Kukuricový nákyp
Kukuricový nákyp

Kukuričné casserole

hame - fotkahame, 26. mája 2018. Komerčný recept.
Kukuričné casserole
Foto: hame
6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 plechovky
2 ks
1/4 hrnčeka
1 ČL
2 PL (zmäknuté)
1/4 ČL
1 a 1/2 hrnčeka (strúhaný)
8 plátkov
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C a menší pekáč vytrieme olejom.

  2. 2

    Vo vyššej nádobe zmiešame jednu plechovku zliatej kukurice, vajcia, kukuričnú strúhanku, cukor, maslo a korenie a všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom.

  3. 3

    Zmes vylejeme do misky, pridáme druhú plechovku zliatej kukurice, jeden hrnček postrúhaného čedaru a slaninu nakrájanú na kocky. Všetko spolu premiešame a zmes rovnomerne vylejeme do pekáča.

  4. 4

    Posypeme zvyšným nastrúhaným čedarom a dáme piecť zhruba na 30 minút.

  5. 5

    Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa mi ten recept, ale rozmýšľam, čo by som dala miesto kukurice? Poraďte......
evanaaa
@Kimlo , asi viem, čo si o mne myslíš , asi aj tak, že - kto sa blbo pýta, tomu sa aj tak odpovedá.....ja stará baba už ináč rozmýšľam, ale chcela som dať najavo, že sa mi páči ten recept aj zapekanie, len ako diabetička by som mala sladkú kukuricu niečim iným nahradiť, kukuričná múka mi tam nevadí, aj keď viem, že to už bude niečo iné. Ale ďakujem aj za postreh......hemendex by som si ale dala bez úpravy :)
evelynba
Zaujímavý recept, môže to byť fajn, mne tam len prekáža ten cukor, aj keď len 1 ČL. Načo, keď tá kukurica sama o sebe je sladká dosť, niekedy až moc. Skôr by som pridala možno trochu soli, to zase závisí od slanosti syra a slaniny a možno aj nejaké koreniny alebo bylinky. Niekedy vyskúšam a bez cukru. KK