Zemiakové knedle

Zemiakové knedličky plnené mletým mäsom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Pečené mäso, klobásu a údené mäso nahrubo pomelieme alebo nasekáme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, necháme krátko vychladnúť a vmiešame do mäsa. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, muškátový oriešok, majorán, korenie a soľ. Dobre vymiešame a zo zmesi vytvarujeme malé guľôčky.
  2. V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme cez lis na zemiaky alebo nastrúhame. Zo zemiakov, múky, krupice, zo žĺtkov, vlažného rozpusteného masla a zo štipky soli rýchlo vymiešame cesto. Vytvarujeme do valčeka, ktorý pokrájame na kúsky. Z tých urobíme placky, do ktorých zabalíme mäsové guľôčky. Dobre pritlačíme.
  3. Knedličky varíme vo veľkom množstve osolenej vody 12–15 minút. Môžeme servírovať s kyslou kapustou a opraženou slaninkou.