Casserole

Zeleninové casserole

Autor receptu: blissofplants

Pôvodne sa tento recept mal volať cviklový bourguignon, ale došlo mi, že nemám červené víno lebo už zmizlo v tele*??? Malo sem ísť 8 cviklí a ja som z toho už dopredu bola 'nerôzna' ? keďže cvikla nepatrí medzi moje obľúbené, ale keďže je zdravá, tak som ju tam dala ale pomenej? Čím viac zeleniny v tomto recepte je, tým viac to chutí, samozrejme som improvizovala a pridala aj quinou a fazuľu?‍♀️? Kritici, dnes sa zamerajte na iný recept??som v karanténe a strašne sa mi nechce hádať.?? ??

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zohrejeme olej vo veľkom hrnci. Pridáme nakrájaný pór s cibuľou a za občasného miešania opražíme.
  2. Medzitým pridáme nakrájanú červenú papriku, chilli, feniklové semienka, senovku grécku, bylinky a nakrájaný cesnak.
  3. Keď sa všetky chute premiešali, pridáme nakrájanú zeleninu, šampiňóny, cviklu a quinou.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou. Dobre ochutíme. Privedieme k varu, znížime teplotu a varíme pod pokrievkou zhruba 20 minút.
  5. Pridáme paradajkové pyré, fazuľu, zahustíme múkou v troche vody (ja som použila tapiokovú, je bezlepková, takže vhodná aj pre celiatikov), vetvičky rozmarínu a varíme ešte 10 minút.
  6. Ak treba, dochutíme. Podávame s čerstvým chrumkavým chlebom? (ktorý už bezlepkový ani zďaleka nebol).??