Zelerové karbonátky fotorecept
Výborné teplé aj studené.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Zeler ošúpeme, nakrájame na kocky a v slanej vode uvaríme. Trvá to asi 10 minút. Uvarený zeler scedíme a roztlačíme. Vývar môžeme použiť na prípravu polievky.
- 3
Do misy s roztlačeným zelerom pridáme strúhaný syr, strúhané tofu, vajíčka, múku, strúhanku a štipku mletého korenia. Soľ už nie je potrebná.
- 4
Všetko zmiešame a vyformujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke.
- 5
Z tejto dávky vyjde osem karbonátok. Môžeme ich urobiť aj tenšie, ako placky, budú chrumkavejšie.
- 6
Karbonátky buď klasicky vypražíme alebo pokladieme na plech natretý olejom, otočíme ich, aby bol olej na oboch stranách a upečieme v rúre. Pečieme na 200 °C cca 45 minút.
- 3
Diskusia k receptu