Zemiaková polievka
Zemiaková polievka s hubami a so slaninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Štvrtinu nakrájaných húb a slaniny orestujeme
na polovici masla, osolíme, zaprášime údenou paprikou. Túto
zmes neskôr použijeme ako dekoráciu a chrumkavú zložku
polievky.
- Nadrobno nakrájanú cibuľu
a cesnak orestujeme na druhej polovici
masla, pridáme nakrájané huby
a slaninu. Pridáme
na kocky nakrájané zemiaky (nemusia byť očistené, iba
dôkladne umyté). Dochutíme rascou, zázvorom, soľou a korením.
Všetko spolu dôkladne orestujeme a zalejeme vývarom.
Varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvaria.
- Polievku prelejeme do mixéra a dôkladne rozmixujeme. Počas
mixovania do nej pridávame smotanu na šľahanie. Servírujeme
s lyžicou restovaných húb so slaninou a s lyžicou kyslej smotany.
|