Zemiakový nákyp

Zemiakový nákyp s kapustou a mletým mäsom

Autor receptu: redakcia

15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky očistíme, v mixéri rozmixujeme spolu s jednou cibuľou a 2 strúčikmi cesnaku. Pridáme vajce, múku, majorán a rascu. Bravčovou masťou potretý pekáč naplníme polovicou zemiakového cesta. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 20 minút.
  2. Mleté mäso, na kocky nakrájanú slaninu, zvyšnú cibuľu a pretlačený cesnak zmiešame, zmes dochutíme soľou, korením, mletou rascou a mletou paprikou.
  3. Na upečenú polovicu koláča navrstvíme dochutené mleté mäso a kyslú kapustu, ktorú zalejeme zvyšnou polovicou cesta a dáme piecť do rúry asi na 30 minút, až kým nebude mať koláč zlatistú farbu.