Zelerové fašírky
Zelerové karbonátky (fotorecept)
Autor receptu: biba1111
Výborné teplé aj studené.
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Zeler ošúpeme, nakrájame na kocky a v slanej vode uvaríme. Trvá to asi 10 minút. Uvarený zeler scedíme a roztlačíme. Vývar môžeme použiť na prípravu polievky.
- Do misy s roztlačeným zelerom pridáme strúhaný syr, strúhané tofu, vajíčka, múku, strúhanku a štipku mletého korenia. Soľ už nie je potrebná.
- Všetko zmiešame a vyformujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke.
- Z tejto dávky vyjde osem karbonátok. Môžeme ich urobiť aj tenšie, ako placky, budú chrumkavejšie.
- Karbonátky buď klasicky vypražíme alebo pokladieme na plech natretý olejom, otočíme ich, aby bol olej na oboch stranách a upečieme v rúre. Pečieme na 200 °C cca 45 minút.