Plnené zemiakové knedličky
Zemiakové knedličky
Autor receptu: nocka
Zemiakové knedličky plnené slaninou alebo údeným mäsom s dusenou kapustou.
5 porcií |
40 minút príprava |
5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- Cesto:
Zemiaky uvarené v šupke (najlepšie deň vopred), nastrúhame na jemnom strúhadle (strúhadlo na syr). Pridáme vajce, múku, krupicu a vypracujeme hladké cesto. Odložíme ho do chladničky.
- Plnka:
Na cibuľovom základe opražíme oravskú slaninu nakrájanú nadrobno a necháme ju vychladiť (miesto oravskej slaniny môžeme použiť údené bravčové mäso).
Zemiakové cesto rozvaľkáme, vykrajujeme formičkou kolieska, naplníme ich plnkou, zabalíme, vyformujeme knedličky a vyvárame v osolenej vriacej vode.
- Príloha:
Červenú hlávkovú kapustu na jemno nakrájame, vložíme na vopred pripravený cibuľový základ a dusíme. Kapustu nepodlievame, dusíme ju na nižšom stupni domäkka. Ak nám prihára môžme pridať lyžicu vody. Počas dusenia ju dochutíme soľou, cukrom, korením, octom, alebo citrónom.
- Pór si nakrájame na tenké plátky, krátko orestujeme na masle a podávame s dusenou kapustou.