Zeleninová polievka s krupicovými haluškami fotorecept
Foto: kristinamia
Mala mi dnes zostala doma zo skolky, kvoli kaslu, tak som jej rychlo zbuchala zeleninovu polievocku za par minut...
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu, petrzlen a zemiaky ocistime a nakrajame. Vlozime do hrnca.
-
2
Zalejeme dostatocnym mnozstvom vody a ochutime vegetou bez glutamanu, alebo zeleninovym bujonom. Dame varit, kym zelenina nebude makka.
-
3
Medzitym si pripravime halusky. Krupicu, vajicko, sol a petrzlenovu vnat zmiesame do kasicky, ak treba pridame trochu vody.
-
4
Pripravime si dve lyzicky.
-
5
Ked je zelenina makka, pridame plyn, aby sme priviedli polievku do varu. Pomocou dvoch lyziciek tvarujeme mensie halusky a vhadzujeme do polievky. Nechame este povarit. Odstavime.
a - aj je ked bez glutamanu - sprave aj ked je bez ... ☺
Cibulu poukladaj okolo nej kde sa hra I kde spi.Vytaha vsetky bakterie s nej./Nerozrezanu,ale taku v supke/
@jenni , med ako taky nemoze byt nikdy "rastlinny", med je produktom vciel, preto recepty obsahujuce med nemozu byt v kategorii veganskych receptov. Ostatne produkty podobne medu sa u nas obvykle nazyvaju sirupy (agavovy, javorovy).
Ak je niektory recept zle zaradeny do kategorie, prosim, napiste nam, radi to upravime.