Mäsová štrúdľa
Zeleninová štrúdľa s teľacím mäsom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup- Cesto: Múku preosejeme, spravíme jamku,
pridáme soľ, vodu, ocot a olej, vymiešame cesto,
vyformujeme z neho guľku a odložíme prikryté asi
na 30 minút.
- Plnka: Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame a zomelieme
na mlynčeku. Môžeme použiť hrubšie sito na mletie.
Slaninu nakrájame na malé kocky. Mrkvu očistíme
a tiež nakrájame na kocky. Brokolicu umyjeme, očistíme
a rozložíme na malé ružičky. Všetku zeleninu oblanšírujeme
v horúcej vode a necháme odkvapkať. Slaninu
vo väčšej panvici orestujeme, pridáme pomleté mäso
a krátko restujeme. Pridáme zeleninu, postrúhaný syr, premiešame
a necháme vychladnúť.
- Cesto dôkladne rozvaľkáme, potrieme rozpusteným
maslom, posypeme strúhankou, rozotrieme pripravenú plnku, kraje preložíme
cez plnku a zrolujeme. Dáme na plech, potrieme
žĺtkom a pečieme pri 220 °C asi 30 minút. Pred krájaním
necháme mierne ochladnúť.
- Bylinková omáčka:
Cesnak a šalotku očistíme a nasekáme najemno.
V kastróle rozpustíme maslo, pridáme múku, krátko
orestujeme a zalejeme smotanou. Vymiešame
dohladka, necháme tri minúty variť. Pridáme nasekané
bylinky a dochutíme soľou a korením.
|