Zemiakový nákyp
Zemiakový nákyp s kapustou a mletým mäsom
Autor receptu: redakcia
15 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Zemiaky očistíme, v mixéri rozmixujeme spolu s jednou cibuľou a 2 strúčikmi
cesnaku. Pridáme vajce, múku, majorán
a rascu. Bravčovou masťou potretý pekáč
naplníme polovicou zemiakového cesta. Dáme piecť do
rúry vyhriatej na 180 °C približne na 20
minút.
- Mleté mäso, na kocky nakrájanú slaninu,
zvyšnú cibuľu a pretlačený cesnak zmiešame, zmes dochutíme soľou, korením, mletou rascou a mletou paprikou.
- Na upečenú polovicu koláča navrstvíme
dochutené mleté mäso a kyslú kapustu,
ktorú zalejeme zvyšnou polovicou cesta
a dáme piecť do rúry asi na 30 minút, až
kým nebude mať koláč zlatistú farbu.
|