Casserole
Zeleninové casserole
Autor receptu: blissofplants
Pôvodne sa tento recept mal volať
cviklový bourguignon, ale došlo mi,
že nemám červené víno lebo už
zmizlo v tele*???
Malo sem ísť 8 cviklí a ja som z
toho už dopredu bola 'nerôzna' ?
keďže cvikla nepatrí medzi moje
obľúbené, ale keďže je zdravá, tak
som ju tam dala ale pomenej?
Čím viac zeleniny v tomto recepte
je, tým viac to chutí, samozrejme
som improvizovala a pridala aj
quinou a fazuľu?♀️?
Kritici, dnes sa zamerajte na iný
recept??som v karanténe a
strašne sa mi nechce hádať.??
??
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Zohrejeme olej vo veľkom hrnci. Pridáme nakrájaný pór s cibuľou a za občasného miešania opražíme.
- Medzitým pridáme nakrájanú červenú papriku, chilli, feniklové semienka, senovku grécku, bylinky a nakrájaný cesnak.
- Keď sa všetky chute premiešali, pridáme nakrájanú zeleninu, šampiňóny, cviklu a quinou.
- Zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou. Dobre ochutíme. Privedieme k varu, znížime teplotu a varíme pod pokrievkou zhruba 20 minút.
- Pridáme paradajkové pyré, fazuľu, zahustíme múkou v troche vody (ja som použila tapiokovú, je bezlepková, takže vhodná aj pre celiatikov), vetvičky rozmarínu a varíme ešte 10 minút.
- Ak treba, dochutíme.
Podávame s čerstvým chrumkavým chlebom? (ktorý už bezlepkový ani zďaleka nebol).??