Pirohy
Zemiakové pirohy s jahňacou plnkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Osolené a okorenené jahňacie stehno upečieme na plechu spolu s celými hlavičkami cesnaku a koreňovou zeleninou, ktorú posypeme bylinkami. Hotové
stehno otrháme, mäso zmiešame
s roztlačenou pečenou koreňovou zeleninou.
- Z postrúhaných varených zemiakov, múky, vajca a soli vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska, ktoré naplníme mäsovo-zeleninovou zmesou, uzavrieme. Pirohy uvaríme v osolenej vode. Uvarené pirohy môžeme pred podávaním ešte na panvici opiecť dozlatista.
- Čerstvý špenát orestujeme na pokrájanej šalotke
a cesnaku. Primiešame mascarpone. Špenátový krém podávame k pirohom spolu s upečeným cesnakom.
|