Mäsová štrúdľa

Zeleninová štrúdľa s teľacím mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku preosejeme, spravíme jamku, pridáme soľ, vodu, ocot a olej, vymiešame cesto, vyformujeme z neho guľku a odložíme prikryté asi na 30 minút.
  2. Plnka: Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame a zomelieme na mlynčeku. Môžeme použiť hrubšie sito na mletie. Slaninu nakrájame na malé kocky. Mrkvu očistíme a tiež nakrájame na kocky. Brokolicu umyjeme, očistíme a rozložíme na malé ružičky. Všetku zeleninu oblanšírujeme v horúcej vode a necháme odkvapkať. Slaninu vo väčšej panvici orestujeme, pridáme pomleté mäso a krátko restujeme. Pridáme zeleninu, postrúhaný syr, premiešame a necháme vychladnúť.
  3. Cesto dôkladne rozvaľkáme, potrieme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou, rozotrieme pripravenú plnku, kraje preložíme cez plnku a zrolujeme. Dáme na plech, potrieme žĺtkom a pečieme pri 220 °C asi 30 minút. Pred krájaním necháme mierne ochladnúť.
  4. Bylinková omáčka: Cesnak a šalotku očistíme a nasekáme najemno. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme múku, krátko orestujeme a zalejeme smotanou. Vymiešame dohladka, necháme tri minúty variť. Pridáme nasekané bylinky a dochutíme soľou a korením.