Zemiaková polievka

Zemiaková polievka s hubami a so slaninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Štvrtinu nakrájaných húb a slaniny orestujeme na polovici masla, osolíme, zaprášime údenou paprikou. Túto zmes neskôr použijeme ako dekoráciu a chrumkavú zložku polievky.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na druhej polovici masla, pridáme nakrájané huby a slaninu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky (nemusia byť očistené, iba dôkladne umyté). Dochutíme rascou, zázvorom, soľou a korením. Všetko spolu dôkladne orestujeme a zalejeme vývarom. Varíme, pokiaľ sa zemiaky neuvaria.
  3. Polievku prelejeme do mixéra a dôkladne rozmixujeme. Počas mixovania do nej pridávame smotanu na šľahanie. Servírujeme s lyžicou restovaných húb so slaninou a s lyžicou kyslej smotany.