete recept? Nikto vas nenuti robit salat podla tohoto receptu. Tolko negativnych komentov, ze len oci otvaram. Varecha nema byt predsa takato!
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 22. apríla 2019 o 06:37

    Ach, jaj.... Ak niečo nie je presne podľa nás, musí to byť zlé? Vrtáci nechápu, že práve o tomto je Varecha?
    O tom, aby sme sa dozvedeli niečo nové, aby sa oživilo dávno zabudnuté, aby sme podelili a dobré nápady.
    Viera1, nedaj sa znechutiť. Kto chce a potrebuje, ten tvoj recept ocení a kto nie, zjavne ho nepotrebuje a jedovaté komentáre treba prehliadnuť.
    Zemiakový šalát je ako kapustnica, čo domácnosť, to iný recept a každý recept je ten najsamlepší, zhodu nenájdeš. Pre mňa bol tvoj recept užitočný, kvôli nemu sa objavilo pár ďalších návodov ako nastaviť majonézu. Prajem pekný deň.
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 22. apríla 2019 o 06:46

    @boxik , netuším koľko máš rokov, ale podľa komentára zjavne mladší ročník. Ja som 50. roky zažila, aj sliepky, ktoré síce v zime znášali menej, ale znášali, aj "kulakov", ktorí doplatili na svoju ochotu drieť od rána do večera sedem dní v týždni. Tvoj komentár je na úrovni vyhlásení o ťažkom živote kedy "na banány bolo treba stáť v rade a nesmelo sa cestovať".
    @zareaguj
     2x mataso, evusik
  • boxik - fotkaboxik 22. apríla 2019 o 09:19

    @Mitzy (20.4.2019 17:05)

    Ospravedlňuje ťa tvoja mladosť a neskúsenosť. V dobe o ktorej hovoríme bol vychrtlý muž znakom toho že má manželku čo sa o neho nestará ,alebo že je nemá na to , aby sa starala, takže to brucho bolo aj znakom úspešnosti.
    @zareaguj
  • boxik - fotkaboxik 22. apríla 2019 o 09:31

    @Sovka62 (22.4.2019 06:46)

    Predovšetkým si žena a tak ti je odpustený nedostatok zmyslu pre humor , to o tých kulakoch. Inak ti ďakujem ,že si ma zaradila medzi mladšie ročníky čo mi pri mojej už dávnejšej sedemdesiatke lichotí . No a aby som ťa uviedol na správnu stopu, tak dokonca pochádzam s rodiny kde môj dedo bol skoro kulak a napriek značnému množstvu hydiny nám vajíčka občas chýbali pretože bolo treba plniť kontingenty a tak sa občas stalo že sa museli kúpiť v obchode ,ak boli a odovzdať ich.To sa robilo preto lebo nesplnené dodávky boli veľmi nepríjemnou a obmedzujúcou skutočnosťou,napríklad nemožnosť dostať zakálací list na porážku prasaťa, ale to hádam vieš keď si ako tvrdíš zažila tie roky kde boli banány tým posledným na čo človek myslel.
    @zareaguj
     1x terinka55
  • d18 - fotkad18 22. apríla 2019 o 13:01

    Ahoj Viera1. Napad je dobry ale ak mozem poradit existuje napriklad veganska majoneza ktora chuti uplne skvele a je velmi lahka. Zakladom je zeler a mrkva. Ak mas zaujem poslem recept a skus s tou.
    Pre radoxa...
    Existuje aj bezlepkova muka a je zbytocne komentovat ak nedokazes napisat nieco rozumne namiesto zbytocnej kritiky
    @zareaguj
     1x farbuska
  • d18 - fotkad18 22. apríla 2019 o 13:12

    @Dr (19.4.2019 15:57)

    Existuje aj muka bez lepku...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 22. apríla 2019 o 19:06

    @D18 (22.4.2019 13:01)

    Poznám vegánsku majonézu,ale žiaľ,pri tom množstve,ktoré robím,zmení chuť šalátu.Mám odskúšané rôzne varianty a jedine toto nezmení chuť šalátu - je taká ako s čistou majonézou,len šalát je ľahko stráviteľný,lebo neobsahuje toľko oleja.A s múkou nemáme problém,nikto v rodine nie je na bezlepkovej diéte.Dostala som tu radu,že ho teda nemám jesť,keď nechcem toľko majonézy v ňom...pobavila ma skutočnosť,že dotyčná sama riedi šalát vodou z cibule a tak sa automaticky natíska otázka,prečo to robí.Kvôli chuti určite nie,lebo to by si dala do šalátu žltú cibuľu,ktorá má výraznejšiu chuť ako šalotka.Takže tiež len na odľahčenie majonézy ☺.Takže záverom,ak niekto chce skúsiť,nech skúsi,ručím za túto technológiu,to množstvo múky vám nezaškodí,však zákuskov a koláčov sa cez sviatky zje dosť...
    @zareaguj
  • kimlo - fotkakimlo 22. apríla 2019 o 19:52

    Zdenda Pohlreich hovorí “všechny nahrážky stojí za hovno”... a tak je to aj s majonézou. Kto ju chce, tak si ju spraví, kto nechce, nech sa nečuduje...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 22. apríla 2019 o 21:17

    @Kimlo (22.4.2019 19:52)

    Niet nad Pochúťkový šalát riedený mliekom,Treska zo sardiniek alebo Rýchla znojemská -to nie sú "náhražky"? Asi pritvrdím v argumentácii - alebo radšej nie,neznížim sa na tvoju úroveň.A Pohlreich? Kamarátka u neho robila,je to jeden arogantný primitív,ktorý vodu káže a víno pije.Všetko,čo vyhadzoval kuchárom z políc,vo svojej reštaurácii používal - šoumen,nie kuchár.Jeho zamestnanci nevychádzali z údivu.Asi tak.
    @zareaguj
     1x terinka55
  • kukulienka71 - fotkakukulienka71 22. apríla 2019 o 22:00

    Varechu som vždy otvárala kvôli tomu, aby som sa niečo nové a osožné naučila. @viera1 sa vyzná v kulinárii ako málokto iný a ak niečo pridá, to musí stáť za to. Už len z toho dôvodu som úprimne zvedavá na chuť tohoto šalátu. Ešte trocha majonézového mám v chladničke a tak skoro nebude, lebo ho robím 2-3x do roka, ale nabudúce skúsim tento a ozvem sa. Jogurt ani smotana sa u nás tiež neosvedčili a naozaj je škoda mať ťažký žalúdok po sviatkoch.
    @zareaguj
  • maria275 - fotkamaria275 23. apríla 2019 o 16:29

    Toto je tu lepsie citanie ako filmy na CT, mala som si spravit pukance, bolo by to dokonale :D
    Salaty mozu byt ozaj hoc ake, ale davat na miesto majonezy muku s mliekom? :D to ani v tej najzapadnutejsej NsP na SR by snad neuvarili. Tam by radsej nedali nic ako hentaky lep, Lebo to je lep.
    Co sa tyka Pohlreicha... ci je arogantny alebo nie, to mi je jedno ale ze varit vie to sa mu musi nechat, Osobne som u neho par krat jedla a to len z dovodu ze ked niektore jedlo nemam uplne zmaknute tak idem nan prave do Imperialu, a uz len podla chuti je jasne ze vari kvalitne a poctivo. Nie som ani mlada, ale ani blba aby som nevedela rozoznat nahrazky v jedle a veru on ich u seba v restike nepouziva.
    @zareaguj
     1x kimlo
  • používateľ nemá avatarviera1 23. apríla 2019 o 17:38

    @Maria275 (23.4.2019 16:29)

    píšeš... davat na miesto majonezy muku s mliekom? ...asi si recept nečítala,lebo ja nedávam múčnu kašu namiesto majonézy,ja nastavujem majonézu a to je rozdiel.Naozaj vidíš na tom šaláte lep? Tak sorry,že si stratila čas pri tomto recepte ☺.A u Pohlreicha nejde o používanie náhražiek,používa polotovary a to viem iste.Nevadí,hlavne že ti chutí...a o to ide.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 23. apríla 2019 o 17:39

    @Maria275 (23.4.2019 16:29)
    po takych podrazdenych komentaroch to budem musiet vyskusat az potom komentovat. Pouzivam len kombinaciu avokada a Kewpie japonskej majonezy, co je tak 100x lepsia ako ktorakolvek europska ... je plna MSG. -:)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarlenuckaaa 23. apríla 2019 o 19:02

    @2010 (23.4.2019 17:39)

    Daj si aj ďalšie éčka čo obsahuje Kewpie jap. majonéza.
    @zareaguj
  • lubavuska - fotkalubavuska 24. apríla 2019 o 12:57

    @Slavka2012 (19.4.2019 18:24)

    aj ja to takto robím...na odporúčanie jeden starej pani, bývalej kuchárky, ktorá mi poradila týmto ochuteným vývarom poliať narezané, vlažné zemiaky, ale len toľko vývaru koľko vsiakne do zemiakov, nesmú plávať...zemiaky osoliť premiešať a nechať 5 min. postáť, potom pridať ďalšie prísady... 1-2PL vývaru aj do majonézy, tej stačí 250 ml na 2,5-3 kg zemiakov (nikdy som ich nevážila, ale šalátu je dosť, plná miska rýchlokiska) a ak sa zdá, že šalát je hustý tak najlepšie je nechať ho pár hodín postáť, najlepšie z večera do rána, potom sa uvidí, ale stále trochu zredne. a majonézu za mňa len helmans - majolenka orginál al. starej mamy. Tohto receptu sa držím už pár rokov a každý, kto ho ochutnal tak si pýta recept. A šalátik je ľahučký a nemení chuť aj keď sa nezje hneď. Som rada že som tú pani stretla, vďačím jej za chutný recept...
    @zareaguj
  • marika9 - fotkamarika9 25. apríla 2019 o 23:22

    Pre všetkých, ktorí sú proti múke v šaláte : ani neviete, koľko múky, resp. múčnej kaše ste pojedli za socializmu aj neskôr. Každá bufetarka takto nadstavovala šaláty, ktoré dostávala ako vážený tovar. Som presvedčená, že to robia aj dnes výrobcovia tých pekne balených šalátov.
    @zareaguj
  • zolik - fotkazolik 25. apríla 2019 o 23:54

    @Marika9
    Som sa, nie je to tak davno zamyslala, ze je vobec zazrak, ze este vobec zijem. Lebo to co citam poslednych min 20 rokov, uz by som mala byt davno na pravde Bozej. Cele detstvo a mladost som teda na tej muke vyrastala. Este ze nemam tu intoleranciu, co uz je pomaly modne slovo.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 26. apríla 2019 o 08:04

    @Marika9 (25.4.2019 23:22)

    Skúšam si to predstaviť v praxi,ale nemyslím,že by si dali tú robotu a varili a chladili kašu v bufetových podmienkach.Skôr by som verila,že tam naliali vodu,tak ako dnešní výrobcovia. Na balených šalátoch v obchode je vidieť riedku spenenú majonézu ...a je to aj v popise,že majonéza obsahuje vodu ☻.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 26. apríla 2019 o 09:25

    @Diducko (20.4.2019 19:57)

    Pre úplnosť:20.4. večer som varila zemiaky,šalát som robila v nedeľu ráno (21.4.) a tvoj komentár ma inšpiroval ponechať si vzorku,aby som zistila po akom čase tento šalát skysne ☺.Dnes je 26.4.,šalát ani neskysol,ani nezvodnatel a ani chuťovo sa nezmenil.Ak niečo tvrdíš,mala by si mať skúsenosť.Moja je takáto ☺.
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaradox1 26. apríla 2019 o 10:38

    @Marika9 (25.4.2019 23:22)

    ani jedna bufetarka by si to takto nekomplikovala.pouzivali mlieko alebo tu vodu.aj tak tie salaty boli vynikajuce,nie ako teraz.bud si urobim sam,alebo ich nejem.
    @zareaguj
  • marika9 - fotkamarika9 27. apríla 2019 o 19:56

    @Radox1 (26.4.2019 10:38)

    Veru, že si tú námahu dali. Túto informáciu mám z pravej ruky. Aj párky ako namáčali od rána. To bol najlepší kšeft.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarkassia 1. mája 2019 o 10:39

    Som "stará" kuchárka. Receptov na šalát poznám na samostatnú knižku, ale tieto komentáre prekonali všetky moje očakávania! Autorke receptu prajem veľa zhovievavosti, veď sú to len nedokonalí ľudia...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 2. mája 2019 o 09:55

    @Kassia (1.5.2019 10:39)

    Ja som v pohode.Prešla som si výtvory na varecha.sk a som presvedčená o tom,že vizuálne a ani chuťovo tu tak dobrý zemiakový šalát nie je.Niektoré vyzerajú ako ochutená kuľaša,niektoré majú na povrchu vyzrážanú smotanu / jogurt,na väčšine je vidieť,že si autori nedali záležať na rovnomernom nakrájaní zemiakov,vajec,uhoriek atď (aj to je dôležité),nie je vidieť štruktúru (zemiaky rozvarené),konzistencia hustá...jeme aj očami.Btw.,nemám nič proti tomu,ak vám to takto chutí...naozaj.Že to bude adrenalín,to viem už dávno,preto som otáľala s pridaním a napr. 1.1.2018 som dala príspevok k jednému receptu,kde som reagovala na jedného (aj tu) kritika,takto:" Ja ti dám príležitosť,aby si si zgustol na mojom šaláte :).Len som si nie istá,či ti neublížim na zdraví,keď to uvidíš :):):)"...a dobre som ho odhadla,zgustol si ☺☺☺.
    @zareaguj
  • lakey5 - fotkalakey5 3. mája 2019 o 06:20

    @Viera1 (2.5.2019 09:55)

    Ja viem, ze sa to tak v minulosti robilo, nie je to nic nove, mna len zaraža Vierka, ze vsetci maju zly salat, len ten tvoj je lietadlo.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarviera1 3. mája 2019 o 06:59

    @Lakey5 (3.5.2019 06:20)

    Zaráža ťa moje sebavedomie? A tí,ktorí tu dávajú recepty ho nemajú?Aká je to logika? Ja som popísala to,čo vidím a čítam a mňa zaráža,že si neporovnali svoje recepty.Ja viem ako má šalát vyzerať (tu nejde o múku,ale o konzistenciu a to,čo som popísala ohľadom vizuálneho vnímania).Platí to,čo píšem:".Btw.,nemám nič proti tomu,ak vám to takto chutí...",ja by som sa hanbila predložiť hosťom takéto šaláty a mňa zaráža to,že títo ľudia kritizujú mňa.Nerobme z toho kovbojku,nie je to dôvod na osobné útoky.Ani od teba som sa nič konštruktívne nedozvedela,recept je určený začiatočníkom.
    @zareaguj
     1x lakey5
  • používateľ nemá avatarviera1 3. mája 2019 o 07:17

    @Lakey5 (3.5.2019 06:20)

    Ľutujem,že som na teba reagovala,lebo píšeš:"Ja viem, ze sa to tak v minulosti robilo, nie je to nic nove..." a komentár Radox1 o sprostosti si opluskoval,takže??? Odporuješ si...
    @zareaguj
     1x lakey5
  • lakey5 - fotkalakey5 3. mája 2019 o 08:17

    Ake sebavedomie?

    ...najskor vyrobis tvrdenie potom mu uveris a nakoniec si ho okomentujes. Vravim nevadi mi tvoj recept, ale tvoje utoky na inych a na ich varenie. Bodka.
    @zareaguj
  • mariamka - fotkamariamka 3. mája 2019 o 11:02

    priemyselna majoneza sa normalne nadstavuje skrobom, (ved si pozrite etikety), ked este neboli pulty plne, tiez sme to podobne "varili", nevidim na tom nic zle @Viera1


    @zareaguj
  • afataga - fotkaafataga 3. mája 2019 o 11:07

    Ved prave o to ide, ze rcp. je pre zaciatocnikov, potom si ti zaciatocnici budu mysliet, ze takto sa ma robit, co podla mna nie je pravda.
    @zareaguj
     1x dormella
  • mariamka - fotkamariamka 3. mája 2019 o 11:11

    snad alternativny
    @zareaguj
     1x afataga
  • používateľ nemá avatarviera1 4. mája 2019 o 06:50

    @Mariamka (3.5.2019 11:11)

    Alternatívny s falošnou majonézou zo škrobu? Tak toto by u nás neprešlo,ja nepoužívam škrob ani na zahusťovanie omáčok.A ako vyzerá priemyselná majonéza vidíme na kelímkoch v obchodoch,o zložení nehovoriac.Majonéza to je 86,5% oleja,žĺtky,ocot a soľ...
    @zareaguj
  • mariamka - fotkamariamka 4. mája 2019 o 12:08

    @Viera1 (4.5.2019 06:50)

    to nebol navod, iba "okienko do historie"
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist