Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 3. mája 2014
Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept)
Foto: afataga

Skúsila som zas niečo vymyslieť so špargľou, kým je sezóna.

4
porcie
30 minút
príprava
52 minút
na 200 °C

Suroviny

12 ks stredne veľké
podľa chuti
1 ČL
1 ČL
2 PL
500 g
2 ČL
 štipka
 vriaca
8 ks
2 ČL
podľa chuti
1/2 ČL
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky som ušúpala, pokrájala, dala do pekáča, pridala som soľ, rascu, údenú papriku, olej a pomiešala som. Dala som piecť na 200° asi na 40 min.

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo špargle som olámala hrubé konce, dala som ju varit do vriacej vody so soľlou a cukrom na 7 min.

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vybrala som z rúry predpečené zemiaky

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na zemiaky som uložila špargľu a posypala pecorinom, dala som piecť na 220° asi na 12 min.

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzi tým som si opiekla na masti huby prekrojené na 1/4-tiny, osolila a dala som rascu

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené, nechcela som to piecť dlho, aby sa špargľa nevysušila

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanier som dala zemiaky, huby a špargľu, v polovici obeda som si spomenula, ze som vňať zabudla na linke, tak sme dosypali s fázovým posunom :-)

    Zelená špargľa s pecorinom a pečiarkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Dnes som kupila zelenu sparglu, tak som rozmyslala, ze na aky sposob ju spravim...Ale nemam hriby, nemam huby, takze tento tvoj sposob bude asi inokedy. Alebo bude, ale s masom ...Este uvidim. Ale niekedy iste bude :-),(este tom tomu rozumies, haha?)...
@ywett dakujem
@izabella929 dakujem, tie peciarky su z obchodu, u nas sa daju najst malokedy
@paploska dakujem, som najskor rozmyslala, ze aku fotku, ale doslo mi :-), nejako to tu obcas blbne, inak na specialne na zelenu chodim do Lidla, tam ju maju skoro vzdy, tuto som kupila v piatok a dokonca ze bio a ani nebola draha, cosi pod 2 €
@janger dakujem, neboj sa, rozumiem reci tvojho kmena :-), ved tie huby nemusia byt, len som chcela, aby to nebolo take obycajne
@terinka55 dakujem
@havino dakujem, ved si mohla dojst, nemas to daleko :-)
perfektny recept...az sa mi slinky zbiehaju :)...zelenu sparglu pestujem...a tento rok sa jej velmi dari...urcite vyskusam Tvoj recept...inac zelenu sparglu vobec nemusis predvarat :)
@margaretka28 trochu zostalo, ale ponahlaj sa :-), ten hrncek som kupila v Orione, ale videla som take aj v Kinekuse, rozne tvary, vzory aj velkosti
@gabriele dakujem, neviem, kde byvas, ale asi niekde na juhu, veru rada by som ochutnala domacu, ci je v tom velky rozdiel, dakujem za radu, skusim nabuduce, ak kupim taku peknu ako bola tato
@svedka a @jujoska nebojte sa o mna, aj krkovicka aj chilli bolo v nedelu, takze vsetko je to tak, ako ma byt :-)

Pridaj komentár k receptu: