Zelerové fašírky

Zelerové karbonátky (fotorecept)

Autor receptu: biba1111

Výborné teplé aj studené.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Zeler ošúpeme, nakrájame na kocky a v slanej vode uvaríme. Trvá to asi 10 minút. Uvarený zeler scedíme a roztlačíme. Vývar môžeme použiť na prípravu polievky.
  3. Do misy s roztlačeným zelerom pridáme strúhaný syr, strúhané tofu, vajíčka, múku, strúhanku a štipku mletého korenia. Soľ už nie je potrebná.
  4. Všetko zmiešame a vyformujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke.
  5. Z tejto dávky vyjde osem karbonátok. Môžeme ich urobiť aj tenšie, ako placky, budú chrumkavejšie.
  6. Karbonátky buď klasicky vypražíme alebo pokladieme na plech natretý olejom, otočíme ich, aby bol olej na oboch stranách a upečieme v rúre. Pečieme na 200 °C cca 45 minút.