Zemiakové knedle
Zemiakové knedličky plnené mletým mäsom
Autor receptu: redakcia
Postup- Pečené mäso, klobásu a údené mäso nahrubo pomelieme alebo
nasekáme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, necháme krátko vychladnúť
a vmiešame do mäsa. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, muškátový oriešok, majorán, korenie a soľ. Dobre vymiešame a zo zmesi vytvarujeme malé guľôčky.
- V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez lis na zemiaky alebo nastrúhame.
Zo zemiakov, múky, krupice, zo žĺtkov, vlažného rozpusteného masla a zo štipky soli rýchlo vymiešame cesto. Vytvarujeme do valčeka, ktorý pokrájame na
kúsky. Z tých urobíme placky,
do ktorých zabalíme mäsové
guľôčky. Dobre pritlačíme.
- Knedličky varíme vo veľkom množstve osolenej vody 12–15 minút.
Môžeme servírovať s kyslou
kapustou a opraženou slaninkou.
|