Pirohy

Zemiakové pirohy s jahňacou plnkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Osolené a okorenené jahňacie stehno upečieme na plechu spolu s celými hlavičkami cesnaku a koreňovou zeleninou, ktorú posypeme bylinkami. Hotové stehno otrháme, mäso zmiešame s roztlačenou pečenou koreňovou zeleninou.
  2. Z postrúhaných varených zemiakov, múky, vajca a soli vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska, ktoré naplníme mäsovo-zeleninovou zmesou, uzavrieme. Pirohy uvaríme v osolenej vode. Uvarené pirohy môžeme pred podávaním ešte na panvici opiecť dozlatista.
  3. Čerstvý špenát orestujeme na pokrájanej šalotke a cesnaku. Primiešame mascarpone. Špenátový krém podávame k pirohom spolu s upečeným cesnakom.