Bezlepkový zemiakový koláč

Zemiakový koláč bez lepku s cherry paradajkami

Autor receptu: novalim

Ak plánujete letnú grilovačku, určite si k mäsku pripravte náš bezlepkový zemiakový koláč s cherry paradajkami.* Ohúrite netradičnou prílohou a pochutnáte si na tomto bylinkami prevoňanom slanom koláči na spôsob francúzskeho "quiche". Jeho príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. Tak sa pustime do toho!

8
porcií
20 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme - ideálne na pare, ale môžeme aj normálne v hrnci s vodou. Varíme do úplného zmäknutia. Mierne vychladnuté ich potom v mise pretlačíme na takmer hladkú kašu, môžeme ale nechať aj nejaké neroztlačené menšie kúsky.
  2. Pridáme múku, cibuľový a cesnakový prášok, šťavu z citróna, med, tymian a oregano. Dobre spolu premiešame varechou.
  3. Vložíme do zapekacej nižšej formy na quiche s priemerom asi 25 cm a prstami rovnomerne roztlačíme po celej forme. Umyté a osušené cherry paradajky prekrojíme na polovice a vtlačíme do zemiakovej zmesi.
  4. Pečieme na 180 °C vo vopred vyhriatej rúre približne 50-60 minút, kým povrch koláča nezhnedne. Pred podávaním necháme mierne vychladnúť.